Maseczki klasyczne

AMVI Cosmetics Rozświetlająco - peelingująca maska enzymatyczna

KIN0183
    22 września 2024 o 12:07
    Lekka formuła dająca efekt rozświetlenia przy dłuższym stosowaniu:)
    Maseczkę mam u siebie od paru miesięcy ,ale dopiero od 2 m-cy używam jej cały czas 2 razy w tyg. U mnie maseczka otrzymuje 4 gwiazdki ponieważ, jest dobra ale nie na tyle żeby dać jej 5tkę. Na plusy maseczki wpływa kilka czynników: * dobrze rozświetla cerę - faktycznie po dłuższym stosowaniu cera jest bardziej promienna, nawodniona * konsystencja- niezbyt ciężka więc nie zatka cery, szybko idzie ja rozłożyć na cerze i równie szybko idzie ją zmyć * zapach lekki przyjemny * nie uczula ,nie powoduje innych niepożądanych efektów typu np.pieczenie * jest dość wydajna - ja nakładam u siebie cienką warstwą * jest to kosmetyk delikatny więc raczej nie wyrządzi szkód na różnych rodzajach skóry- ja mam cerę suchą naczynkową . Co do peelingu enzymatcznego , ja tu nie widzę efektu peelingującego - znam lepsze enzymatczne peelingi ,więc dlatego moja ocena to 4.
    Inne
  • 6 września 2023 o 23:43
    Maska enzymatyczna Amvi
    Bardzo przyjemna w stosowaniu maska enzymatyczna o działaniu rozświetlająco - peelingującym. Jestem zwolenniczką masek w płachcie ze względu na łatwość ich zastosowania, ale maska od Amvi jest wyjątkiem, który przekonał mnie do kremowej formuły masek do twarzy. Maska przyjemnie się zmywa pozostawiając skórę twarzy rozświetloną i przyjemnie odświeżoną. Na duży plus działanie wyrównujące koloryt skóry oraz brak konieczności wcierania maski w twarz. Nadaje się do każdego rodzaju skóry i jest bardzo wydajna.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Zastosowanie
    • Delikatne działanie
    Wady:
  • 26 marca 2023 o 13:02
    Genialna
    Bardzo jestem zadowolona z maski, mam bardzo delikatna skórę i zawsze mam podrażnienia po użyciu peelingu, ale dzięki temu ze ta maska jest enzymatyczna nie muszę już pocierać skóry żeby usunąć martwy naskórek. Po użyciu tej maski skóra jest gładka i rozświetlona, właśnie takiego efektu oczekiwałam. Polecam dla osób z delikatna skóra twarzy
    Drogeria Super-Pharm
    vronov
    19 sierpnia 2022 o 18:16
    Miłość od pierwszego użycia
    Uwielbiam peelingi i uwielbiam maseczki do twarzy. A gdyby tak połączyć te dwa kosmetyki w jeden? Marce Amvi wybitnie się to udało <3 Peeling-maska znajduje się w małej i zgrabnej tubce mieszczącej 50ml produktu. Tubka wykonana jest z miękkiego tworzywa, więc będąc przy "denku" bez najmniejszego problemu jesteśmy w stanie wycisnąć wszystko z opakowania. Jak już jesteśmy w temacie opakowania to przyznam, że niesamowicie podoba mi się jego szata graficzna. Róż w połączeniu z kolorowymi kwiatami wygląda pięknie. Produkt ma lekką, jedwabiście gładką konsystencję i biały kolor. Z uwagi na to, że jest to peeling-maska enzymatyczna, to nie znajdziemy w niej drobinek peelingujących. Na pierwszy rzut oka przypomina mega lekki krem (taki wiecie, idealny na lato). Jeśli chodzi o zapach to jest naprawdę przyjemny dla nosa - przypomina połączenie kwiatów z bardzo subtelnym, owocowym twistem. Kosmetyk stosowałam według zaleceń producenta - nakładałam na oczyszczoną skórę (omijając okolice oczu i ust) i zostawiałam na ok. 15 minut, aby zrobił swoje :) Po 15 minutach przemywałam twarz ciepłą wodą, aż do całkowitego zmycia produktu z twarzy. Najlepsze efekty uzyskiwałam stosując produkt 2 razy w tygodniu. Po użyciu produktu moja skóra oprócz mocnego wygładzenia, przyjemnego nawilżenia i wyrównania kolorytu otrzymała również piękne glow, dzięki czemu wyglądała na o wiele zdrowszą, piękniejszą. Kosmetyk bez zarzutu radzi sobie z problemem, jakim są suche skórki (za sprawą Tropical Fruit Hervest AF - kompleksu pozyskiwanego z owoców mango, papai i ananasa), jednak robi to w sposób na tyle delikatny, że nie podrażnia skóry. Bardzo podoba mi się fakt, że skóra po jej zmyciu nie jest ściągnięta i nie jest zaczerwieniona, ponieważ wiele peelingów-masek enzymatycznych właśnie taki efekt u mnie zostawia. Przy jej regularnym stosowaniu stan cery widocznie się poprawia - koloryt cery jest wyrównany, drobne niedoskonałości pojawiają się rzadziej, skóra jest pełna blasku. Na duży plus zasługuje fakt, że tak naprawdę produkt ten sprawdzi się u każdego, niezależnie od typu cery. Ja na przykład mam skórę mieszaną (z zaczerwienieniami), a moja przyjaciółka suchą. Zarówno u mnie, jak i u niej peeling-maska od Amvi sprawdza się perfekcyjnie. Cena? Dla mnie nie jest wygórowana patrząc na świetne działanie kosmetyku i jego znakomitą wydajność (niewielka ilość wystarczy, aby nałożyć produkt na całą twarz). Z przyjemnością sięgnę po ten produkt ponownie <3
    Drogeria Super-Pharm
  • 22 lipca 2022 o 11:51
    świetna skuteczna maska
    Jeśli chodzi o maski to jestem niezwykle wybredna i cieżko mnie zadowolić, zawsze cos jest nie tak. Aż do teraz kiedy w moje ręce wpadła ta maska. I tu bardzo miłe zaskoczenie , bo nie spodziewałam sie cudów. Już po pierwszej aplikacji czułam wyraźną różnice. Zaraz po zmyciu skóra jest idealne oczyszczona i cudownie mięciutka w dotyku. Aż ma ochotę ja cały czas dotykać :D swietnie maska nawilża, wygładza i co dla mnie też ważne rozświetla naturalnie. Aplikacja maski jest prosta, nic trudnego i skomplikowanego. Piękne opakowanie,
    Zalety:
    • opakowanie jest takie słodkie i samo zachęca wręcz
    • prosta aplikacja
    • skuteczność
    • jakość
    • skład