Wody perfumowane damskie

Estee Lauder Youth Dew EDP

E-Glamour.pl
Estée Lauder Youth Dew woda perfumowana 67 ml dla kobiet
Estee Lauder Youth Dew woda perfumowana 67ml

Nasi użytkownicy zostawili 42 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 2 marca 2021 o 9:36
    Piękne!
    Jakiż to jest zapach... Specyficzny. Niby rozgrzewający i korzenny, a jednak chłodny i rześki dzięki aldehydom. Cudowny! Pasuje mi do czarnej sukienki w kwiaty ze stójką i wełnianego płaszcza. Psuje do zabawy w chowanego za mięsistymi kotarami w ogromne róże w pokoju z masywnymi, dębowymi meblami. Do włosów upiętych w kok z delikatnie wypuszczonymi kosmykami. Urocza kokardka jak i sama nazwa bardzo zwodnicza. Jedynie kolor płynu oddaje to co wydobędzie się z flakonika po rozpyleniu. Mam wrażenie, że gdyby zdjąć tę kokardkę i zamienić korek na czarny, to można by było je nazwać uniseksem. Myślę, że pięknie by pachniał na męskiej skórze. Aldehydy są bardzo retro. Od razu wiadomo, że zapach nie powstał w obecnych czasach (1953 r.). Jeśli ktoś nie lubi "babcinych perfum", to Łzy Młodości niech omija z daleka. ;) Momentami , choć nie ma ich w składzie, wyczuwam nuty zwierzęce, coś na wzór końskiego potu. Hmm... no ja wiem jak to brzmi, ale to wszystko jest jakoś tak ładnie "ograne", że nie zraża. Dla większości, podejrzewam., będzie nieznośny, dla mnie jest piękny i wyjątkowy. Zdecydowanie jesienno-zimowy.
    W perfumerii
  • 7 września 2020 o 19:23
    Kupiłam w ciemno bez wąchania
    Używa od:próbka
    kupiłam je w ciemno,bez powąchania.Czasem tak robię po przeczytaniu recenzji z wizaz.pl.To ciekawe doswiadczenie Na szczescie kupilam tylko malutką buteleczke 15 ml.Wlaśnie mam jedno psiknięcie na nadgarstku.Właśnie sie z nim oswajam.Pierwsze skojarzenie : babciny zapach.Potem : męski zapach.Ale ja uwielbiam męskie zapachy.Czasami wolę je wąchać niż damskie . Mój mąż powąchał i skr,ywił się z niesmakiem .Ale poczekam jeszcze ...może się polubimy
    Zalety:
    • Niesamowicie intensywny
    • Jest nietuzinkowy .Gdy mój nos go zapamięta, nie pomylę go z żadnym innym perfumem a w dzisiajszych czasach to niespotykane
    Wady:
    • Na razie nie wiem...zapoznajemy się
    Tusio
    2 grudnia 2018 o 12:54
    Pamiątka z podróży do Ziemi Świętej
    Jakieś piętnaście lat temu, gdy moja Mama zmieniła pracę, zaprzyjaźniła się w nowym miejscu z panią starszą od siebie o kilkanaście lat. Pani ta była osobą bardzo kulturalną i charakteryzująca się dobrymi manierami, a oprócz pracy zawodowej, którą wykonywała z poświęceniem i satysfakcją, znajdowała również czas, by w weekendy pracować jako przewodnik muzealny. Miała szeroką wiedzę, wiele czytała i nieustannie poszerzała swoje horyzonty, chętnie podróżowała. Z wyjazdów przywoziła dla Mamy prezenty i jednym z nich był zakupiony w Tel Aviwie olejek o nazwie Spikenard Magdalena. Jak podaje fragrantica, pachnidło to składa się z irysa, mirry i cynamonu. Moc miało niesamowitą, pachniało intensywnie i trzymało się długo. Mamie prezent nie przypadł do gustu, zatem ja z rozkoszą raczyłam się zawartością fiolki, której parę kropel dodawałam do kąpieli. Do dzisiaj pamiętam, że moje włosy przechodziły tym ciężkim, esencjonalnym, niemal mistycznym orientem, na dwa dni (swoją drogą, specyficzny miałam gust jako kilkunastoletni podlotek, dodatkowo obdarzony stuprocentowo polskim kolorytem, tj. stonowane lato; nijak ma się to do ciemnowłosych, smagłych piękności, do których ten zapach jakoś bardziej pasuje). Piękny był to zapach, kadzidlany, słodkawy... i gdy dostałam próbkę YD po latach, uderzyło mnie jego zdumiewające podobieństwo do zakupionego w Izraelu pachnidła. Są do siebie bardzo, ale to bardzo podobne, choć perfumy EL zdają się bardziej rumowo-duszno-kwiatowe. Kolor również zbliżony, trwałość długodystansowa. Prawdopodobnie po raz pierwszy w życiu wąchając perfumy, doświadczyłam przypomnienia sobie o wydarzeniach z przeszłości, przypomniałam sobie zapach, którego nie mogłam przez tak długi czas powąchać ponownie, gdyż można go kupić wiele kilometrów stąd. I najdziwniejsze - zupełnie nie czuję potrzeby posiadania całego flakonika, poprzestanę na próbce. Tak naprawdę, ani Youth dew, ani Spikenard do mnie nie pasują i nie potrafiłabym ich nosić wśród ludzi, czasem ich zapach w samotności nieco mnie drażni. To woń przeszłości, pasowałaby kobietom w typie Liz Taylor czy Rity Hayworth, ewentualnie współczesnym paniom, umiejącym korzystać ze skarbów lat minionych i potrafiącym tknąć w nie drugą, jeśli trzecią, młodość. Ale doceniam. Flakonik piękny. PS. Przyjaźń z panią opisaną powyżej również należy już do zamkniętych etapów w życiu mojej Mamy. Nie będę dopisywała dalszych szczegółów, jednak wiele wydarzeń mogłyby stanowić kanwę do odnowionej historii pani Bovary.
  • 18 października 2018 o 18:06
    Zmysłowy orient
    YD kupione w ciemno. Uwielbiam orientalne zapachy. YD są bardzo mocne, przyprawowe, mocno wyczuwalne goździki z cynamonem. Otulające i rozgrzewające. Trwałość rewelacyjna: wystarczą dwa psiknięcia i od rana do wieczora zapach jest wyczuwalny. Dzięki temu 67 ml YD wystarczy na bardzo długo. Szkoda, że teraz nie robi się już takich perfum. Opium YSL są do YD podobne. Wielbicielki orientu, mocnych i bogatych zapachów nie będą YD zawiedzione.
    • Moc
    Wady:
  • 16 października 2018 o 13:01
    Wszystko to co kocham!!
    Perfumy posiadam od niespełna godziny,a już mogę o nich powiedzieć sporo.Zacznijmy od tego,że uwielbiam takie zapachy jak Jean Paul Gaultier -Classique,Elizabeth Arden-Blue Grass,Klasyczny Old Spice,czystą paczulę od Song Of India czy Opium od YSL. Youth Dew pachnie wszystkim po trochu,co jest niesamowite,bo zawsze chciałam posiadać jeden jedyny zapach,który byłby mój i byłby ze mną utożsamiany,marzyłam o tym,by mieć zapach,który pachniałby jak każdy po troche.Youth Dew to właśnie ten zapach.Korcił mnie już od pół roku jak nie dłużej,kupiłam go w ciemno nie wiedząc jak pachnie,a tylko się sugerując nutami czy opiniami.Gdy pierwszy raz zaaplikowałam ten zapach na nadgarstki i w zgięcia łokci oniemiałam,uderzyła mnie woń czystej,piwnicznej i zatęchłej paczuli,taką jaką kocham.Po chwili zapach się ocieplił i Classique od JPG dał o sobie przypomnieć,do tego korzenność starego Opium,odrobina Blue Grass od Elizabeth Arden i potem jeszcze klasyczny Old Spice.Na nadgarstku pachnie bardziej w stronę Old Spice,w zgięciu czuć dużo konfitury różanej,zapach pachnie zupełnie inaczej w zależności od miejsca.Ten zapach to najprawdziwszy cud. Co do trwałości i tego jak zapach układa się później napiszę za jakiś czas :)
    • Historia
    • Dostępność
    W perfumerii

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie