KWC I FORUM ROZDZIELONE - USTAW NOWE HASŁO KWC
Sole do kąpieli

Labell Home Spa, Sól do kąpieli `Mleko & Miód`

• 18 maja 2021 o 20:01
    Bardzo dobra sól
    Kupiłam tą sól do kąpieli w hipermarkecie, ponieważ zachęciła mnie niska cena jak za taką dużą ilość produktu. Pomimo dość dużych kryształków to szybko się rozpuszcza. Pięknie barwi wodę oraz ją zmiękcza, dzięki czemu po kąpieli mam uczucie nawilżenia oraz odżywienia skóry. Zapach jest przyjemny, relaksujący ale niezbyt nachalny. Jest to już druga moja sól z tej serii i na pewno jeszcze kupię inny wariant zapachowy, bo przypadła mi do gustu. Opakowanie starcza mi na dobre dwa miesiące przy codziennym stosowaniu, więc naprawdę jest wydajna. Nie przesusza ani nie podrażnia skóry.
    Zalety:
    • ekonomiczne opakowanie
    • barwi wodę
    • zmiękcza
    • nawilża
    • rozpuszcza się
    • nie przesusza
  • 11 lutego 2018 o 13:34
    Przyjemna.
    Sól zakupiłam w Inter Marche, Wybrałam wariant 'Mleko&miód', prócz tego widziałam jeszcze różę. Opakowanie o pojemności 1350 g (duże!) to przezroczysty, plastikowy słoik z nakrętką. Sól jest gruboziarnista i barwiona na pomarańczowo. Ma intensywny zapach, bardziej wyczuwalny jest miód - słodki i mocny. Działa relaksująco i odpręża, zwłaszcza po ciężkim dniu. Do kąpieli jej nie używałam, ale za to jest obowiązkową pozycją przy zabiegu pedicure. Wsypuję jedną nakrętkę do miski i zalewam ciepłą wodą. Kryształki rozpuszczają się tylko częściowo i jest to niezależne od ilości - kiedyś wsypałam pół nakrętki i było to samo, taki jest jej urok. Woda zabarwia się na pomarańczowo, a miodowy obłoczek unosi się wokół nas. Wspaniale zmiękcza skórę, wygładzając ją i usuwając ewentualną opuchliznę. Pięty są miękkie i nawilżone, nawet użycie tarki jest szybsze i prostsze. Nie wysusza skóry, choć i nie nawilża jej - jest neutralna, nawet dla mojej atopowej skóry. Odświeża i pielęgnuje, jest niezwykle pomocna - czy to jako wieczorny relaks, czy jako pomocnik przy pedicure. Spełnia swoje zadanie, do tego jest niezwykle wydajna (stosuję 2 razy w tygodniu i mam ten słoik od prawie 3 miesięcy). Jej cena jest również zachęcająca (ok.6 zł). Mogłaby się nieco lepiej rozpuszczać, domyślam się, że podczas kąpieli w wannie dyskwalifikowało by ją to, dlatego daję 4 gwiazdki. Niemniej jednak, jest to przyjemny, łagodny produkt, dzięki któremu moje stopy są zadbane i wypielęgnowane. Warto spróbować!

Zobacz także inne Sole do kąpieli