Wody toaletowe damskie

Cacharel Gloria EDT

Nasi użytkownicy zostawili 83 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Tusio
    3 listopada 2020 o 22:08
    Jeune et jolie
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Tak naprawdę, nie planowałam spotkania z Glorią. Nie wzdychałam do niej, nie goniłam, nie szukałam rozpaczliwie, gdzie się dało. Chyba to Gloria znalazła mnie, choć musiałam wyjść z inicjatywą, by nasza znajomość się zaczęła (w czym niemały udział ma moja sympatia, jaką czuję do Cacharela - może nie taka, jak do Guerlain, ale jakaś na pewno, pewnie dzięki Anais Anais), jakimś trafem udało mi się nabyć miniaturkę. Zanim ją powąchałam, bałam się, że nimb niedostępności może zakłócić mój odbiór tego zapachu i nie wiedziałam, czy gorsze będzie rozczarowanie z powodu prawdopodobnej przeciętności, czy też absolutny zachwyt i gotowość do wysupłania wszelkich oszczędności, by móc ją kupić. Na szczęście, ani jedno ani drugie mnie nie spotkało; bardzo się cieszę, że poznałam ten perfumeryjny rarytas, SPODOBAŁ MI SIĘ, ale nie zaczęłam gorączkowo przeszukiwać internetu, by za ciężkie pieniądze zdobyć flakonik. Nie znaczy, że nie chciałabym tych perfum mieć - bardzo chętnie widziałabym je w swojej kolekcji, jednak nie jest to mój Graal, nie będzie mi brakowało pełnowymiarowego opakowania (najpewniej wcześniej używanego, zafoliowane egzemplarze to już zupełne białe kruki). Dobrze, zatem trochę o zapachu, bo jednak to on jest tutaj najważniejszy: czuję w otwarciu intensywny, migdałowy akord, który bardzo mocno przypomina mi migdały w różowej Pani Walewskiej. O amaretto można zapomnieć, bo na pewno go tutaj nie ma, brakuje zdecydowanej oleistości i specyficznego ciężaru likieru, który jak wiadomo, pachnie charakterystycznie i raczej mocno. Potem dołącza urocza, nieco przekwitająca, ale ciepła i przytulna róża, czyli taka, jaką lubię, odświeżona hibiskusem. Całość robi się ciepła, otulająca i nieco pudrowa, co dodatkowo uprzyjemnia mi odbiór tych perfum. Baza zamyka całą kompozycję tonkową słodyczą z dodatkiem wanilii, z cieniem zapachu wiśni. Jak wspomniałam, całość jest naprawdę przytulna, ciepła i pogodna, idealna do noszenia w chłodne, jesienne dni i wieczory. Nie ma tutaj nic kontrowersyjnego ani buntowniczego (jak sugerowałby wybór piosenki Patti Smith w reklamie promującej te perfumy, zupełnie dla mnie niezrozumiały), ale czy każdy zapach ma kreować nosicielkę na kobietę alternatywną, silnie wyemancypowaną i nieszablonową? Może potrzebne są i takie, które noszącą je kobietę czynią czułą, ciepłą i opiekuńczą - i właśnie taka wydaje mi się Gloria. Wydaje mi się, że zdecydowanie dla młodszych odbiorczyń, idealnie pasowałyby młodziutkiej, miłej studentce. Niestety, nie można mieć całe życie 21 lat... Flakonik nie w moim stylu, ale kartonik bardzo mi się podoba - opalizujący fiolet. Niby nie wyrywają z butów, ale jednak mnie oczarowały (może po prostu mój spokojny charakter tak dobrze z nimi współgra?). Chętnie widziałabym wśród swoich flakonów :)
  • 13 czerwca 2020 o 17:42
    Ah ta Gloria
    Gdzie jesteś.... W zapachu jestem zakochana do szaleństwa od kilkunastu lat. Bardzo żałuję że została ona wycofana i o zgrozo niestety nigdzie nie mogę dostać nawet namiastki Glorii Cacharel. Niewinny różowy flakonik a w nim zamknięty cudowny zapach m.in. : migdały, róże, wanilia z hibiskusem a na koniec piżmo. Nie wszystkim jednak przypadnie do gustu, dlaczego... Cóż moim zdaniem jest on "ciężki" co dla niektórych. Zdecydowanie nie dla nastolatki. Zapach w moim przypadku się we mnie wtapia i dosłownie odrobina pozwala poczuć się wyjątkowo. Gloria pozostaje długo na ciele jest wyjątkowa też z tego powodu. Niestety nie wiem dlaczego, inne zapachy ulatują a Gloria jest i jest i końca nie widać :) oh gdzie jesteś.
    Zalety:
    • Długo pozostaje na ciele
    • Niewiele potrzeba do przesiąknięci a zapachem, co pozwala dłużej się nim cieszyć
    Wady:
    • Wycofany z produkcji i nie ma zamiennika,
    W perfumerii
    Ola9079
    2 stycznia 2017 o 15:44
    Śmierdziadłooo!
    Używa od:próbka
    Po naczytaniu się wszystkich pochwał recenzji dla tego zapachu zdecydowałam się zamówić odlewkę,,, Boże jakie rozczarowanie! Śmierdzi ciężko i jest to specyficzny zapach jak... w gabinecie dentystycznym! Powaznie tak go odbieram... Nic nadzywczajnegom nie wiem skad tak wysoka CENA.. Później jest samo mydło, a ten specyficzny zapaszek nie odpuszcza nawet na chwilę. Dla starszych kobiet zdecydowanie nie dla nastolatek, Może i trwałość jest super,ale ten "ogon" jest tak przytłaczajaco ciężki, że gorszego perfumu na sobie nie miałam... Ból głowy murowany. Nawet za najmnijeszą cenę nie kupiłabym tak odstraszającego unikatu. Tragedia nie do opisania...
    W perfumerii
  • 13 lipca 2014 o 23:18
    Tak pachnie dobro
    Na początku jest amaretto. Ale tylko przez chwilę. Później zapach znacznie się wysładza, do głosu dochodzi wanilia, odrobinka pieprzu i delikatne, kwiatowe nuty. Całość jest dość spójna, słodka, miękka...i tyle. Nic więcej nie można o niej powiedzieć, poza tym, że jest całkiem trwała, dość dobrze wyczuwalna i zamknięta w pięknym, prostym flakonie - to kompozycja prosta i przejrzysta, raczej jednostajna, bez zwrotów akcji i olkaforycznych sensacji. Lecz mimo to, Gloria jest po prostu...bajecznie piękna. Ileż określeń ciśnie mi się na usta gdy ją wącham: czułość, ciepło, delikatność, niewinność, słodycz...kobiecość. Tak pachnie kobieta o czystym, dobrym sercu. Tak mogłaby pachnieć Sonia ze "Zbrodni i kary". Przypomina mi Cinemę, ale jest bardziej charakterna, ciut chropowata w porównaniu z nią, mniej waniliowa i trochę słodsza...gdybym miała wybór - wybrałabym Glorię. Ale nie mam. Cacharel sp...artolił sprawę i Glorię wycofał. Wielka szkoda... Używam tego produktu od: Dłużej niż 3 miesiące Ilość zużytych opakowań: Mniej niż 1
    morelle
    20 lutego 2014 o 10:40
    kobieta i chwała
    Reformulacja Angela Innocenta wprawiła mnie we wściekłość, bo kocham migdałowe perfumy, a twór, który pojawił się na półkach pod skróconą nazwą jest popłuczynami po Niewinnym Aniołku. Mam najwyraźniej pecha do wycofywanych i przerabianych zapachów. Na szczęście, przynajmniej na jakiś czas, mam możliwość obcowania z innym migdałem doskonałym. Gloria to zapach złożony, choć od początku dominuje w nim rozkoszny migdał. I chyba nieprzypadkowo, bo Gloria to nie tylko kobiece imię ale i Chwała (Sława). Tak jak pamięć u potomnych, tak i kobieta bywa gorzko-słodka, więc w głowie perfum pojawia się apteczny, delikatnie gorzkawy aromat, który stopniowo się wysładza. Ja jednak nie dostrzegam żadnych kuchenno-kulinarnych klimatów. Przesłodzonego ulepka też tutaj nie ma, a zatem to idealny zapach dla mnie. Wielka szkoda, że Cacharel zdecydował się wycofać ten zapach. Ja zdecydowałam się na zakup 100 ml butelki za nieco kosmiczną cenę, a ponieważ skrapiam się delikatnie, mam nadzieję, że długo będę się cieszyła tym migdałowym cudem. Pozostaje polować i robić zapasy gdzie się da. Trwałość wody jest więcej niż bardzo dobra. Buteleczka taka sobie, moim zdaniem nie bardzo pasuje do zawartości. Patrząc na te różowości obawiałam się kiedyś dziewczęcego, stereotypowego zapachu. Do tych perfum pasuje lekko przezroczysta mleczna biel, zdecydowanie. Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: 100 ml w trakcie oraz 10 ml w atomie.