Maseczki klasyczne

Herba Studio Best, Maseczka do cery trądzikowej

• 8 lutego 2015 o 21:05
    JEST OK
    Zacznę od plusów. Tania bo za 100 ml w DOZ zapłaciłam 13 zł. Wiec wychodzi ekonomiczniej niz na 1 razowych. Dobrze działa bo po uzyciu czuje jak moja skóra staje sie taka mniej zapchana i bardzo gładka. Jezeli chodzi o skład to wedlug mnie jest ok. Konsystencja dobra i szybko wysycha na twarzy. Jeżeli chodzi o minusy to mam tylko jeden i to mały lekko wysusza skóre ale nie wiem czy tylko moja która jest mega wrazliwa czy na innych tez tak dziala Używam tego produktu od: 1mca Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 14 stycznia 2015 o 20:11
    Bardzo przyzwoity produkt
    Plusy: - Bardzo gęsta, ale dobrze się rozprowadza, zapach dla mnie dość neutralny - Maseczka jest bardzo wydajna, przy regularnym stosowaniu 1-2 razy w tygodniu spokojnie starcza na kilka miesięcy. - Wypryski goją się szybciej, skóra jest widocznie odświeżona i jednocześnie matowa. - Pory są mniej widoczne, a to ma dla mnie kolosalne znaczenie - Bardzo przystępna cena, z dostępnością też nie mam problemów Minusy: - Nałożona po peelingu czasem powoduje niezbyt przyjemne uczucie szczypania, choć nie powoduje zaczerwienień ani widocznych podrażnień - Poprawia wygląd skóry, ale nie daje jakiegoś spektakularnego efektu jak inne glinki, których miałam okazję używać. Moja twarz jest bardzo problematyczna a co za tym idzie wymagająca, więc przy mniej kłopotliwej skórze może się świetnie sprawdzić. Używam tego produktu od: ponad pół roku Ilość zużytych opakowań: drugie w trakcie
  • 4 lipca 2013 o 20:05
    ok
    Zaznaczam, że mam skórę tłustą, BARDZO łatwą do zanieczyszczenia i zapchania a jeden dzień zaniedbania pielęgnacji ma katastrofalne skutki. Glinki używałam od 11.12.2012 roku do 29.04.2013 roku 2 razy w tygodniu na 20 minut na oczyszczoną twarz (czasami podbierała mi ją też moja siostra). Czyli łącznie opakowanie starczyło mi na 4,5 miesiąca używania. +wydajna +oczyszcza pory +nie zapycha +nie podrażnia +zamyka pory +cena +dostępność +skład +odświeża +matuje +podsusza wypryski istniejące, zapobiega nowym +łatwo się zmywa -po 20 minutach psikania glinka powoli zaczyna zjeżdżać z twarzy -dość szybko zasycha więc często trzeba ją zraszać Aczkolwiek pomimo tych wszystkich plusów nie kupię ponownie. Czemu? Ma ładny skład, ale nieco zbyt udziwniony, dodatkowo nie działa na mnie tak spektakularnie jak zielona glinka od Cattier czy Argielitz więc ja tej glince mówię już "papa", choć wspominam ją dobrze i polecam :) Używam tego produktu od: prawie 5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 10 grudnia 2012 o 21:36
    Świetna maseczka!
    Po wcześniejszym wypróbowaniu toniku z tej serii postanowiłem zakupić również maseczkę z glinką. Na początku muszę zaznaczyć, że mam bardzo tłustą cerę, wystarczy że odrobinę opuszczę się w dbaniu o nią natychmiast \'coś\' mi wyskakuje. Do kupna akurat tej maseczki skłonił mnie również bardzo dobry sklad oraz stosunkowo niewielka cena jak na tak duże opakowanie . Muszę przyznać, że kosmetyk sprawdza się idealnie, po użyciu cera jest matowa, pory lekko ściągnięte i dodatkowo czuję że skóra jest taka przyjemnie czysta. Maseczkę nakładam zawsze po wykonaniu peelingu oraz 5-10 minutowej parówki gdy pory są otwarte wtedy najlepiej je oczyszcza. Na koniec dodam jeszcze, że opakowanie jest bardzo wydajne, przy używaniu 2 razy w tygodniu starczyło mi na ponad 3 miesiące. Używam tego produktu od: 4-5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 całe, w trakcie drugiego
  • 22 kwietnia 2012 o 15:12
    KWC!
    Dotychczas miałam mieszane uczucia co do glinek. Kupiłam kiedyś zieloną Argitlezu, która doszczętnie wysuszyła mi twarz i wyciągnęła mnóstwo pryszczy (uporanie się z nimi zajęło mi dobry tydzień). Ale chyba nadszedł ten dzień, kiedy zrozumiałam jak dbać o moją tłustą, trądzikową cerę z problemami hormonalnymi. Zielona glinka jest po prostu za mocna. Trzeba znaleźć kompromis, tak aby oczyścić skórę, ale nie zaognić. Przy problemach hormonalnych moja skóra może potencjalnie wyprodukować nieograniczoną liczbę zanieczyszczeń, które tylko siedzą głęboko w skórze, jeszcze ich nie widać i nie wolno ich ruszać, bo po co? Trzeba zająć się tym, co widać, a potem tylko dbać o utrzymanie tego stanu. Jak doprowadzę swoje hormony do ładu to zrobię sobie parę peelingów kwasowych i powiem głęboko zasiedziałym wągrom na nosie bye bye ;), a teraz niech sobie są. Maseczka Best jest do tego idealna. Wpierw mój sposób użycia: -myję twarz żelem do cery trądzikowej -nakładam maseczkę -zwilżam twarz wodą w atomizerze, nie pozwalając maseczkę wyschnąć -po 15-20 minutach zmywam -tonizuję obficie -nakładam krem A teraz zalety maseczki: + oczyszcza cerę w pożądanym stopniu (nic nie wyciąga, a to co jest, wysusza) + świetnie pozbywa się przebarwień + pomaga się pozbyć wyprysków + nadaje cerze promienny wygląd + polska, tania, praktyczne opakowanie + turbowydajna Odejmowanie gwiazdek za małą dostępność (w ten sposób wysokie oceny mają tylko ogólnodostępnie Garniery, Loreale itp., ktore dobre nie są), dyskomfort użycia (jak każda glinka!), trudność zmycia (jak każda glinka!), dyskomfort stosowania (jak każda glinka! trzeba tylko zwilżać regularnie twarz!), wysuszenie (jak każda glinka! trzeba tylko nałożyć dobry krem!) wydają mi się niepoważne. Dziewczyny, trądzik to poważna sprawa! Sekret pięknej cery zdradzę w recenzji Linodermu Acne ;) Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno