Maseczki klasyczne

The Body Shop Spa of The World, Ethiopian Honey Deep Nourishing Mask Maska z miodem z Etiopii

• 8 listopada 2023 o 14:37
    Jedna z lepszych maseczek nawilżających na rynku
    Nie znam lepszej maseczki nawilżającej do twarzy! Przepięknie pachnie miodem i czuję się jak z drogim SPA. Jego formuła jest bardziej żelowa i bardzo szybko się wchłania. Wystarczy niewielka warstwa maseczki przez co jest bardzo wydajna. Bardzo podoba mi się, że jest w szklanym opakowaniu, wygląda bardziej luksusowo. Ja to opakowanie potem zużywam do sadzonek roślin! Jest to droższa maseczka, ale warta każdej złotówki. Co jest jeszcze fajne ? Nakłada się ją na 5-10 minut.
    • formuła żelowa
    • maseczka w słoiczku, przez co nie generujemy tyle plastiku
    Wady:
    • brak uwag
    agi1234
    7 maja 2020 o 15:36
    Spa w domu
    Apteczne szklane opakowanie z minimalistyczną etykietą skrywa afrykański skarb. Po otworzeniu możemy poczuć zapach naturalnych składników- w tym przypadku miodu. Sama maska w konsystencji i kolorze przypomina lekko płynny miód. Warto aplikować ją pędzelkiem. Cera po ok.20-30 min jest odżywiona, nawilżona, ma poprawiony koloryt, a w dotyku jest niezwykle gładka. Przyjemność w stosowaniu. Pomimo, że słoiczek zawiera 75 ml, to jest wydajny. Można kupić w promocji.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • odżywienie
    • przyjemność stosowania
  • 7 maja 2020 o 15:09
    Po otworzyłam wieczko nie mogłam przestać zachwycać się zapachem
    Spa of The World, Ethiopian Honey Deep Nourishing Mask dostaniemy w eleganckim kwadratowym kartoniku. w Środku znajduje się słoiczek z przyciemnianego szkła, by nasz produkt chronić przed promieniami słonecznymi, pod czarna zakrętka z wyrzeźbionym logiem marki wyłania nam się ochronne wieczko. Etykieta jest odzwierciedleniem kolorystyki składu maseczki w tym przypadku jest ona żółta, widać że marka dba o detale. Po otworzyłam wieczko nie mogłam przestać zachwycać się zapachem maseczki. Bardzo mocno wyczuwalny jest miód, ale dodatkowo połączony z afrykańskim aromatem, który wzbogaca maseczkę w wyjątkowe doznania. Miód słynie z wielu wspaniałych właściwości zdrowotnych, ale i pielęgnacyjnych. Działa bakteriobójczo, nawilża, rozjaśnia i uelastycznia skórę. Ja osobiście uwielbiam miód nie tylko jako spożywczy ale często sięgam po kosmetyki z jego składem. Maseczka ma galaretkowato żelową konsystencję, która jest gęsta co ułatwia nam noszeniu na twarzy. Kolorystyka przypomina trochę cukierki gryczane. Kosmetyk jest wolny od parabenów, parafiny, silikonu i olei mineralnych. Całkowicie czyste ekstrakty składników naturalnych zapewniają nam bezpieczną, niesłychanie przyjemną i skuteczną pielęgnację. Preparat jest bardzo wydajny, wystarczy bardzo cienka warstwa maski, by całkowicie i dogłębnie nawilżyć cerę. Moja skóra dostała bombę naprężeniową, dawno nie spotkałam się z takim efektem, jestem zachwycona z działania, w szcególności kiedy zdalnie pracuje z domu, moja skóra staje się bardziej sucha pozbawiona blasku, maseczka ją nawilżyła jak i powrócił zdrowy koloryt skóry. Wartą jest wypróbowania, cena jest wysoka, aczkolwiek można złapać ją na promocji, bo się opłaca wydać więcej i mieć dobry naturalny produkt
  • 5 lutego 2020 o 20:44
    Warta uwagi
    Jest to jedna z najlepszych masek jakie miałam okazję testować. Ma bardzo bogatą konsystencję w formie można powiedzieć żelowej, przypominającej miód, ponieważ ‚ciągnie się’ w charakterystyczny sposób. Dogłębnie odżywia skórę, pozostawiając ją miękką, nawilżoną, wygładzoną. Po 1 użyciu efekt utrzymuje się długo, nawet do 5 dni, zwłaszcza przy wspomaganiu się innymi produktami nawilżającymi. Maska jest bardzo wydajna. Starcza na wiele użyć. Jedynym minusem jest to, że trudno się ją zmywa, ale efekt jaki daje ten produkt jest wart tej małej „męczarni”. Pachnie ładnie miodowo i ma przyjemne dla oka opakowanie.
    Zalety:
    • Efekt
    • Estetyczne opakowanie
    • Ładny zapach
    Wady:
    • Trudność w zmywaniu
    • Dość wysoka cena
  • 19 września 2019 o 0:57
    Idealna na wypryski
    Maska jest gęstym żelem i jak dla mnie dziwnie śmierdzi ale da się przeżyć ten zapach. Maska łatwo rozprowadza się na twarzy i nie spływa z niej ale jest ciężka w zmywaniu przyda się jakiś mały ręczniczek do pomocy. Skóra po niej jest odświeżona, rozświetlona, mocno nawilżona i ukojona. Pomaga w leczeniu wszelkich pryszczy, ranek, zaognień itp po niej robią się bledsze i mocno ukojone. Jest nawet wydajna, zależy od warstwy nakładanej na twarz.
    • działanie na skórę
    • pomaga przy leczeniu pryszczy, ranek itp