Topy do paznokci

Nails Inc. Matte Top Coat Matowy lakier nawierzchniowy do paznokci

2 na 51 opinię

ev6
    13 marca 2018 o 14:08
    Matuje kolor na najwyżej pół dnia
    Mam ten top już od dawna, właśnie dobrnęłam do końca butelki, i chyba zasługuje na recenzję - zdążyłam już go solidnie przetestować i niestety znielubić. Matowy manicure noszę raczej rzadko - ale czasem mam ochotę na taki efekt, więc top coat zmieniający mój dowolnie wybrany lakier w taki z matowym wykończeniem wydawał się strzałem w dziesiątkę. Jadnak jak się okazało, lepiej kupić po prostu matowy lakier, niż kombinować z nawierzchniowym wynalazkiem od Nails Inc. Wszyscy pewnie znamy ten efekt, że matowy lakier z czasem nieco się "poleruje" i koniec końców wcale już taki matowy nie jest. Utrzymanie totalnego matu aż do zmycia lakieru jak dotąd z niczym mi się jeszcze nie udało, jeśli zależy nam na takim efekcie, chyba hybryda jest dobrym rozwiązaniem. Nie nastawiałam się więc na total mat przez 5 dni - ale w przypadku tego topu efekt matu znika po paru godzinach! Paznokcie samoczynnie się polerują, aż do uzyskania wykończenia typowego dla tradycyjnych, błyszczących lakierów. Porównywałam efekt ze zwykłym matowym lakierem nałożonym na paznokcie, połowę z nich pokryłam dodatkowo tym topem - i ta połowa była lśniąca po kilku godzinach, podczas gdy sam matowy lakier trzymał mat przez kilka dni, minimalnie się tylko wybłyszczając mniej więcej na trzeci dzień. Ten top nie tylko więc nie przedłuża efektu matu, ale wręcz go skraca, jeśli nałożymy na już matowy lakier. Jestem więc na nie. Cena szalona (dobrze że dostałam w prezencie), spełnienie obietnic producenta - żadne. Wasz ulubiony kolor lakieru z eleganckim matowym wykończeniem? Taaak. Przez dwie godziny.
    Zalety:
    • dość szybko schnie
    Wady:
    • daje efekt matu na kilka godzin, później się wybłyszcza

Zobacz także inne Topy do paznokci