Tusze do rzęs

Gosh Boombastic, Swirl Volume Mascara Tusz do rzęs pogubiająco - podkręcający z olejem arganowym

Nasi użytkownicy zostawili 32 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 18 sierpnia 2021 o 9:49
    Do górnych rzęs bajeczka!
    Zacznę od tego że moje rzęsy z natury są dość długie, średnio gęste. Tusz kupiłam spontanicznie. Pewnie gdybym przeczytała wcześniej recenzję na Wizażu, to bym go szerokim łukiem ominęła :-) Po otwarciu byłam w szoku - szczoteczka jest olbrzymia! Do tego ma specyficzny, zakręcony kształt - to taka silikonowa spirala z różnej długości włoskami. Pierwsze podejście: całą się ubabrałam :-) Ale już od drugiego dnia było coraz lepiej. Widać musiałam się nauczyć malować tą wielgachną szczotką. Tusz jest dobrej jakości. Ma głęboki czarny kolor. Na rzęsach trzyma się dobrze od rana do wieczora. Nigdy mi się nie kruszył, ani nie sypał pod okiem. Po pomalowaniu rzęsy pozostają elastyczne, tusz mimo wyraźnego pogrubienia włosków nie robi z nich sztywnych, pajęczych nóżek. Jest komfortowy w noszeniu i na oku praktycznie niewyczuwalny (przy 1-2 warstwach). Jak już przyzwyczaiłam się do tej szczoteczki to polubiłam efekt jaki tusz daje na rzęsach - nie tylko pogrubia, ale także świetnie podkręca i unosi włoski. Efekt "otwartego oka" utrzymuje się przez cały dzień. Zwykle aplikowałam dwie warstwy, to zapewnia widoczne pogrubienie, podkręcenie i wydłużenie. Taki elegancki dzienny makijaż. Gdy się spieszyłam rano, albo chciałam uzyskać "makeup no makeup" to jedna warstwa dawała naturalny efekt. Ogólnie uważam że to bardzo fajny tusz. Jest go dużo w opakowaniu, starcza na długo. Jakościowo też jest porządny. Używam go już blisko pół roku i nadal makijaż wygląda i utrzymuje się bez zarzutu. Niestety o ile na górnych rzęsach makijaż wygląda bardzo ładnie, to nie umiem nim pomalować dolnych rzęs! Ta szczoteczka jest zbyt wielka na to. Zawsze pod okiem robi mi się jakaś masakra, albo rzęski są poklejone, albo mam plamy z tuszu pod okiem. Z tego powodu muszę zwykle używać albo dwóch różnych tuszów: Boombastic na górne rzęsy, a na dolne inny, albo w ogóle rano maluję tylko górne rzęsy...
  • 4 lipca 2021 o 21:08
    Świetna
    Masakra ma grubą szczoteczkę co nie za bardzo mnie przekonywało do zakupu ale postanowiłam, że się skuszę dodatkowo była promocyjna cena. Tusz nie zostawia grudek, świetnie się nabiera i bardzo dobrze rozczesuje rzęsy. Zdecydowanie widać że pogrubia. Nie kruszy się oraz nie odbija od górnej powieki. Nie podrażnia oczu. Bardzo dobrze się zmywa płynami micelarnymi.
    MagWrz
    12 września 2020 o 13:48
    A miało być tak pięknie...
    Kupiłam ten tusz bo skusił mnie bambus :) i zachwyty jednej z makijażowych youtuberek... Miałam nadzieję że będzie działał podobnie jak mój ukochany Lash Revival MF. Niestety... Nawet nie ma czego porównywać. Jedyną zaletą jest to że jest zdecydowanie bardziej czarny i wyrazisty niż MF. Zaczne od szczoteczki a raczej szczoty, która jest dla mnie tragiczna. Właściwie nie wiem po co ta spirala w ogóle jest bo nie robi nic. Szczoteczke ciężko wyciągnąć z opakowani a i tak jest oblepiona tuszem, równie trudno ją potem wcisnąć spowrotem. Pierwsze co mnie uderzyło po otwarciu to chemiczny zapach. Tusz szczypie w oczy i może powodować łzawienie, tak że nie polecam dla wrażliwców. Jeśli chodzi o efekt to owszem można jakiś tam osiągnąć jednak wymaga "cudowania" a nie tego oczekuje od dobrego tuszu. Nakładam 2 warstwy i wychodze, tak powinno być, a tutaj trzeba się jednak namachać. U mnie się nie kruszy, pandy nie robi, troche wydłuża i podkręca, pogrubienie kończy się na sklejaniu. Słabiutko...
    Zalety:
    • Wyrazisty kolor, podkręcenie
    Wady:
    • Wielka twarda szczota, brak pogrubienia, ciężkie wyjmowanie z opakowania, chemiczny zapach, podrażnia oczy
    123bea
    18 sierpnia 2020 o 23:22
    Poprostu nie
    Skuszona ceną w promocji w jendnej z drogerii (jakieś 10zł) postanowiłam go wypróbować. Niestety kompletnie się u mnie nie sprawdził. Przy każdym użyciu okropnie się osypywał i robił efekt "pandy", sklejał rzęsy. Poza tym powodował u mnie łzawienie oczu.
    Zalety:
    • cena w promocji
    Wady:
    • skleja rzęsy
    • osypuje się
    • robi efekt "pandy"
    • podrażnia oczy
  • 30 marca 2020 o 12:01
    U mnie się nie sprawdził...
    Jak dla mnie tusz się nie sprawdził i nie dołączył do grona "muszę mieć". Nie odpowiada mi jego konsystencja, zlepia rzęsy i się kruszy.. Spodziewałam się zdecydowanie lepszego produktu w tej cenie.
    Zalety:
    • Szczoteczka
    Wady:
    • zbyt gęsty
    • zlepia rzęsy