WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Maseczki klasyczne

Dermaglin Maseczka liftingująca z brzoskwinią `Peach on the beach`

• 8 marca 2024 o 19:39
    To jest to
    Ta maseczka to jedno z moich sekretne narzędzie do zachowania młodzieńczego wyglądu skóry. Po trzech tygodniach regularnego użytkowania zauważyłam znaczną poprawę w jędrności mojej skóry. Dodatkowo, maseczka doskonale nawilża i odżywia, sprawiając, że skóra wygląda młodziej i promiennie. Polecam każdemu, kto poszukuje produktu o działaniu liftingującym i pielęgnacyjnym w jednym.
    • działanie
  • 10 listopada 2022 o 20:39
    Nie ma co ukrywać, maseczki do twarzy od marki Dermaglin są już kultowe i znane przez szerokie grono fanów świadomej pielęgnacji. Do tej pory nie wiem, jak to się stało, że nigdy wcześniej nie miałam okazji przetestować żadnej z ich propozycji, zwłaszcza, że są także bardzo łatwo dostępne nawet w marketach, nie tylko w drogeriach. Ostatecznie udało mi się zakupić jeden z ich produktów korzystając z atrakcyjnej promocji na stronie jednej z drogerii internetowych. Padło na liftingującą wersję o wdzięcznej nazwie Peach On The Beach. Moja cera z natury jest sucha, matowa oraz reaktywna, ale nie pogardzi także składnikami o działaniu liftingującym. Kosmetyk został zamknięty w opakowaniu o sporej pojemności, bo aż 20 gram, co na maseczki o takiej klasycznej formie raczej się nie zdarza. Jego cena regularna wynosi około osiem złotych, czyli moim zdaniem niewiele. Bardzo podoba mi się także design tego opakowania. Utrzymane jest w odcieniach turkusu, w centralnej części umieszczono komiksową grafikę blond Pani, która stosuję tę maskę. Oprócz tego mamy tutaj sporą nazwę kosmetyku, logo producenta, najważniejsze właściwości produktu, grafikę brzoskwini, najważniejsze informacje o maseczce, zalecany sposób jej użycia czy oczywiście skład. Maseczka zawiera w swoim składzie zieloną glinkę, czyli cudowny składnik o działaniu oczyszczającym i wygładzającym, który stanowi naturalny antyoksydant. Mamy tutaj także ekstrakt z brzoskwini i olej kokosowy, które nawilżają i odżywiają cerę. Kosmetyk ma konsystencję typową dla maseczek glinkowych, czyli nieco gęstą, ale też zachowuje się, jakby oddzieliła się w nim woda od tego glinkowego błotka, dlatego po otwarciu saszetki wystraszyłam się, że jest ona po terminie, ale nic takiego nie miało miejsca. Kosmetyk ma zielono - brązową barwę i delikatny zapach, trudno powiedzieć, co to ma być, ale raczej nie czuć tutaj brzoskwini. Maseczka jest komfortowa w stosowaniu, nie spływa z twarzy, jednak dosyć szybko zaczyna zastygać, jednocześnie zmieniając odcień na jasną zieleń. Powoduje to oczywiście uczucie ściągnięcia, ale da się wytrzymać, nawet te zalecane przez producenta dwadzieścia minut. Samo zmywanie lekką wodą także jest szybkie i bezproblemowe. Kosmetyk daje bardzo przyjemne działanie pielęgnacyjne. Przede wszystkim wygładza oraz zmiękcza naprawdę bardzo intensywne, cudowne i wyczuwalne przez długi czas. Dodatkowo nawilża, odżywia i nadaje zdrowemu wyglądu cerze. Nie będę ukrywać, że jestem zachwycona tym kosmetykiem, w końcu rozumiem cały ten podziw na temat maseczek od marki Dermaglin. Z wielką chęcią zacznę testować większą ilość kosmetyków od tego producenta z różnych kategorii. Zdecydowanie polecam każdemu.
    • Wydajność - starczy na dwa użycia
    • Nawilża
    Wady:
  • 15 sierpnia 2022 o 11:31
    Z chęcią kupię ponownie.
    Maseczki glinkowe to zdecydowanie mój ulubiony typ, dobrze oczyszczają, odświeżają i odblokowują pory. TE Dermaglin zużyłam z ogromną przyjemnością, saszetka wystarczyła mi na 3 użycia, ale chętnie kupiłabym dużą tubkę. Wygładzała, dobrze, dogłębnie oczyszczała pory, niwelowała świecenie i odświeżała cerę mieszaną. Zmywała się z odrobiną cierpliwości (jak wszystkie glinki), wystarczyło pod prysznicem ją trochę rozmoczyć i gotowe. Byłam zdziwiona jak szybko zastygała, nawet grubsza warstwa w kilka minut zmieniała kolor. Kupiłam ją kiedyś w Biedronce i szczerze to nie wiem czy widziałam gdzieś indziej, jednak jak spotkam to kupię kilka sztuk.
    Zalety:
    • oczyszcza pory, odświeża skórę, po zmyciu czuć przyjemny chłód i świeżość
    • niweluje świecenie, idealna dla cery mieszanej i przetłuszczającej się
    • szybko zastyga
    • saszetka wystarczyła mi na 3 aplikacje
    • ładna grafika
  • 23 maja 2022 o 14:09
    Jestem na tak
    Maseczka starcza mi na 2-3 użycia, Dobrze bez problemu zmywa się jak i nakłada, Buzia jest nawilżona, oczyszczona, Bardzo ładnie się skóra prezentuje po jej użyciu, Nie spowodowała reakcji alergicznej.
  • 17 sierpnia 2021 o 20:27
    Peach on the beach
    Maseczka ta ma za zadnie nawilżać co w moim przypadku po wakacyjnym opalaniu jest wręcz wskazane. Lubię po nią sięgać bo na efekty nie trzeba czekać miesiącami. Jest zadowolona z jej działania, ponieważ odpowiednio nawilża cerę, skóra po jej stosowaniu jest wygładzona i promienna. Nie zliczę już ile opakowań zużyłam, ale mogę Wam zdradzić że jestem jej ogromną fanką. Jak zwykle świetny skład i adekwatna cena, zatem polecam z całego serca 
    Zalety:
    • poprawa kondycji skóry
    • wygładzenie