WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Żele pod prysznic

Le Cafe de Beaute Odżywczy kremowy żel pod prysznic z mleczkiem kokosowym

• 29 lipca 2020 o 20:32
    Ten żel pod prysznic pachnie jak czekoladki! Odkryłam prawdziwą pielęgnującą perełkę do mycia.
    Kupiłam na próbę w drogerii internetowej w ostatniej chwili dodając go do koszyka. Skusiły mnie pozytywne opinie niezawodnych Wizażanek, pomyślałam, że musi być rzeczywiście dobry. OPAKOWANIE Opakowanie oryginalne, inne niż wszystkie. Brązowa, długa i wysoka butelka z białymi napisami i liśćmi kakaowca na etykiecie. Zakrętka w kolorze białym na klik. Butelka jest smukła, zajmuje mało miejsca w łazience. Żel jest bardzo wydajny, pojemność 400 ml starczy na jakiś czas. Zapłaciłam za niego ok. 12 zł, więc naprawdę się opłaca. Nigdy wcześniej nie słyszałam o marce Le Cafe de Beaute, a szkoda, bo żel ma bardzo dobry, wręcz wzorowy skład. Szkoda, że tak późno odkryłam taką perełkę. Zawiera mleczko kokosowe, ekstrakt z kakao, olejek patchouli. Nie zawiera alkoholu, olejów mineralnych, SLS-ów, parabenów, silikonów, czyli wszystkich śmieci, które znajdziemy niestety w żelach stojących na półkach w popularnych drogeriach. ŻEL Żel ma karmelowy kolor, jest lekko lejący, dla mnie mógłby być nieco gęstszy, ale mogę przymknąć oko na taki szczegół. Żel pachnie przecudownie. W całej łazience i jeszcze długo na ciele czuć dopiero co wyjęte z piekarnika czekoladowe ciasto polane karmelem. ;-) Zapach jest świetny, gdy użyjemy go wieczorem, odpręża, pobudza zmysły i wycisza. Żel pieni się bardzo dobrze, genialnie myje ciało po całym dniu czy treningu. Żel działa odżywczo, antybakteryjnie, wygładza skórę i lekko ja napina. Podoba mi się te efekt! Uwielbiam to uczucie gładkości, czystości i elastyczności po prysznicu z tym żelem. Dodatkowo nawilża i koi skórę. Nie wiem jak to się dzieje, ale skóra po jego użyciu jest tak aksamitnie gładka jak po zrobieniu peelingu. Ten żel to prawdziwe odkrycie. Niech żyje kakao i mleczko kokosowe!
    Monigaj
    26 września 2019 o 23:50
    Najlepszy żel
    To chyba najlepszy żel jakiego kiedykolwiek używałam. Jest oparty na łagodnych detergentach, a pomimo tego dobrze się pieni. Ma zniewalający zapach. Butelka jest wygodna w użyciu, można zużyć produkt do samego końca. Skóra pozostaje po użyciu aksamitną, bez żadnych oznak suchosci. I na dokładkę jeszcze jest tani. Generalnie - żel idealny.
    • aksamitna skóra
    • wygodna butelka
    • niska cena
    Wady:
    • trudna dostępność
    IzabelG
    26 lipca 2019 o 0:43
    Czysta czekolada
    Odkąd go powąchałam, stał się moim ulubieńcem. Staram się używać tylko kosmetyków o jak najbardziej naturalnym składzie - on spełnia te oczekiwania. Ten wariant pięknie pachnie czekoladą, ale nie taką przesłodzoną. Tworzy aksamitną pianę, mocniejszą na myjce niż bez. Posiada bardzo ładną oprawę graficzną, co uprzyjemnia stosowanie. Opakowanie o pojemności 400ml kupuję za ok 9 zł :) Polecam!!!
    • Skład
  • 14 marca 2019 o 21:31
    Zakochałam się
    Bardzo bardzo bardzo fajny żel pod prysznic! Zacznę od zapachu - OMG! Jaki lubicie kosmetyki, które pachną jak jedzenie, to musicie tego spróbować. Dla mnie pachnie jak kakaowy lizak HIT, ktoś jeszcze pamięta? :D W każdym razie bosko. W działaniu jest delikatny i ma cudowanie kremową konsystencję. Bardzo podoba mi się też duża pojemność i przystępna cena, fajny skład. Nawet butelka jest ładna i wygodna. Zakochał się w nim także mój mąż i po skończeniu opakowania nie może się doczekać, aż kupię kolejne. Jest niepocieszony, że kupiłam coś innego. Niech żyje kakao!!! :)
  • 15 listopada 2018 o 0:13
    Czekoladowy zapach
    Jestem fanką czekoladowych zapaszków i ten żel spisał się tu znakomicie. Pięknie pachnie ciepłym kakaowym zapachem, ma się ochotę go zjeść :) Skórę pozostawia miękką, choć mam pewien niedosyt, szczególnie na ramionach brak mi nawilżenia. Dla zapachu warto kupić :)
    Zalety:
    Wady:
    • Mógłby być tańszy i łatwiej dostępny