Maseczki klasyczne

Cien Maseczka oczyszczająco - nawilżająca z zieloną glinką

• 25 listopada 2024 o 13:37
    Dobrze oczyszcza i odświeża.
    Lubię testować maseczki, a te z marki Cien kuszą niską ceną i często dobrym działaniem. Maseczka oczyszczająco-nawilżająca z zieloną glinką znajduje się w saszetce o pojemności 10 ml, którą łatwo rozerwać bez użycia nożyczek. Jest jasnozielonego koloru i ma gęstą, glinkową konsystencję. W zapachu czuć trochę glinkę, ale jest to zapach przyjemny i raczej delikatny. Mam cerę mieszaną, która na policzkach często się przesusza, pojawiają się na niej co jakiś czas różne niedoskonałości i zaczerwienienia. Zależy mi na dobrym oczyszczeniu i nawilżeniu skóry, dlatego takie maseczki są u mnie mile widziane. Maseczkę dobrze nakłada się na twarz, bez problemu można ją równomiernie nałożyć. Jedna saszetka wystarczyła mi na dwa użycia. Podczas noszenia maseczki na twarzy nie czułam żadnego pieczenia czy dyskomfortu. Nie zastyga. W niektórych partiach twarzy (gdzie nałożyłam jej mniej) wsiąka w skórę. Trzymałam ją trochę ponad 10 minut, po tym czasie należy zmyć pozostałości. No i ze zmyciem tak łatwo nie jest, bo maska w kontakcie z wodą zaczęła się ślizgać, ale pomogłam sobie wacikiem i problemu już nie było. Jakie efekty zaobserwowałam? Skóra po zmyciu maseczki jest świetnie oczyszczona i odświeżona. Wydaje się też, że ma więcej blasku, a sebum jest zredukowane. Pory są mniej widoczne, a skóra jest dużo gładsza. Jeśli chodzi o nawilżenie to jest raczej delikatne. Nie czułam, że skóra jest po maseczce konkretnie nawilżona. Lepsze efekty widać w oczyszczeniu skóry. W składzie mamy tutaj m.in. zieloną i białą glinkę, glicerynę, alantoinę, ekstrakt z ryżu, ekstrakt z liści herbaty matcha. Ogólnie jest to dobra maseczka, która bardziej oczyszcza niż nawilża. Efekty są zauważalne i jestem zadowolona z jej działania.
    Zalety:
    • Oczyszcza i odświeża skórę.
    • Zmniejsza widoczność porów, wygładza.
    • Dodaje blasku i redukuje sebum.
    • Delikatnie nawilża.
    • Delikatny zapach.
    Wady:
    • Nawilżenie nie jest mocno wyczuwalne.
    • Trudno ją zmyć samą wodą.
  • 11 sierpnia 2022 o 20:35
    Ładnie oczyszcza, matuje, jednocześnie nie wysuszając
    Jakoś nigdy nie było mi po drodze z maseczkami Cien, ale dostałam pakiecik od siostry, więc przyszła na nie pora. Jest wydajna, bo spokojnie wystarczyła mi spokojnie na dwie aplikacje. Odnośnie działania również okazała się w porządku - przyjemnie się ją nakłada i bezproblemowo zmywa nie brudząc umywalki. Po jej zmyciu twarz jest ładnie oczyszczona, zmatowiona, ale jednocześnie nie przesuszona.
  • 14 maja 2022 o 15:48
    Warta uwagi
    Lubię kupować maseczki Cien bo kosztują grosze a jeśli mi nie przypasują to nie tracę na tym fortuny. Moja skóra jest sucha i najczęściej wybieram maski nawilżające czy odżywcze po takie mocno oczyszczające sięgam od czasu do czasu . Tą kupiłam już dawno i postanowiłam zrobić ją kilka dni temu gdy moja skóra stała się kapryśna. Efekty Skóra gładka w dotyku, nie ściągnięta jak czasem potrafią robić glinki. Pory zostały delikatnie oczyszczone, jest to zauważalny gołym okiem efekt Czy wpływa na wydzielanie sebum-ciężko mi się wypowiedzieć bo mam z natury suchą skórę Zmywa się z twarzy bardzo szybko , nie brudzi za bardzo umywalki . Ogólnie jestem zadowolona z efektów . Maska za złotówke dała na prawdę przyjemne efekty . Wiadomości techniczne :) #konsystencja Maska jest gęsta, zielonkawo-szara , dobrze sie aplikuje i trzyma na skórze. Ilość w opakowaniu wystarcza na dwie aplikacje #zapach Tak na prawdę to ja nie czuję nic charakterystycznego, pachnie jak maska glinkowa, trochę ziemiście #opakowanie Jest to mała ale urocza saszetka w kolorze zielonym z grafika ryżu i glinki na wierzchu. #cena i dostepność Cien jest marka własną Lidla więc w tym markecie ją znajdziemy .Kosztuje zwykle ok. 1 zł #skład Jak na taką tanioszkę bardzo dobry -mamy tu zieloną glinkę która reguluję produkcje sebum. Oczyszcza i zmniejsza pory, -ekstrakt z ryżu-pielęgnuje i odbudowuje skórę dzięki zawartości aminokwasów -ekstrakt z Matcha-źródło antyoksydantów i witamin, wygładza, nawilża, -gliceryna-nawilża skórę
  • 21 kwietnia 2022 o 17:10
    dobra
    przyzwoita maseczka jak na maske za ok 2 zl z super marketu ;) dobrze oczyszcza , odświeża i oczyszcza pory , matuje nie wysusza taka normalna maseczka do odświeżenia cery raz na jakiś czas , napewno nie zrobi krzywdy ;) jest podoba do ziaji tej z białą glinką . ....
    Zalety:
    • oczyszcza
    • matuje
    • odświeża
  • 25 stycznia 2022 o 10:47
    Radzi sobie nieźle.
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Skuteczność maseczki oceniam dobrze. Saszetka wystarczy na jedną aplikację pojemności 10 ml cena przystępna zaledwie złotówka. Kolor lekki seledyn, konsystencja kremowa. Szybko idzie wydobyć z opakowania i rozsmarować na twarzy. Wcześniej stosuje mgiełkę różaną przed zmyciem maseczki ponownie. Skóra jest wygładzona zmatowiona i naturalna. Zero przesuszenia skóry wrażliwej, zero podrażnień skóry. Maseczka praktycznie bezzapachowa. Zdecydowanie ponawiam zakup :)
    Zalety:
    • łatwa aplikacja
    • łatwo się zmywa
    • skóra jest gładka, oczyszczona i nawilżona
    • poręczna saszetka
    • cena adekwatna do jakości
    • marka Cien sklepów Lidl
    Wady:
    • lekko ściąga skórę