Maseczki klasyczne

Biotaniqe CBD Oil Anti-aging Therapy, Maska żelowa regenerująca

• 7 lutego 2022 o 15:37
    Mega zaskoczenie - odmłodniałam o 15 lat :)
    Kupiłam maskę z ciekawości maski żelowej i CBD - mało jest takich formuł i składników aktywnych w maskach. A sięgnęłam po tę markę po bardzo pozytywnych doświadczeniach z kremami do rąk Biotanique. Dodatkowo zachęca duże opakowanie - wydaje się, że produktu jest bardzo dużo a dodatkowo szata graficzna jest bardzo gustowna - poważna i elegancka. Na plus, że produkt jest wegański, nie testowany na zwierzętach. 96% składników pochodzenia naturalnego. Olej z kopii siewnych w 99% organiczny. Miałam wątpliwości, czy maseczki nie starczy na dwa razy, ale nie przygotowałam jej odpowiednio do podziału i musiałam już zużyć całość. To był błąd, bo maski jest tak dużo, że starczyło na twarz, szyję i dekolt i jeszcze zostało. Włożyłam ją przed aplikacją na chwilę do lodówki i dzięki temu dodatkowo odświeżała skórę, choć zrobiłaby to i bez tego, bo żel jest chłodzący sam w sobie, a dodatkowo ma wyciąg z ogórka. Sama aplikacja była łatwa i szybka. Żel łatwo sunie po skórze. Ładnie pachnie ogórkami, podobnie jak aloes. Serum dość szybko wchłonęło mi się w skórę i nawet miałam wątpliwości, czy go po tych 15 minutach zmywać. Zachowało się jak gęstsze serum, mimo że ilość produktu nałożona na skórę jest znaczna. Ale zdecydowałam się zmyć - bez problemu - gąbeczką konjac, po sprawdzeniu składu. Jednak połowa składu to konserwanty i inne składniki konsystencjo-twórcze i nie byłam pewna, czy bezpiecznie będzie zostawiać je na twarzy na noc. Po zmyciu maseczki byłam w szoku - dawno nie miałam tak pięknej, rozjaśnionej i młodej, pełnej blasku skóry! Wielokrotnie dotykałam się po super miękkiej skórze i chodziłam do lustra, żeby zobaczyć czy efekt wygładzonych i super oczyszczonych porów jest trwały. O dziwo utrzymał się bez zmian 2 dni, potem efekt zaczął powoli ustępować. Będę wracać do tej maski co jakiś czas lub przed ważnymi/większymi wydarzeniami lub zwyczajnie dla własnej przyjemności :) teraz wiem, że opakowanie starczy mi spokojnie na 2 razy, tylko muszę przed otwarciem odpowiednio przygotować saszetkę - rozdzielając uprzednio żel. Polecam serdecznie dla dojrzałych cer, szczególnie z rozszerzonymi porami.
    Zalety:
    • ekspresowe działanie oczyszczające i wygładzające pory
    • przyjemna chłodząca żelowa konsystencja
    • wydajność - maska starcza na 2 użycia
    • skład naturalny w 96%
    • subtelny zapach
    • szybkie działanie - 15 minut
    • produkt wegański, nie testowany na zwierzętach
    Wady:
    • konieczność zmycia - wolałabym móc ją zostawić na twarzy
  • 5 stycznia 2022 o 10:51
    Niestety nie.
    Zadnego efektu wow nie zaznałam. Doznania dość przeciętne, w kierunku średnich. Liczyłam na efekt fajnego nawilzenia i sprężystej skory. Maska niestety nie ukoiła mojej suchej skory, nie potrzebuje pielęgnacji anty age, jednak smialo stwierdzam, ze takich własności ta maseczka nie posiada. Wydaje mi sie ze żelowa konsystencja jest mało treściwa i ma mało właściwości odżywczych. Brak nawilzenia, brak jędrności i brak działania oczyszczającego. Jesli chodzi o mnie, znam dużo lepsze maseczki.
    Wady:
    • Konsystencja żelowa
    • Ciezko zmywalna
    • Brak nawilzenia
    • Brak ujędrnienia
  • 7 lipca 2021 o 20:44
    Uczuliła
    Używa od:próbka
    Niestety po nałożeniu o razu twarz stała się napięta i czerwona, z każdą minuta było gorzej. Od razu zmylam. Dla wrażliwej skóry raczej trzeba uważać.
    Zalety:
    • Fajna konsystencja
    • Nietestowany na zwierzętach
    Wady:
    • Uczuliło
  • 1 lipca 2021 o 19:04
    Spoko maseczka
    Maseczka ma postać żelowa o świeżo a zarazem orzeźwiającym zapachu. Żel łatwo się rozprowadza na wcześniej oczyszczona skórę. Tak nałożoną maseczkę trzymamy około 15 min. Następnie spłukujemy. Skóra po jej zastosowaniu jest doskonale oczyszczona, zmatowiona i promienna. Efekt długo się utrzymuje.
    • działanie
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 21 stycznia 2021 o 17:18
    Ciekawa, ale nie powala
    Używa od:próbka
    Maseczkę ogólnie oceniam pozytywnie, ale myślę, że nie kupię jej ponownie. Jedna saszetka zawiera dość dużo maseczki - moim zdaniem wystarczy na dwa użycia. Konsystencja jest żelowa, ale gęsta, łatwa do rozprowadzenia i nie spływa z twarzy. Trochę trudno się ją zmywa z twarzy. Ma całkiem przyjemny zapach. Maseczka zawiera wiele ciekawych składników - np. nawilżający kwas hialuronowy, alantoinę, glicerynę, ekstrakt z ogórka, nawilżający methylopropanediol (będący także nośnikiem substancji aktywnych), trehalozę, olejek konopny, ekstrakt z kwiatów konopi, ekstrakt z nasion konopi, wyciag z fermentacji bakterii Lactobacillus. Maseczka ma przede wszystkim dobre działanie kojące i łagodzące, na co wpływ ma także jej konsystencja - żelowe maseczki zwykle w jakimś stopniu chłodzą na przykład. Sama w sobie też nie wywołuje podrażnień. Ma dobre działanie nawilżające, ale bez szału. Maseczkę oceniam średnio, bo efekt, jaki daje, jest wyjątkowo krótkotrwały. Maseczki zwykle robię wieczorem - rano nie czułam żadnej różnicy na skórze. Nie sięgnę po nią ponownie.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Koi i łagodzi skórę, podrażnienia
    • Nie podrażnia skóry
    • Lekkie nawilżenie
    Wady:
    • Trochę ciężko się zmywa
    • Krótkotrwały efekt