Kremy tonujące

La Mer The Treatment Fluid Foundation SPF 15 Podkład w płynie

obak
    11 kwietnia 2018 o 11:39
    Poprawny
    Kupilam, bo czemu nie. Moje opakowanie jest troche inne, moze dlatego ze to odmlodzona wersja, a moze dlatego, ze za granica maja inna edycje. Piekne opakowanie w ciezkim, szklanym sloiku. Kolor pomogla mi dobrac Pani w sklepie i wyszlo jej to rewelacyjnie. Podklad trzyma sie dobrze, caly dzien, kryje dobrze, choc nie ciezko, bez efektu tynkowej maski. Nawilza i ladnie rozswietla cere. Idelanie laczy sie z wykonczeniem pudrem sypkim La Prairie. Przyznam ze mam cere bezproblemowa mimo 34 lat na karku i mino iz po zimie bardzo sucha i sklonna do podraznien. Ciezko mi go porownac do mojego absolutnego KWC Sensai, bo jeszcze nie znalazlam nic tak dobrego, ale mysle ze warto sprobowac. Jedyne co moge mu zarzcic to zapach. Ciezki, chemiczny. Uzywam go codzienne od 2 miesiecy i nadal mnie drazni po nalozeniu. Cale szczescie dosc szybko wietrzeje. Podsumowujac. Dobry podklad, swietnej jakosci, ktorego w zaden sposob nie da sie porownac z drogeryjnymi mazidlami, wiec jak ktos zaczyna przygode z podkladami z gornej polki to polecam. Osobiscie. Znam lepsze :)
    Zalety:
    • nawilzanie
    • nie uwidacznia suchych skorek
    • rozswietla, choc nie nablyszcza
    Wady:
    • zapach (okropny)
  • 8 lipca 2014 o 7:03
    Mógłby być lepszy
    Na fali fascynacji pielęgnacją kosmetykami La Mer, nie mogło zabraknąć w mojej kosmetyczce tego podkładu. Mam odcień 02 Narural, przepiękny, czysty beż bez domieszki różowych refleksów. Stosuję go teraz w okresie letnim pod beztłuszczowy krem żel La Mer, wykańczam matującymi pryzmami Givenchy. Razem wszystko ze sobą współgra, kosmetyk jest lekki, aksamitny, ale...może tylko przez dwie - trzy godziny. Twarz zaczyna się świecić, bibułki to podstawa, ba obowiązek. Twarz staje się tłusta, zmęczona. Zazdroszczę dziewczynom u których podkład trzyma się cały dzień. Moja cera szczególnie teraz jest mieszana. Sam podkład ma zapach identyczny do Double Wear, jak to już zostało napisane, szklane opakowanie z pompką o pojemności 30ml. Kosmetyk ma filtr SPF 15. Będę go używała, bo ma przepiękny kolor, Ogólnie tylko 3 *, mogło by być lepiej. Jest drogi, warto przetestować przed zakupem. Używam tego produktu od: krócej niż pół roku Ilość zużytych opakowań: mniej niż 1
    Loyd
    5 kwietnia 2014 o 9:16
    Titanum dioxidum
    Bardzo fajny. Lekkie krycie ale z odrobiną niewidocznych dla oka drobinek odbijających światło- prawie że średnie.. Cudowna trwałość i wspaniała aplikacja,lekkość puchu Jest to jeden z najlepszych podkładów jakich używałam. Idealnie sprawdza się latem. Siedzenie urywa. Dlaczego nie kupię ponownie? Odpowiedz w tytule posta. Co dzieje się ze skórą pod wpływem takich perełek wie każdy kto uważał na chemii. Ok zapewnia ochronę w filtrach, a szkodliwość nie jest pewna. Ja nie mam ochoty tego sprawdzać. To kosmetyk kolorowy nie filtr. Mogę kupić inny. Sam podkład polecam.
    AmmmS
    1 lutego 2012 o 15:31
    Makeup heaven przy wysiłku fizycznym
    Właściwie nie używam podkładów , chyba że mam bardzo ekskluzywny event , podkład kojarzy mi się z pokrywaniem niedoskonałości , których pokryć nie sposób a przez to z maską ten jest zaprojektowany pod moją osobę , czyli idealny dla tłustych cer walczących ze zmarszczkami + druga skóra + bardzo lekki + wygładza linie + nie zapycha +bardzo higieniczne opakowanie z pompką + bardzo wydajny +pozostaje na twarzy przez długie godziny +polecam ni siłownię , basen i bardzo wilgotny klimat - ten podkład nigdy nie znika z twarzy , skóra oddycha i zawsze mamy pełny makijaż ( WYSTARCZY NIE SCIERAĆ MAKIJAŻU I SPOKOJNIE POCZEKAĆ AŻ WYSCHNIE + katalogowy koszt to $85.00 czyli około 270 PLN więc do ceny nie mam żadnych zastrzeżeń JEST TO MÓJ SPECYFIK NA SIŁOWNIĘ I JOGGING MARTWI MNIE KILKA ASPEKTÓW : - CHEMIA W SKŁADZIE ( LA MER JEST MARKĄ NIEMIECKĄ ALE NALEŻY DO Estée Lauder I WIDZĘ TU SKŁADNIKI BYWAJĄCE W PRODUKTACH Z USA ) - RYBI KOLAGEN ( PLANUJĘ PRZEJŚĆ Z WEGETARIANIZMU NA WEGANIZM WIĘC DLATEGO POŻEGNAM SIĘ Z TYM PRODUKTEM ) - TESTY NA ZWIERZĘTACH ( Estée Lauder Cos. NIE TESTUJE ALE JAKO MARKA A NIE KONCERN - MUSZĘ SKONTAKTOWAĆ SIĘ Z FIRMĄ MAILOWO ) SKŁAD PONIŻEJ , W WOLNYM CZASIE PRZEANALIZUJĘ ACTIVE INGREDIENTS: TITANIUM DIOXIDE 4.70% OCTINOXATE 2.20% INGREDIENTS: DECLUSTERED WATER (-)\\\\\\\\AQUA\\\\\\\\EAU DE-STRUCTUREE (-) DECLUSTERED WATER ( )\\\\\\\\AQUA\\\\\\\\EAU DE-STRUCTUREE ( ) CYCLOPENTASILOXANE , PHENYL TRIMETHICONE , DIMETHICONE , BUTYLENE GLYCOL , ISOCETYL ALCOHOL , CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE , ISOHEXADECANE, PEG/PPG-20/20 DIMETHICONE , MAGNESIUM SULFATE ,WHEAT GERM GLYCERIDES ,PEG-10 DIMETHICONE CROSSPOLYMER ,BUPLEURUM FALCATUM roqt EXTRACT , MALACHITE , PHAEODACTYLUM TRICORNOTUM EXTRACT , ALGAE EXTRACT, SACCHAROMYCES LYSATE EXTRACT, TOCOPHERYL ACETATE , TOURMALINE , AZURITE , BETULA ALBA (BIRCH) EXTRACT , YEAST EXTRACT\\\\\\\\FAEX\\\\\\\\EXTRAIT DE LEVURE , LINOLEIC ACID , SORBITAN STEARATE , CALCIUM CARBONATE , ACETYL HEXAPEPTIDE-8, PISUM SATIVUM (PEA) EXTRACT ,SORBITAN SESQUIOLEATE , AMINOPROPYL ASCORBYL PHOSPHATE ,HYDROGENATED LECITHIN , OLEA EUROPAEA (OLIVE) FRUIT EXTRACT , COENZYME A , CHOLESTEROL , DISODIUM NADH , ASTROCARYUM MURUMURU SEED BUTTER , PROPYLENE CARBONATE , TREHALOSE , ACETYL CARNITINE HCL , PEG-10 DIMETHICONE , GLYCERYL POLYMETHACRYLATE , SODIUM HYALURONATE ,TRITICUM VULGARE (WHEAT BRAN) EXTRACT , PALMITOYL OLIGOPEPTIDE , CAFFEINE , ETHYLHEXYLGLYCERIN , HYDROLYZED FISH (PISCES) COLLAGEN , PEG-8 ,TRIETHYL CITRATE , METHYLDIHYDROJASMONATE , SODIUM CHLORIDE , ANTHEMIS NOBILIS (CHAMOMILE) , LINALYL ACETATE , CAPRYLYL GLYCOL , SORBITOL , SUCROSE ,TRIETHOXYCAPRYLYLSILANE , LAURETH-7, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE , XANTHAN GUM , DISTEARDIMONIUM HECTORITE ,BHT , CHLOROXYLENOL , PHENOXYETHANOL , [ /- MICA ,TITANIUM DIOXIDE (CI 77891),IRON OXIDES (CI 77491, CI 77492, CI 77499)] PRAWDĘ MÓWIĄC CIESZĘ SIĘ NA ROZSTANIE BO UPATRZYŁAM SOBIE NOWY PODKŁAD ANTI-AGE Gongjinhyang:Mi Luxury Foundation (SPF25,PA++) i Gongjinhyang:Mi Essential Foundation (SPF22,PA++) :) Używam tego produktu od: kilku lat Ilość zużytych opakowań: 3 pełnowymiarowe
  • 31 stycznia 2012 o 18:07
    50/50
    Uzywalam tego fluidu juz od dawna i mam bardzo podobna opinie jak moje 2 poprzedniczki :) Cena nieadekwatna do wartosci produktu: slabo kryje, po kilku godzinach sie swieci, widoczne sa wowczas pory, wprawdzie nie wysusza ale po calym dniu lekki dyskomfort jednak odczuwalam. Jednym slowem: jednak raczej nie, no chyba ze ktos bardzo te marke ceni i nawet przy tak miernym produkcie chce fanem pozostac. W tym przedziale cenowym istnieja lepsze podklady. EDIT 04. 02: Swietnie spisuje sie na te arktyczne temperatury obecnie! Oddaje mu w tych dniach glebokie dzieki za ratunek przed mrozem i wiatrem!