Wody perfumowane damskie

Juliette Has a Gun Lady Vengeance EDP

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

undulka
    28 listopada 2021 o 22:08
    jak zostać najpoteżniejszą kobietą na świecie
    Lady Vengeance chodziła za mną od pewnego czasu, chociaż nigdy jej nie wąchałam. Opis tych perfum nie brzmiał jak wszystko, co lubię, bo zazwyczaj nie używam różanych perfum. Ale róża z paczulą, lawendą i wanilią? Co najmniej intryguje. Perfumy przychodzą do nas w eleganckim kartoniku i opakowaniu jak od zegarka czy ładnej biżuterii. "Szkatułka" jest co prawda ze steropianopodobnego czegoś, ale jest czarna z grawerowaną nazwą marki i wygląda elegancko. Sam flakonik jest cieżki i widać, że swoje kosztował. Pierwsze powąchanie nie zachęca. Bardzo intensywna róża i nic więcej, mnie to się kojarzy ze starą babą. Ale pierwsze wrażenie jest mylne, a i róża dużo szlachetniejsza, niż mi się wydawało. Jest w tym zapachu chłód i jakieś takie wyrafinowanie. Róża nie jest tutaj romantyczna czy dziewczęca, o nie. Jest kobieca, uwodzicielska i seksowna, ale niedostępna i zdecydowanie na własnych zasadach. Lawenda i paczula robią tutaj za tło, ale też pięknie oswajają tę różę. Projekcja jest cudna - raz bardziej czuć różę, raz lawendę właśnie. Potem stopniowo czuć delikatną wanilię i aromaty drzewne, które im akompaniują. To wciąż jest bardzo chłodny, intensywny i niewspółczesny zapach. Zapach kobiety fatalnej, bo o niej jest Lady Vengeance. Kiedy ją wącham, myślę o silnych, zdecydowanych i niebezpiecznych bohaterkach Evy Green albo serialowej Yennefer z Vengenbergu. Piękne, tajemnicze, uwodzicielskie, niedostępne kobiety, którym lepiej nie wchodzić w drogę. To jest zapach, który trzeba unieść, ale zdecydowanie dodaje pewności siebie. Lady Vengeance jest dla kobiet lubiących wielkie wejście i nieco dramatyczny, teatralny może efekt. Nie wiem, czy do biura, bo LV rządzi niepodzielnie i konkurencji nie zniesie. Ale jeśli chcemy zrobić zabójcze wrażenie, trudno o lepszy wybór. Trwałość naprawdę świetna, wytrzymuje bez problemu 8+h. Nie klasyfikuję zapachów na letnie i zimowe, ale tym bym się nie spsikała w upalny dzień
    Zalety:
    • piękny flakon
    • ładne opakowanie
    • niebanalna kompozycja
    • bardzo intrygujące podejście do róży
    • projekcja
    Wady:
    • raczej dla pewnych siebie, dojrzałych kobiet
    W perfumerii
  • 12 października 2018 o 21:04
    Jak paczula oswoiła różę
    Nie lubię różanych perfum, ale kocham paczulę. Ba, kocham to mało powiedziane. Uwielbiam każdą jej odsłonę. Widocznie tutaj to właśnie chropowata, pudrowa paczula nadaje charakteru róży. Nie jestem może miłośniczką ani wierną fanką JHaG, ale akurat ten zapach wielbię. Mimo małej różnorodności nut nie jest statyczny, zmienia się i trwa na skórze przyzwoite 5-6 godzin. Jeśli liczba psików przekracza 3, zapach staje się bardziej paczulowy niż różany (to lubię). W Miss charming różyczka była niewinna, zalotna i lekka. Tu jest ciężar (o ile można tak powiedzieć, bo zapach na pewno nie jest "ciężki") i głębia. Podobno gdzieś powinno być piżmo, ale ja - na szczęście - go nie czuję. Podsumowanie: paczulowa róża.
    W perfumerii
    Dinulka
    17 grudnia 2014 o 16:50
    z pazurem
    Czego innego się spodziewałam po opisie. Uderzył mnie najpierw mocny, męski aromat. Po kilku godzinach przeszło to w różę, mocną, intensywną. Taką z pazurem, dającą po nosie. Jest w tym pazurze coś męczącego. dlatego to moja jednorazowa przygoda z tym zapachem. Trwałość i moc kilkugodzinna, zapach charakterystyczny, może dlatego wyczuwalny. Opakowanie piękne. Używam tego produktu od: testy Ilość zużytych opakowań: 1
    Pearl78
    28 kwietnia 2012 o 10:11
    Sama nie wiem
    Nie przepadam za różą w zapachach, ani za paczulą a mimo to uważam,że LV to zapach udany i bardzo kobiecy. Pasuje mi na letnie przedpołudnia i wiosenne popołudniowe chwile na tarasie. ładnie układa się na skórze, nuty są naprawdę IDEALNIE ze sobą połączone i w zasadzie do niczego nie można się doczepić, nawet do trwałości- jest bardzo dobra. Czy kupiłabym ponownie? Sama nie wiem- primo: cena dość wysoka, secundo: mam już swoje ulubione perfumy. Używam tego produktu od: 2 lat Ilość zużytych opakowań: ...
  • 23 stycznia 2012 o 11:30
    RÓŻA NA BOGATO
    RÓŻA TOTALNA , BOGATA, CIEPŁA, EKSPRESYJNA, MOCNA , KOBIECA, KILERKA. BARDZO SŁODKA RÓŻA, WANILIOWA, PRZEZ PACZULĘ TAJEMNICZA I GROŹNA. NIE JEST TO JAKAŚ OGRODOWA ZIELONOŚĆ TYLKO SAMA ESENCJA SŁODKIEGO ZAPACHU NARKOTYCZNEJ RÓŻY. MAM WRAŻENIE , ŻE SIĘ TAPLAM W RÓŻANYM SYROPIE I TONĘ, ALE JEST TO ROZKOSZNE. ZAPACH TROCHĘ MROCZNY I NA WIECZÓR, ALE NIE MOGŁAM SIĘ OPRZEĆ I CHCIAŁAM NIĄ PACHNIEĆ CAŁY DZIEŃ. BARDZO MOCNY, SILNY, WYRÓŻNIAJĄCY SIĘ. NIE SPOTKAŁAM NIKOGO JESZCZE W TYM ZAPACHU.

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie