Żele pod prysznic

Isana Med, Łagodny żel pod prysznic z minerałami morskimi

• 18 lutego 2025 o 1:32
    Delikatny żel pod prysznic z minerałami morskimi, który mnie zachwycił
    Bardzo pozytywnie zaskoczył mnie żel pod prysznic Isana Med z minerałami morskimi! Od pierwszego użycia czułam, że jest to produkt stworzony z myślą o delikatnej pielęgnacji skóry. Żel ma przyjemną, lekką konsystencję, która dobrze się rozprowadza i nie jest ani za wodnista, ani za gęsta – idealna do codziennego użytku. Jestem także ogromną fanką zapachu tego produktu – jest subtelny i świeży, nie za intensywny, co sprawia, że kąpiel staje się prawdziwą przyjemnością. Skóra po jego użyciu jest dobrze oczyszczona, a jednocześnie nie przesuszona, co zauważyłam już po pierwszym prysznicu. W dodatku, produkt nie podrażnia skóry, co dla mnie jest bardzo ważne, ponieważ mam wrażliwą skórę, skłonną do alergii. Po długotrwałym stosowaniu zauważyłam, że skóra stała się bardziej miękka i nawilżona. Minerały morskie rzeczywiście mają działanie kojące i poprawiające kondycję skóry. Cieszę się, że znalazłam ten żel, bo spełnia moje oczekiwania pod względem łagodności i efektywności. Podsumowując, jestem bardzo zadowolona z tego produktu i na pewno będę go używać regularnie. Zdecydowanie polecam go osobom, które szukają delikatnego, a jednocześnie skutecznego żelu pod prysznic. Ocena: 5/5!
  • 22 czerwca 2024 o 21:04
    Delikatna Pielęgnacja Każdego Dnia
    Niedawno miałam okazję wypróbować żel pod prysznic Isana Med z minerałami morskimi i muszę przyznać, że jestem zadowolona z tego produktu. Moja skóra jest dość wrażliwa i sucha, więc zawsze szukam kosmetyków, które będą delikatne, ale skuteczne. Ten żel spełnia te wymagania. Żel bardzo dobrze oczyszcza skórę, nie powodując przy tym żadnego podrażnienia ani uczucia ściągnięcia. Po użyciu skóra jest czysta, ale nie przesuszona, co często zdarzało mi się przy innych produktach. Jedną z cech, które bardzo doceniam, jest brak zapachu. Często unikam perfumowanych produktów, ponieważ mogą one podrażniać moją skórę lub kolidować z moimi perfumami. Ten żel jest całkowicie bezzapachowy, co jest idealne dla osób wrażliwych na intensywne aromaty.
    Zalety:
    • Delikatne oczyszczanie, nie przesusza skóry
  • 20 maja 2024 o 14:01
    Nic specjalnego
    Żel nie robił nic z moja skóra oprócz mycia, nie było żadnego nawilżenia… Mam skórę ze skłonnością do wysuszenia i niestety ten żel mimo zapewnienia że jest „łagodny” niespecjalnie się taki wydaje.
    Zalety:
    Wady:
    • Nie robi nic
  • 1 kwietnia 2022 o 13:23
    Zdecydowanie nie.
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Będąc w ciąży mój węch stał się o wiele bardziej wrażliwy i wybredny - z tego względu miałam ochotę na bezzapachowy żel pod prysznic, ewentualnie o jakimś delikatnym nieprzeszkadzającym aromacie. Wydawało mi się, że ten będzie odpowiedni - "med", do skóry wrażliwej itp. Brzmi super. Tymczasem zapach zwalił mnie z nóg. Z butelki nie wydawał mi się zły, bo ledwo go wyczuwałam, ale w czasie prysznica... Masakra... Mocny, intensywny do bólu, podobny do zapachu proszku do prania bardzo niskiej jakości. Po spłukaniu zostawał na skórze i roznosił się po łazience. Powodował u mnie nasilenie i tak dość mocnych mdłości i jeszcze gorsze samopoczucie. Ale to nie koniec minusów. Widziałam skład przed zakupem, czasem żele z różnymi sles-ami w inci potrafią lekko wysuszyć mi skórę, ale najczęściej nieprzyjemne uczucie znika po użyciu balsamu, a bywa też tak, że nie robią mi żadnej krzywdy. Ten żel natomiast nie tylko wysuszał skórę, ale i spowodował powrót suchych, czerwonych plam w losowych miejscach na rękach. Zniknęły dopiero po odstawieniu kosmetyku, choć i tak używałam go dość rzadko - musiałam "mieć na niego dzień". Po zużyciu połowy butelki oddałam go rodzicom, nie chciałam go używać nawet jako mydła do rąk. Oprócz tego żel był po prostu jak żel. Pienił się mocno na myjce, jak większość żeli z takim detergentem. Dobrze mył, był przezroczysty i nieco rzadki, nie raz wylało mi się go więcej, niż potrzebowałam. Łatwo się spłukiwał ze skóry. Butelka wygodna, a pod światło było widać poziom zużycia. Zapłaciłam niecałe 5 zł, więc cena dość kusząca. Miał być odskocznią od całego mojego zapasu pachnących żeli, które nagle mi się znudziły, a tymczasem wróciłam do nich z podkulonym ogonem. Tamte przynajmniej nie powodowały nasilenia nieprzyjemnych ciążowych dolegliwości i nie robiły krzywdy skórze. Po czasie mój węch wrócił do normy, a żel ciągle mi śmierdzi. Nigdy więcej go nie kupię. Może będę dość krytyczna, ale nie widzę powodów, żeby dać temu żelowi nawet dwóch gwiazdek.
  • 1 kwietnia 2021 o 14:54
    Tanio i w porządku
    Minus za Sodium Laureth Sulfate w składzie. Wystarczająco dobry bez natrętnych zapachów jak w przypadku męskich żeli pod prysznic. Dobra dostępność i niska cena. Zawsze w torbie na siłownie