Kremy BB, CC i DD

Etude Precious Mineral BB Cream Krem BB z filtrem SPF 30 PA++

Nasi użytkownicy zostawili 26 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 4 czerwca 2018 o 15:40
    ciemny bebik
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Niezwykle ciemny odcień (najciemniejszy,ze wszystkich jakie miałam) wybrałam odcień #2,na zdjęciach blogerek nie wyglądał na tak ciemny jak w rzeczywistości, zgodnie z opisem wtopił się w kolor mojej cery,ale szczerze z początku sama w to wątpiłam. Konsystencja w sumie niezbyt gęsta,ale też nie rzadka taki standard jak na kremy bb. Zapach :dziewczyny które używały już kilku kremów bb wiedzą,że zazwyczaj jest tak,że krem w słoiczku pięknie pachnie,natomiast na twarzy zapach się ulatnia, albo jest ledwo wyczulany. Tak nie było w tym przypadku. Zapach jest bardzo intensywny i w opakowaniu i na buzi,co wcale nie jest jego zaletą. Przede wszystkim czuć kwiaty, mocno kwiatowy nie potrafię tu wymienić konkretów. Utrzymuje się naprawdę długo,mnie osobiście drażnił. I najważniejsze działanie, naczytałam się samych pochlebnych opinii od użytkowniczek wizażu,for itd. niestety ich teorie nie sprawdziły się w przypadku mojej buzi. Zrobiłam kilka podejść i nakładałam go na różne sposoby,ale każdy kończył się tak samo. Krem niezwykle podkreśla wszystkie niedoskonałości,nawet te najmniej widoczne które trudno dostrzec gołym okiem. Pod żadnym pozorem nie kryje, Nie polecam go osobom o cerze tłustej,gdyż po niespełna pół godzinie strefa T się błyszczy i w dotyku krem po prostu płynie- mieszanka kremu z sebum.
    Zalety:
    • sprawdziłam go dzięki próbkom
    Wady:
    • podkreśla niedoskonałości
    • wgl. nie krył
    • mocny zapach
    • gdy jest ciepło płynie po krótkim czasie
    z2007
    2 marca 2017 o 15:58
    Najlepszy
    Jak na razie mój ulubiony krem bb a trochę się ich już przewinęło przez moją kosmetyczke ;) . Używałam wersji cotton fit (ta akurat nie najbardziej przypadła do gustu mojej cerze, ale nie była zła), bright fit oraz blooming fit (obydwie tak samo dobre) w kolorach W13 i W24. Zaczęłam ich używać podczas kuracji trądzikowej ( lekki trądzik, zaskórniki otwarte i zamknięte) i mam wrażenie, że ten krem dodatkowo poprawiał kondycję mojej skóry, nie zapychał i nawet lekko rozjaśniał mniejsze blizny. Jak na krem bb ma świetne krycie, daje fajne lekko błyszczące wykończenie i na mojej twarzy po lekkim przypudrowaniu utrzymuje się cały dzień. + wydajność - w opakowaniu dostajemy 60g, a więc sporo więcej niż w większości podkładów a do pokrycia całej twarzy potrzebna jest naprawdę niewielka ilość + opakowanie - ładne, perłowe, różowe a do tego z higieniczną pompką, która pozwala zużyć produkt do samego końca :) + krycie - jak na krem bb moim zdaniem bardzo dobre, ale ogólnie określiłabym je jako lekkie do średniego + nie utlenia się + wygląda bardzo naturalnie, praktycznie nie widać go na twarzy + trwałość - utrzymuje się cały dzień, nie ściera, nie odciska i nie zostawia śladów na ubraniach + SPF 30 + kolory - jak na krem bb całkiem szeroka gama kolorów, znajdziemy i te bardziej żółte i różowe, a nawet nieco ciemniejsze + cena - 65zł za 60g, wychodzi taniej niż większość drogeryjnych podkładów czy kremów bb :) - dostępność - niestety kończy mi się moje ostatnie opakowanie i nigdzie nie mogę znaleźć wersji blooming fit w moim kolorze :( - nieumiejetnie nałożony może wyglądać źle
  • 3 lutego 2017 o 19:16
    Mój ulubiony podkład ever!
    - duża pojemność w całkiem przyjemnej cenie - ciepły, łatwo dopasowujący się, średni odcień - kremowa konsystencja, która świetnie się rozprowadza - dobre krycie, które można dozować warstwami - trwałość ok. 7-8h (zależnie od ilości nałożonego kosmetyku) - bardzo naturalny, niezauważalne, ale i nieskazitelny wygląd - nie podkreśla niedoskonałości cery (wygląda najlepiej, gdy kosmetyk wklepiemy zamiast rozsmarować lub nałożymy gąbeczką) - delikatnie rozświetla, ale w naturalnie wyglądający, nieprzesadny i nieprzetłuszczający cery sposób - ciężko wydobyć końcówkę produktu - produkt potrafi wydobywać się na złączeniu elementów, gdy mocno ściskamy tubę (widać na powyższym zdjęciu) - bardzo szczegółową recenzję pełną detali znajdziecie na moim blogu: http://oceniamy-kosmetyki.blogspot.com/2015/10/krem-bb-etude-house-precious-mineral-bb.html
    raavien
    11 stycznia 2017 o 16:02
    dobry
    Używa od:próbka
    Miałam okazję testować Blooming Fit w najjaśniejszym kolorze i chociaż ten produkt nie zostanie ze mną na dłużej, to uważam, że ma swoje naprawdę mocne strony. + bardzo wydajny (mała kropla starcza na całą twarz) + ładnie i równo rozprowadza się na twarzy + dobrze stapia się ze skórą + dość kryjące wykończenie + trwały Mnie nie przekonuje wykończenie "glow", chociaż paradoksalnie po przypudrowaniu mat trzymał mi się na twarzy całkiem długo (a mam cerę mieszaną w kierunku tłustym). Niestety podkreśla też bez litości każdą suchą skórkę. Myślę, że krem może sprawdzić się u posiadaczek skóry normalnej, bo nadmiar sebum lekko go warzy.
    krokuch
    14 maja 2016 o 14:19
    MILIONY ZMARSZCZEK !!!
    Miałam ogromny problem ze zdobyciem tego kremu i niesamowicie się ucieszyłam, gdy wreszcie trafił w moje ręce. Przez kilka tygodni stosowałam go codziennie i używałam przeróżnych sposobów nakładania, jednak efekt wciąż był niezadowalający. + duże opakowanie ze świetnie działającą pompką + niesamowita wydajność - choć przez godzinę wygląda cudnie, po tym czasie zamienia mnie w paskudną ropuchę !!! podkreśla zmarszczki i jakby dorabia mi nowe, jakby mi ktoś po twarzy przejechał grabiami !!! - podkreśla rozszerzone pory - poprawia kolor skóry na moment, później twarz zaczyna wyglądać jak po kilkudniowej imprezie - nie współgra z kremami, pudrami, gdyż tworzy z nimi ciasto lub pudrowe smugi - pogarsza stan cery, zapycha i przyczynia się do wysypu niechcianych niespodzianek - znika z twarzy, tworząc placki Pieniądze wyrzucone w błoto.