Płyny do demakijażu

Larens Dermo Wash Face & Body Dermo płyn do mycia twarzy i ciała

• 4 grudnia 2024 o 18:53
    nie dla mnie
    Kupiłam ten produkt ponieważ borykałam się z trądzikiem i miałam nadzieję, że ten żel nieco mi pomoże. Na początku używałam co kilka dni na wieczór, później co drugi dzień i na końcu codziennie - nie mniej jednak tylko wieczorem. Czytałam aby wprowadzać go stopniowo, inaczej może wywołać dodatkowy wysyp. Plus, że nie powoduje wysuszenia ani ściągnięcia skóry a przy tym dobrze ją domywa i świetnie się pieni. Pompka działa bez zarzuty i wystarczy naprawdę odrobina żelu aby umyć twarz. Jedno opakowanie wystarczyło na około 3 miesiące stosowania. Na początku ani nie pomagał ani nie szkodził. Jednak po pewnym czasie przy codziennym używaniu na jednym policzku zaczęły pojawiać się drobne czerwone krostki. Nie skojarzyłam od razu tego z tym żelem i odstawiałam inne kosmetyki. Dopiero kiedy na kilka dni odstawiłam żel okazało się, że to on był winowajcą. Ostatecznie zużyłam go do mycia ciała. Tu nie zaszkodził po prostu mył i nie przesuszał skóry. Jednak za taką cenę (nawet w promocji nie jest najtańszy) uważam, że nie warto go kupować. Zamiast pomóc może zaszkodzić. Zdecydowanie lepiej kupić drugi żel z tej firmy - tańszy i o wiele lepiej się sprawdza.
    Zalety:
    • wydajny
    • podrażnia/powoduje wysyp
  • 27 października 2019 o 14:55
    Najlepszy żel peptydowy do mycia twarzy
    Najlepszy płyn do mycia twarzy i ciała z peptydami i ektoiną. Gęsta i bezzapachowa konsystencja, sprawia że jest mega wydajny i starcza na długo. Polecany szczególnie do cery problemowej , atopowej i tradzikowej. Rewelacyjnie oczyszcza skórę, nie wysusza , doskonały do codziennej pielęgnacji. Ja jestem posiadaczką mieszanej cery ze skłonnością do wyprysków, ten płyn sprawił , że moja cera jest w nienagannym stanie i wreszcie znalazłam coś co idealnie zmywa mój codzienny makijaż. Jedyne na co polecam zwrócić uwagę to to, że przy początku stosowania płynu do mycia moze Was solidnie zsypać na twarzy , coś w rodzaju drobnej kaszki, skóra może być zaczerwieniona , proszę się nie zrażać , to jest normalne zjawisko ewidentnego oczyszczania się skóry i znak, że ten płyn działa To nie jest objaw alergiczny bo też tak na początku myślałam. Gdy będzie to uciążliwe odstawić na kilka dni i wrócić do niego. Po kilku miesiącach buzia jest jak pupcia niemowlaka. Ten płyn do mój jedyny must have do oczyszczania cery.
    • bezapachowy
    • gesty
    • idealnie oczyszcza
    • naturalny skład
    Wady:
    • krostki na początku używania i zaczerwieniona skóra , ale to akurat skutek uboczny mega oczyszczania.
    • Nie wiem czy można uznać to za wadę.
  • 28 maja 2018 o 22:32
    Jedny w swoim rodzaju do mycia twarzy
    Dermo Wash Face And Body czyli Dermo płyn do mycia twarzy i ciała z unikatową formułą Organic Plus. Wolny od parabenów, olejów mineralnych, SLS i SLES, barwników i aromatów, zawierający jedynie bezpieczne i naturalne konserwanty. Oparcie formuły na kompleksie naturalnych peptydów i wody NUTRIVI wspiera przenikanie substancji aktywnych do najgłębszych warstw skóry. Produkt jest przeznaczony do codziennej pielęgnacji skóry narażonej na szkodliwy wpływ czynników zewnętrznych: bakterii, wirusów, promieniowania UV, skrajnych temperatur czy stresu. Idealnie sprawdza się również w kuracji cery wrażliwej i problematycznej, skłonnej do alergii, zmagającej się z atopowym zapaleniem skóry bądź łuszczycą. Połączenie BIOPEPTIDE COMPLEX, ektoiny, oleju arganowego i ekstraktu z aloesu zapewnia wysoki poziom nawilżenia, a także opóźnia procesy starzenia się. Łagodzi podrażnienia, zaczerwienienia i świąd. Wykazuje działanie kojące na skórę oraz reguluje pracę gruczołów łojowych. Preparat idealnie przygotowuje skórę pod dalsze zabiegi pielęgnacyjne. Po zastosowaniu skóra staje się gładka, sprężysta i wysoce nawilżona a wszelkie objawy dolegliwości skórnych zostają złagodzone. Wykazuje także zwiększoną odporność na negatywny wpływ czynników zewnętrznych. Dermo płyn zawiera naturalne peptydy, ektoinę, alantoinę, olej arganowy i ekstrakt z aloesu. Preparat ma działanie seboregulacyjne, hipoalergiczne, nawilżające, przyspieszające regenerację oraz łagodzące. Ja jestem posiadaczką skóry suchej, unaczynkowionej ze skłonnością do trądziku różowatego, podrażnień i alergii. Jak się okazało ten zestaw okazał się idealny dla mojej skóry która po okresie starannego stosowania jest zdecydowanie w lepszej kondycji. Mogę z czystym sumieniem zarekomendować te kosmetyki jako produkt, którego działanie pokrywa się z obietnicami producenta. Po miesiącu systematycznego stosowania moja skóra jest zdecydowanie bardziej nawilżona i bardziej jędrna. Bruzdy nosowo-wargowe uległy delikatnemu spłyceniu i widoczny jest ogólny efekt wygładzenia skóry oraz poprawy owalu twarzy. Marka Larens jest idealnym rozwiązaniem dla skóry problematycznej wymagającej szczególnego traktowania, wrażliwej na czynniki zewnętrzne, reaktywnej, atopowej lub suchej. Preparaty Larens idealnie wpasowują się w naturalne potrzeby cery dzięki zawartości składników aktywnych które działają na skórę przez całą dobę i idealnie ją pielęgnują. Mogę tylko dodać że marka Larens w cudowny sposób kompleksowo dba o skórę wyśmienicie ją pielęgnując oraz zapewniając jej głęboką regenerację i odżywienie. Preparaty zmniejszyły u mnie stany zapalne skóry i zaczerwienienia oraz ukoiły podrażnioną skórę dzięki dużemu stężeniu składników aktywnych które odżywiły moją suchą cerę i zmniejszyły znacznie zmiany trądzikowe na mojej skórze
    Zalety:
    • Skuteczny
    • Wysokiej jakości
    • Delikatny dla skóry
    • Łagodny
    Sohniye
    6 marca 2018 o 8:38
    Najlepszy żel do twarzy
    Dermo Washa używam głównie do twarzy (jak na żel do mycia ciała jest trochę za drogi) i uważam, że jest absolutnie fenomenalny. Świetnie radzi sobie ze zmywaniem makijażu, doskonale oczyszcza skórę i pozostawia ją bardzo przyjemną w dotyku. W przeciwieństwie do większości środków myjących nie zostawia skóry nieprzyjemnie napiętej i ściągniętej, w związku z czym nie wymaga natychmiastowej aplikacji kremu. Doskonale łagodzi podrażnienia i stany zapalne i przy regularnym stosowaniu naprawdę widocznie poprawia kondycję skóry. Do tego świetny skład (łącznie z ektoiną!), formuła Organic Plus i nie jest testowany na zwierzętach. Uwielbiam!!!
    Zalety:
    • formuła Organic Plus
    • świetny skład
    • doskonale oczyszcza
    • pozostawia skórę nawilżoną, bez efektu ściągnięcia
    • poprawia ogólną kondycję skóry
    Wady:
    • cena (ale jest jej wart)
    U konsultantki