Maszynki do golenia dla kobiet

Wilkinson Intuition Sensitive Care, Maszynka do golenia dla kobiet

Wilkinson Sword Intuition Sensitive Care
notino.pl
Wilkinson Zestaw Intuition Variet 3x Wkłady+Rączka

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 7 stycznia 2022 o 20:40
    Ja je bardzo lubię
    Maszynkę z wkładami kupiłam w cenie promocyjnej już jakiś czas temu. Maszynka jest dość duża , posiada mydełko dzięki czemu nie trzeba używać innych środków do golenia. Maszynka dobrze goli choć nie jest ostra że zacina. Mydło ekstra sprawa, bo oprócz ułatwienia golenia zdecydowanie pozostawia nawilżoną skórę. Największa wada to, że mydełko szybko się zużywa a wkłady są drogie stacjonarnie - taniej wychodzi zamówić on-line. Świetna na wyjazd .
  • 7 lutego 2021 o 23:37
    Delikatna
    Jestem z zakupu zadowolona. Mam wrażliwą i suchą skórę, przez co depilacja jeszcze bardziej podrażniała moją skórę. Głowica maszynki otulona jest „mydełkiem” które zapewnia odpowiednią spienienie, przez co nie ma potrzeby stosowania dodatkowo żelu/pianki/mydła. Wystarczy zmoczyć skórę i maszynkę. Głowica jest mocno ruchoma, dzięki czemu z łatwością można poruszać maszynką. Zauważyłam tylko dwie wady: mała wydajność, oraz głowica potrafi czasem sama się „uwolnić” podczas wyjmowania maszynki.
    mm2991
    17 listopada 2020 o 20:57
    Lubię ją choć nie jest bez wad
    Pierwszą maszynkę kupiłam w cenie promocyjnej już dawno, bo to może było z rok temu przed wakacjami. Niestety cena regularna jest dość przesadzona. Ja ją kupiłam bodajże w zestawie maszynka + 3 wkłady. Szczerze jest wygodna do utrzymania choć wymiary ma dość większe niż standardowe maszynki do golenia dla kobiet. Przede wszystkim duży plus za pomysł z mydełkiem razem, dzięki temu można szybko wykonać zabieg bez dodatkowych środków takich jak żel czy pianka do golenia. Świetna sprawa na wyjazdy - mniej bagażu (ja od poprzedniego roku tylko ją pakuje do walizki. Kolejna ważna zaleta zero podrażnień - nie zdarzyło mi się żeby nawet nowa mnie zacięła, ale na prawdę nie są tępe. Nie wysusza skóra co jest dla mnie dużym szokiem, ponieważ nawet przy używaniu dobrych żeli do golenia zawsze po zakończeniu musiałam używać dobrego balsamu ze względu na przesuszoną skórę a jej przypadka nie ma takiej potrzeby. Niestety największą wadą jest wydajność mydełka, bardzo szybko się zużywa a do tego nie równomiernie w sensie dół szybciej niż góra, wkłady kolejne są dość drogie ale zauważyłam, ze na allegro można dokupić w przystępnej cenie orginalne. Po mimo, że ma wady to na pewno kupie ponownie. Mydełko charakteryzuje się miłym delikatnym zapachem.
    • brak wysuszania
    • brak podrażnień, i zacięć
    • nie trzeba używać dodatkowo żeli lub pianek do golenia
    • wkłady w cenie ludzkiej na allegro
    • wygodna na wyjazd
    Wady:
    • cena standardowa
    • wydajność, szybkie zużycie mydełka
    • często ostrza szybko się zapychają
  • 20 sierpnia 2020 o 21:43
    Świetna do golenia pach, bo przy nogach mydełko za szybko się zużywa
    Maszynkę kupiłam w holenderskiej drogerii w promocji za 7e (wraz z trzema wkładami), podczas gdy regularna cena maszynki z jednym wkładem to 12,49e. Początkowo sprawowała się rewelacyjne – można nią golić w obie strony (znaczy: przesuwać ją w obie strony po nodze bez zacinania się, gdy robimy to w przeciwną stronę), bez pianki/żelu do golenia, bo ma wbudowane mydełko. Niestety mydełko szybko się zużywa – na dole wymydliło mi się już po 2-3 użyciach do nóg, to górne było trudniejsze do spożytkowania. Ostrza dość szybko się zapchały, niemożliwe było ich dokładne wymycie, wypłukanie, bo stelaż na mydełko przeszkadza w mocniejszym wyciągnięciu samego wkładu. Jest idealna do golenia pach - po żadnych dotychczasowych maszynkach nie miałam takiego uczucia gładkości! Początkowo używałam jej do golenia nóg i pach, ale z czasem oszczędzałam jedynie do pach, bo tu sprawdziła się o wiele lepiej (przy goleniu nóg mydełko a szybko się zużywało). Mimo że maszynka jest duża i nieporęczna, to bardzo dobrze mi się z niej korzysta (w podróż nie muszę jej brać, więc to nie wada). Dobrze leży w dłoni, nie ślizga się, jest solidna. Jednak mimo wszystko, raczej nie zostanę z nią na dłużej, bo cena wkładów jest kosmiczna, patrząc na ich wydajność – w drogeriach 4 sztuki kosztują 13e (choć ostatnio znalazłam 3 sztuki za 4,95e w Actionie, przy czym jeszcze mogę to rozważyć).
    Zalety:
    • bezproblemowe golenie; wbudowane mydełko (brak konieczności używania pianki/żelu do golenia; bez zacinania; duża, ale bardzo wygodna; dobrze leży w dłoni; nie ślizga się
    Wady:
    • mydełko szybko się zużywa; ostrza szybko się zapychają; trudności w czyszczeniu; bardzo wysoka cena
  • 2 listopada 2019 o 2:23
    Ciekawe rozwiązanie
    Maszynkę zakupiłam w drogerii przy okazji promocji, gdy rączka i komplet ostrzy kosztowały 30 zł. Cena całkiem niezła, biorąc pod uwagę regularną aż- 75 złotych, która w mojej opinii jest mocno przesadzona. Maszynka posiada sporą, przez co średnio wygodną rączkę. Jej głowica jest bardzo szeroka, więc mniej dokładna. O tyle co w przypadku nóg nie będzie to szczególnym problemem, to golenie okolic bikini robi się problematyczne. Ostrza same w sobie nie tępią się szybko, a ich ustawienie dobrze ścina włoski i minimalizuje ryzyko zacięć. Główka maszynki otoczona jest mydełkiem, które ma sprawić, że użycie pianki będzie zbędne. Zastosowane na zwilżoną skórę lekko się pieni i zapewnia dobry poślizg. Dużym plusem jest brak przesuszania, czy powstawania podrażnień. Mimo wielu zalet, produkt posiada też swoje wady. Pierwszą z nich jest kiepska wydajność- mydełko szybko się zużywa, przez co aż nad odsłania ostrza, a późniejsze używanie staje się niewygodne. Drugą natomiast jest trudność w utrzymaniu czystości- głowica jest ciężka w czyszczeniu, a włoski przyklejają się także do mydła. Maszynka wygląda przez to mało estetycznie, a próby czyszczenia zużywają przy okazji samą kostkę. Czy kupię ponownie? Póki co nie jestem przekonana- zużyję obecne ostrza i wtedy podejmę decyzję.
    Zalety:
    • golenie bez dodatkowego użycia pianki
    • brak przesuszania i podrażnień
    Wady:
    • szeroka głowica o mniejszej dokładności
    • mydełko szybko się zużywa
    • trudność w czyszczeniu