Kredki do brwi

Rimmel Brow This Way, Pomade Wodoodporna kredka do brwi

• 27 maja 2021 o 14:58
    Naturalne podkreślenie brwi
    Lubię podkreślać brwi przy pomocy kredek, latem wręcz się z nimi nie rozstaję. Mój odcień wodoodpornej kredki Rimmel to medium 002. Tak jak wspomniałam kredka jest wodoodporna a co za tym idzie bardzo trwała. Duży plus za przezroczystą zakrętkę bo dzięki niej zawsze pamiętam o naostrzeniu kredki. Konsystencja ok, nie łamie się i nie kruszy. Pomimo swojej grubości dobrze naostrzona nadaje się do pojedynczego wypełniania włosków jak i podkreślenia całych brwi. Dość dobrze rozciera się na skórze, nie nadając sztucznego efektu. Muszę przyznać że jest jedną z lepszych kredek jakie do tej pory miałam i sprawdza się o wiele lepiej niż żelowy korektor.
    • kolor
    • naturalny efekt
    lergie
    8 maja 2020 o 20:10
    Spoko, ale nie jest ulubieńcem
    Kredkę kupiłam na wyprzedaży za 3,99zł. Mam kolor 003 Dark. Odcień jest dość neutralny, dopasowuje się do naturalnych brwi. Nie kruszy się i nie zanosi na to, aby pojawiały się w przyszłości grudki, ponieważ konsystencja jest właśnie taka "pomadowa", choć nie jest zbyt masłowata. Dobrze się rozprowadza, nie rwie włosków, aczkolwiek nie jest zbyt precyzyjna. Do wypełnienia ogólnego ok, daje rady ją machnąć, ale do wyrysowania włosków i zakończeń trzeba poratować się pędzelkiem. Za tę cenę było warto ;P
    Zalety:
    • Kolor neutralny, nie rudy, nie zielony ;)
    • Dobra wyważona konsystencja, nie za miękka, ale z łatwością sunie po brwi
    • Małe poręczne opakowanie, przy tym bardzo wydajna
    • Cena ;)
    • Wytrzymuje cały dzień, nawet przy lekkim pocie
    Wady:
    • Nie jest precyzyjna, ale daje się nałożyć pędzelkiem
  • 30 października 2019 o 14:28
    WOW
    Szybko, solidnie, przyjemnie, tak wygląda aplikacja. Kolor: 5, nie zmienia się w ciągu dnia, naturalny Aplikacja:4,5, byłoby 5 ale trzeba temperować a po temperowaniu staje się ostra i gorzej się nią pracuje. Bardzo łatwa w użyciu, szybko się nakłada odpowiednią ilość, nie zbiera się, daje się usunąć z łatwością zanim zastygnie. Zastyga pudrowo, naturalnie. Trwałość: 5, cały dzień bez poprawek, wodoodporna zatem wytrzymuje upał. Konsystencja: 5, woskowa ale nie za miękka , bardzo fajnie się rozprowadza, nie wyrywa włosków Ogólnie: 4,9 https://ladybeatrycze.blogspot.com/
    Zalety:
    • kolor
    • aplikacja
    • rozprowadzanie
    • dobra jakość
    Wady:
    • temperowanie
  • 8 sierpnia 2019 o 16:50
    Świetny produkt do brwi!
    Do tej pory strasznie się męczyłam z makijażem brwi. Kredka dawała sztucny efekt, a pomady nakładane pędzelkami nie chciały ze mną współpracować. Ale ta pomada w kredce sprawiła, że codziennie mam bardzo ładne, równe, pełne i wyraźne brwi. Pomada świetnie wypełnia brwi, nadaje im równomierny kolor, co u mnie jest największym problemem z uwagi na bardzo rzadkie i nieregularne brwi. Jest mały problem z końcówkami brwi, gdzie trzeba zawsze mieć natemperowana końcówkę kredki, żeby wypełnić wąskie końce ale dla mnie nie stanowi to problemu. Najważniejsze, że brwi są bardzo ładnie podkreślone w naturalny sposób.
    Zalety:
    • ładne krycie,
    • idealnie dobrany kolor,
    • długotrwały efekt.
  • 20 kwietnia 2019 o 16:23
    Szybko, ładnie i przyjemnie
    Bardzo podpasowal mi ten produkt ponieważ umożliwia szybkie rozprowadzenie koloru, idealnie pasuje do mojej karnacji i koloru włosów. Najlepiej wygląda po lekkim roztarciu pędzelkiem lub gąbką ale nie jest to konieczne. Świetnie się trzyma i po całym dniu nadal wygląda dobrze. Wcześniej używałam palety pudrów do brwi z pędzelkiem ale nakładanie produktu było o wiele bardziej czasochłonne. Kredka jest dosyć gruba, odpowiednio miękka, nie zostawia smug po nabraniu małej wprawy i wyczucia :) w kolejce czeka już następne opakowanie.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Szybka aplikacja
    • Idealny kolor
    Wady:
    • Jest dość gruba ale udało się naostrzyć temperówką z Bebeauty

Zobacz także inne Kredki do brwi