WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Podkłady

Guerlain Meteorites Baby Glow, Light - Revealing Sheer Make-Up Lekki podkład do twarzy

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

mallib
    22 września 2019 o 17:32
    Uwielbiam
    Straciłam rachubę ile już opakowań z użyłam tego cuda, ale na pewno sporo. Lubie w nim wszystko, ale nie każdy tak może reagować. Produkt jest fajny jeżeli oczekujemy lekkiego krycia i delikatnego efektu upiększającego. Tu nie ma mowy o efekcie maski, tapety, kamuflażu, po prostu jeżeli szukasz dobrego krycia to się zawiedziesz. Ja utrwałam produkt jeszcze meteorytami w pudrze co potęgowało rozświetlający efekt. Obecnie jestem strasznie blada i musze sprawdzić czy odniesieniu 02 nie będzie dla mnie za ciemny - to chyba jedyny minus czyli za mało kolorów.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Efekt upiększających
    • Nie zapycha
    • Dobrze stawia się ze skórą
    Wady:
    • Mała ilość kolorów
  • 19 października 2018 o 18:27
    Ideał
    Ostatnio do mojej kosmetyczki trafił lekki fluid Guerlain Meteorites Baby Glow. Produkt dostępny jest w trzech odcieniach 02 Clair/Light, 03 Medium i 04 Dore/Golden, ze względu na jasny odcień mojej karnacji zdecydowałam się na zakup najjaśniejszego koloru 02 Clair/Light. Meteorites Baby Glow jest to lekki pokład o konsystencji fluidu, który usuwa ślady zmęczenia i nadaje skórze młodzieńczego blasku. Baby Glow został sformułowany według technologii Stardust - polimeru, który tworzy światło legendarnych ,, Meteorytów". Delikatnie pachnie fiołkiem - kultową nutą zapachową produktów. Zamknięty został w poręcznej jasno-różowej tubce z pompką o pojemności 30 ml.  Jak na produkty marki Guerlain przystało, wygląda bardzo uroczo. Aplikacja jest bardzo wygodna i nie różni się niczym nadzwyczajnym od innych podkładów. Produkt ten ma bardzo lekką konsystencję i niski poziom krycia, dlatego dedykowany jest osobą, które mają cerę w bardzo dobrej kondycji. Śmiało zaliczyłabym go do produktów typu BB, ponieważ ma właściwości nawilżające. Dzięki temu nie podkreśla suchych skórek i daje długotrwałe uczucie komfortu. Fluid bardzo ładnie wygląda na buzi, szybko scala się z cerą, przez co wygląda lekko i świeżo. Cera jest promienna, a gdy efekt podbijemy pudrem tej samej marki, możemy liczyć na nieskazitelny blask. Muszę przyznać, że trwałość również jest na wysokim poziomie. Produkt utrzymuje się na twarzy przez cały dzień i nie wyświeca się. Ze względu na jego właściwości nie polecałabym go osobą z tłustą cerą.
    danka82
    19 października 2018 o 16:06
    rewelacja
    kosmetyk ma postac czegos miedzy lekkim fluidem, a rozswietlającym kremem BB. w odroznieniu od tanich kosmetykow tego typu ma fantastyczny kolor, idealny dla tzw ziemistych cer. bardzo dobrze sprawuje sie na twarzy
    Zalety:
    • kolor. absolutne mistrzostwo swiata!!!!! dziewczyny z ziemista, zielonkawa cera, wyprobujcie go koniecznie. jak dla mnie to jest jedyny lekki kosmetyk, ktory idealnie rownowazy ziemisty i zielonkawy podton mojej skory. jest lekko rozowy, ale lekko! mam cere sklonna do zarozowien na srodku twarzy, ale ten kosmetyk tego nie podkresla
    • wykonczenie - lekko swietliste, satynowe, ale nie nablyszcza
    • Twarz wyglada zdrowiej, mlodziej, jest swietlista. naprawde swietny kosmetyk. niech sie schowaja tanie kremiki BB ktore w nalepszym razie nadają "trupi" odcien skorze (bo w gorszych przypadkach dają po prostu kolor żólty, pomaranczowy, czy tez rozowy)
    • ktos w Guerlain NAPRAWDE przemyslal kwestie pigmentow. brawo
  • 2 marca 2018 o 21:29
    Rewelacyjny przy nieskazitelnej cerze
    W moje rączki wpadła w tamte wakacje, gdy szukałam naprawdę lekkiego, mało kryjącego podkładu, by nie obciążać dodatkowo skóry. Moja cera była delikatnie opalona w bardzo dobrej kondycji, więc żeby jej nie zapychać niepotrzebnie ciężkimi podkładami zdecydowałam się na zakup. Nie muszę pewnie mówić, że pachnie on fiołkami jak wszystkie kosmetyki do makijażu tej marki. Podkład ma bardzo lekką konsystencje, bardzo łatwo nakłada się go palcami. Skóra wydaje się wypoczęta, o wyrównanym kolorycie, naładowana energią, piękna i świeża. Szybko scala się ze skórą, dając piękny efekt promiennej i rozświetlonej cery. Mimo upałów nie spływał i konsekwentnie wytrzymywał się do wieczora. Dodatkowo podkład ma właściwości nawilżające, nie podkreśla suchych skórek i daje skórze długotrwałe uczucie komfortu.
    Zalety:
    • delikatny
    • lekki
    • trwały
    • daje uczucie nawilżenia
    • rozświetla
    Wady:
    • wysoka cena
    xmagx
    4 maja 2017 o 10:45
    Na lato rewelacja :)
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Po wielkiej klapie bazy z serii Meteorites do podkładu podeszłam dość ostrożnie , Wzięłam próbkę z perfumerii i zaczęłam testy. Podkład jest bardzo lekki pięknie pachnie i kryje w stopniu dla mnie zadowalającym. Rozświetlenie jest widoczne na skórze ale nie tłuste , czego nienawidzę w podkładach. Nakłada się bardzo łatwo bez smug i plam. Ja preferuję gąbeczkę ale nakładany palcami wygląda równie dobrze. Jedynym minusem tego podkładu jest gama kolorystyczna , brakuje koloru dla takich bladziochów jak ja. Latem spokojnie wpasowuje się w kolor 02. Podkład jest odpory na ciepło , nie spływa z twarzy i praktycznie cały dzień wygląda jak w chwili nałożenia.