Kupiłam ten puder podczas wyjazdu w drogerii Natura, której niestety nie ma w mojej okolicy, więc jak czasem mam okazję tam być, to lubię wypróbować jakieś nowinki. Zapłaciłam za nieco ponad 13 zł (cena promocyjna). Puder Kobo jest naprawdę wart uwagi – świetnie matuje, doskonale utrwala makijaż i nie bieli, choć dość mocno osypuje się podczas aplikacji.
OPAKOWANIE
Podoba mi się kwadratowy kształt opakowania, dzięki czemu łatwo ułożyć jest kosmetyk razem z innymi w organizerze. Opakowanie posiada wieczko wykonane z przezroczystego plastiku na którym znajdziemy logo marki oraz nazwę produktu. Dzięki temu, że jest przezroczysta widzimy dokładnie kolor produktu bez potrzeby otwierania go (ten występuje w odcieniu transparentnym i chyba tylko taki jest dostępny, choć inne pudry mają łudząco podobne opakowania, więc trzeba być uważnym przy wyborze porduktu). Pod wieczkiem znajdujemy puder, który jednak jest równy z czarnym plastikiem w którym go umieszczono, przez co nakładany pędzlem osypuje się na tą część, co wygląda nieestetycznie i wymaga dużej ostrożności, aby go nie rozsypać. Rozmiar jest kompaktowy, można mieć go zawsze przy sobie. Idealny do kosmetyczki czy małej torebki. Z tyłu znajduje się dokładny opis oraz skład kosmetyku na naklejce.
PUDER
Posiadam puder w odcieniu transparentnym, gdyż takie lubię najbardziej – mam bardzo jasną cerę i często pudru przyciemniają nałożony podkład, co wygląda nienaturalnie. Nie jest to może puder bez koloru, bo posiada na prawdę delikatny, jakby lekko beżowy odcień, jednak jest na tyle uniwersalny, że nie zmienia koloru żadnego używanego przeze mnie podkładu. Dla bladziochów jak ja to bardzo ważne, za co ma u mnie ogromny plus. Puder jest drobniutko zmielony, najlepiej aplikuje się go gąbeczką lub puszkiem, ponieważ aplikacja pędzlem wiąże się z okropnym pyleniem i osypywaniem. Mimo, że najbardziej lubię pędzle, kiedy go używam staram się korzystać z gąbeczki. Puder daje ładne, matowe wykończenie, które nie jest jednak płaskim matem. Bardzo dobrze utrwala makijaż i przedłuża jego trwałość. Spokojnie wytrzymuje 7-8 godzin, nawet w upale. Cera wygląda naprawdę ładnie, a pory są nieco mniej widoczne. Plusem jest to, że nie wchodzi w załamania i zmarszczki. Współgra z każdym używanym przeze mnie podkładem i kremem BB. Cena jak najbardziej ok, wydajność myślę, że również jest dobra, bo uzywam go już jakiś czas a zużycie jest znikome. Szkoda, że jest teraz słabo dostępny w mojej okolicy, jednak na pewno kupię go ponownie jak będe miała okazję.
PLUSY:
+ kompaktowe opakowanie idealne do torebki
+ dobrze matuje
+ daje naturalne wykończenie
+ współgra z wszystkimi podkładami i kremami BB
MINUSY
- przy aplikacji pędzlem pyli i wchodzi na plastikową część opakowania
- słabo dostępny w mojej okolicy
- Trwałość