Wody toaletowe damskie

Comptoir Sud Pacifique Matin Calin EDT

Dinulka
    2 września 2011 o 15:00
    Skondensowane mleko
    Otwarcie najpierw kojarzyło mi się z toffi, karmelem, ale teraz bardziej czuję w tym skondensowane mleko. Zapach generalnie się nie zmienia, jedynie osiada na skórze. Jest słodki, ulepny, jadalny. Może być mdlący, radzę ostrożnie dawkować, bo szybko się nudzi i męczy. Daję 4 gwiazdki, bo jest dobrej jakości, dobrze odwzorowany zapach, nie uciekający po 20 minutach ze skóry. Używam go czasem w domu dla poprawy humoru, jednak do ludzi nie wychodzę pachnąca mlekiem i karmelem :D Trwałość bardzo przyzwoita. Buteleczka trochę jak puszka. Używam tego produktu od: prawie roku Ilość zużytych opakowań: ciągle męczę 1
  • 26 lipca 2009 o 15:48
    Mleko kondensowane
    Na początku chcę wyrazić swoje zdumienie wobec opinni dotyczących trwałości tego zapachu - na mnie mleczna mgiełka pozostaje jeszcze po upływie 8 godzin... (dziwna jakaś jestem ;)) Co do samego zapachu - podpisać się moge pod poniższymi recenzjami - mega słodki, ciepły, mleczny zapach o aromacie identycznym z mlekiem kondensowanym. Idealny dla wielbicielek słodkich, wręcz mdlących perfum. Ostrożnie dawkować latem ( z resztą w przypadku pozostałych pór roku też...). Używam tego produktu od: 24.07.2009r. Ilość zużytych opakowań: w trakcie 50 ml
  • 11 września 2008 o 12:25
    Ulotny
    Miałam okazję poznać 3 zapachy CSP, jednak ten niestety jest najmniej trwały, tak ulotny. Jest piękny i dlatego tak bardzo nad tym ubolewam. Trwa na mnie tylko chwilę, po 2 godzinach nie czuję go wcale. Amour de Cacao, Vanille Cannelle są trwalsze, a mleko w proszku podoba mi się bardziej niż kakao, gdyby był trwalszy, przebiłby pewnie i cynamon z wanilią. To piękne, słodkie, ale nie przesłodzone mleko w proszku, nawet sama nie wiedziałam że mam taki sentyment do tego zapachu. Zapach tak beztroski, oczywisty i piękny. Czuję się oblepiona tym proszkiem, obklejona buzia, ręce ale szczęśliwa. Ta chwila mogłaby trwać... ale znika. tak nie jest. Używam tego produktu od:kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: odlewka 5ml
  • 24 sierpnia 2008 o 19:50
    udany słodziak
    Ten zapach nie bedzie podobal sie kazdemu, albo tez niewielu, bo to słodycz ekstramalna :slina: Matin Calin jest obłednie słodki, jak zrobione mleko na gorąco z duza iloscia cukru :slina:. Do tego dochodza cukierki i czuje odrobine słodkiego rozpuszczonego toffi :slina:. Mieszanka słodko-mleczno-wybuchowa tylko dobra w zime pochmurne dni, jako poprawiacz humoru:D. Mnie osobicie troche meczy, ale chciałabym go nosic od czasu do czasu, zeby swiat wydawal sie bardziej kolorowy. Trwałosc bardzo dobra, a buteleczka taka, jak przy innych perfumach tej firmy ani parzy ani ziebi ;) Używam tego produktu od:testy Ilość zużytych opakowań:...
  • 2 sierpnia 2008 o 15:47
    Słodziak dziecięcy ;)
    Matin Calin to zapach z mojej ulubionej kategorii słodziaków z półki "rozkoszne" ;) Matin Calin jest słodki w przemiły, otulający i w dominującym stopniu jadalny sposób. To mleczno-cukrowe kruche ciasteczko. Ale jednocześnie ma w sobie coś dziecięcego - zapach kaszki dla niemowląt w proszku oraz naprawdę śladową ilość czegoś, co możnaby skojarzyć z zapachem dziecięcej zasypki. Czuję też posmak mleka w proszku, ciepłego toffi oraz śmietankowo-malinowej Mamby. To już nie jest zapach dziewczęcy - to zapach iście dziecięcy ;) Widzę pewno podobieństwo z demeterowym Condensed Milk, ale IMHO Matin Calin jest bogatsze, bardziej rozbudowane i ciekawsze. Taka niewinność i beztroska w płynie ;) Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: ...