Mydła

Ministerstwo Dobrego Mydła Ryż, Mydło naturalne

Ministerstwo Dobrego Mydła Mydło Ryż

Ulka31
    19 sierpnia 2020 o 18:01
    mydło wszystko umuje nawet uszy i szyję
    Mydło pachnie super i dlatego było kupione, reszta czyli naturalnośc to dodatek mile widziany ale koszt moim zdaniem za kostkę mydła jest spory ale że to rodzinna mała manufaktura(urocza swoją droga) to niech mają. Myślałam ze bedzie mydło do mycia buzi ale stopień ściągnięcia i szczypanie w oczy przesądziły ze mydło tylko do ciała zostało. Pieni sie super i jest wydajne, pachnie tak czysto ze lubie wąchać je przy okazji pobytu w łazience!
    Zalety:
    Wady:
    • sciaga skórę twarzy, szczypie w oczy
    krokuch
    16 grudnia 2018 o 10:50
    świetne
    Mydełko jest cudowne. Uratowało moje dłonie, które są wyjątkowo wrażliwe i często przesuszone. Dzięki temu mydełku rzadziej używam kremów do rąk, gdyż jest delikatne i pielęgnuje skórę rąk, pozostawiając na niej przyjemną nawilżającą warstewkę. Nie pachnie i nie wywołuje podrażnień. Używałam także do całego ciała i mycia włosów, gdzie także rewelacyjnie się sprawdziło. Nie potrzebuję już odżywek i balsamów do ciała, gdyż nawilżenie skóry, jakie daje to mydło, jest wystarczające.
    • delikatność
    • cudowne nawilżenie
  • 2 kwietnia 2018 o 17:04
    Słodkie, ale nie dla mnie
    Mydełko kupiłam z postanowieniem, że będę myć twarz czymś naturalnym, bez nadmiaru chemicznych dodatków. Niestety mydełko ryżowe pozostaje mydłem i nie do końca sprawdza się w przypadku mojej skóry (mieszanej, dojrzałej) a przeznaczone jest przecież do skóry suchej (kupiłam takie z nadzieją, że nie będzie wysuszać). Jest bardzo wydajne, ładnie się pieni, daje to fajne uczucie dokładnego umycia twarzy. Niestety jednak zostawia skórę tak ściągniętą, że po prostu postanowiłam jej zaoszczędzić tego uczucia i stwierdziłam, że trudno wracam do "chemii" a mydełko zużyje do mycia rąk. Ponadto jeśli przypadkiem dostanie się do oczu to nie jest to przyjemne doznanie :) Jest to jednak jeden z nielicznych nietrafnych zakupów, których nie żałuję, bo mydełko jest po prostu urocze :)
    Zalety:
    • naturalne
    • śliczne w swej prostocie
    Wady:
    • to uczucie ściągnięcia... wbrew zapewnieniom producenta mam duże wątpliwości czy nadaje się do skóry suchej i atopowej (choć być może jest to też kwestia wody)