Podpaski

Bella Nova, Podpaski higieniczne

dorflow
    23 marca 2025 o 14:06
    jedne z naj
    Jedne z tych, których używam najczęściej. Nie ma co przepłacać. Chłonne, nie przypominam sobie aby się zdarzyło przesiąknąć, dość grube ale na co dzień ok, do tego ładnie się trzymają bielizny. Raczej nie są do torebki ponieważ są luźno włożone w jedno opakowanie, a do tego zajmują dużo miejsca. Cena jest bardzo konkurencyjna, a dostępność jeszcze lepsza, bo można dostać je w każdym markecie lub drogerii
    Zalety:
    • działanie
  • 22 lutego 2025 o 13:24
    Są w porządku.
    Bardzo lubię podpaski od Bella, dlatego nie mogłam nie kupić i tych (tymbardziej, że cena jest zadowalająca). Podpaski znajdują się w podłużnym opakowaniu, gdyż nie są poskładane. Są one dość grube (co absolutnie mi nie przeszkadza) i bardzo mięciutkie. Dobrze chłoną, a klej dobrze trzyma się bielizny. Produkt ten jest tani i dobrze dostępny.
  • 15 maja 2024 o 17:39
    wa(r)ta zakupu
    Świat poszedł do przodu i nie da się ukryć, że istnieje na rynku mnogość bardziej chłonnych podpasek. Jak słusznie zauważyła użytkowniczka blondeinbeauty – są to podpaski z poprzedniej epoki. Mimo wszystko uważam, że mają swoje zalety, których nie posiada wiele popularnych marek. W tej kolorowej, estetycznie i młodzieżowo wyglądającej paczce znajduje się dziesięć podpasek pakowanych hurtem, bez dodatkowej folijki ochronnej. Może to dziwnie zabrzmi, ale nie nazywam tego rozwiązania "niehigienicznym" - już bez przesady! foliowa koperta nie zapewnia większej sterylności. Ten dodatkowy papierek pożądany jest przeze mnie tylko dlatego, że dzięki niemu można zwinąć w niego zużytą podpaskę, zamiast opatulać je w papier toaletowy i gazetę... ;-/ ★ MAŁY APEL: Ekologia ekologią, a wygoda wygodą. Jesteśmy ludźmi i bądźmy szczerzy: gdybyśmy mieli wybierać, to zawsze wybierzemy wygodę. Zresztą rezygnując z tych folijek nie przyczynimy się znacząco do niezaśmiecania planety :) Może zamiast panować w foliowe tuby np. zestaw wacików i zamienić je na papierowy kartonik, ale nie żałujmy folii na tym, w czym miałaby faktycznie praktyczne zastosowanie. Według mnie podpaski od Belli są bardzo komfortowe w noszeniu: mięciutkie, milutkie i chyba najdelikatniejsze spośród ogólnodostępnych podpasek. Nie powodują odparzeń, czego niestety nie można powiedzieć o np. Alwaysach. Mają dodatkowe mocowanie w postaci skrzydełek. Co prawda jakość skrzydełek nie powala (są zbyt cienkie, by porządnie utrzymać takiego nabitego watą grubasa na bieliźnie), ale ich obecność zawsze wychodzi na plus. Oj, zdecydowanie nie można ich nazwać cienkimi podpaskami, ale muszą przecież jakoś chronić przed przeciekaniem, prawda? Nie posiadają żadnego nowoczesnego systemu wchłaniania wilgoci (ani ochrony przed nieprzyjemnym zapachem). Pod względem długości wypadają baaaardzo słabo - i to jest mój główny zarzut (nie mam pojęcia, jakim cudem niektórym starcza samo jedno takie maleństwo, ale to musi się wydarzać tylko w przypadku dziewcząt z bardzo, bardzo skąpym krwawieniem). To wszystko sprawia, że noszę je jedynie pod koniec miesiączki lub używam jako dodatkowej ochrony, umieszczając na samym tyle majtek; mam tak obfite miesiączki, że nie odważyłabym się założyć Bellę solo, w pierwszych dniach/w połowie okresu. Rozumiem, dlaczego tak długo utrzymują się na rynku, a teoretycznie 'lepsza' konkurencja nie jest w stanie ich wykosić... Są to bowiem najtańsze, bardzo delikatne, naturalne i mimo wszystko skuteczne podpaski. Wady, które posiadają można bez wielkiego trudu przeżyć.
  • 23 listopada 2023 o 10:09
    Najzwyklejsze i najlepsze!
    Bardzo lubię te podpaski, są klasyczne najzwyklejsze z możliwych a przy tym najlepsze. Ja wybieram zawsze wersję ze skrzydełkami. Mają bardzo dobry klej, nie przesuwają się, nie migrują. Dobrze trzymają się majtek. Są grubsze, ale ja takie lubię, bardzo mięciutkie. Dobrze chłoną, nie mają z tym żadnego problemu. Nie przeciekają. Bezzapachowe, dla jedynych może być to plus dla innych minus. Mnie to obojętne, ale szczerze mówiąc nie widzę różnicy dużej pomiędzy zapachowymi a bezzapachowymi. Nie uczulają, nie powodują podrażnienia.
  • 18 października 2023 o 20:00
    Recenzowane podpaski od marki Bella były swego czasu przeze mnie naprawdę często stosowane, ponieważ kupowała je moja mama kiedy jeszcze mieszkałam ze swoimi rodzicami. Odkąd się wyprowadziłam zdecydowanie wybieram dla siebie inne opcje, chociaż tych akurat nie wspominałam najgorzej, dlatego po czasie postanowiłam ponownie je zastosować i zakupiłam je dla siebie będąc na zakupach w drogerii Rossmann. Zawsze posiadam zapas tego typu artykułów higienicznych w swojej łazience i kupuję je w nadmiarze. Dodatkowo muszę przyznać, że stałam się dość wymagająca co do kosmetyków z tej kategorii. Produkt możemy kupić w kilku wersjach opakowania, ja posiadam tę, w której znajdziemy aż dwadzieścia sztuk artykułu. Cena regularna jest naprawdę bardzo niska, ponieważ wynosi lekko ponad pięć złotych. Opakowanie utrzymane jest w odcieniach bieli, różu oraz fioletu. Umieszczono na nim wizualizację samej podpaski oraz wszelkie, najważniejsze informacje na temat kosmetyku, takie jak jego nazwa, logo producenta, skład czy zalecany sposób użytku. Po otwarciu opakowania każdy z kosmetyków jest zapakowany luzem, bez folii zabezpieczającej. Muszę przyznać, że są to chyba najdłuższe i najgrubsze podpaski jakie kiedykolwiek widziałam. Są naprawdę sporawe. Bardzo odznaczają się pod bielizną, posiadają słabej jakości skrzydełka. Dodatkowo nie za dobrze chcą się trzymać bielizny. Sam poziom chłonności określiłabym jako średni. Moim zdaniem są to podpaski z poprzedniej epoki. Są bardzo niekomfortowe w stosowaniu i jak na taką grubość naprawdę niechłonne. Jedyna zaleta to cena. Raczej nie zakupię ponownie tego produktu i nie mogę go też polecić.
    Zalety:
    • Miękkość
    • Poziom chłonności
    Wady:
    • Grubość
    • Odznaczają się pod bielizną

Zobacz także inne Podpaski