Kupiłam w promocji, miałam nadzieję, że wyczaruję sobie rzęsy aż do brwi, tymczasem okazało się, że jest inaczej. Szczoteczka w ciekawym kształcie nie gwarantuje cudownych rzęs, niestety, sztuka dla sztuki.
Tusze Gosha są dziwne. Każdy inny, ale żaden (z tych, które znam) nie zapewnił mi lepszych rzęs. Nie będę się w tym momencie odwoływać do produktów innej firmy, ponieważ robię to za każdym razem i ktoś mógłby uznać to za upieranie się przy kosmetykach jednego producenta, a nie chcę żeby wiało tu nudą, kiedy piszę o jednym producencie, ewentualnie o drugim z moich ulubionych, więc nie odwołam się do konkurencji, jedynie do drugiego Gosha, ale to może później.
Boombastic posiada dużą szczoteczkę w kształcie okrągło- falistym, z ukośnie ułożonymi ząbkami, właśnie taki "swirl". Nie daje to jednak żadnych szczególnych efektów, ot, zwykłe rzęsy, naturalny, moim zdaniem niezbyt widoczny makijaż i tyle. Tusz jest wilgotny, łatwo go nałożyć na rzęsy, nie sprawia problemów. Ogólnie nie jest źle, problem w tym, że czekam na efekt wow, tu go nie znajdziemy. Szkoda.
Tusz nie osypuje się, nadaje się do noszenia również zimą, nie kseruje rzęs na powiekach, nie brudzi, szybko zasycha na rzęsach. W porównaniu z Xtreme, który kupiłam razem z Boombastic, ten zielony jest o niebo lepszy, choć pozostawia wiele do życzenia.
Edit.: dodaję jedną gwiazdkę, tusz sprawdził się w czasie dłuższego użytkowania, po prostu jest coraz lepiej, rzęsy wyglądają ładnie, są pogrubione, wydłużone, za sprawą oleju arganowego nawet chyba troszkę urosły. Tusz nie rozmazuje się, nie brudzi powieki, ogólnie dodam, że nie wysycha w opakowaniu, mam go od dłuższego czasu, jest nadal w idealnym stanie i dobrze rozprowadza się po rzęsach. Nadal jest plastyczny, wilgotny, rzęsy nie są posklejane. Dlatego u mnie produkt ten zyskuje kolejny plus.
Zalety:
- plastyczny, wilgotny tusz,
- nie brudzi powiek,
- nie kruszy się, nie sypie,
- olej arganowy w składzie
Wady:
- w miarę użytkowania coraz mniej wad, na pewno Dior to nie jest, ale jakość bardzo dobra
- Trwałość