Pierwsza rzecz, jaka mi się rzuciła w oczy w tym kremie to to, że producent w ogóle nie podaje, dla jakiej skóry to jest krem. Wiem, że to jest krem nawilżający, ale producent powinien też zawrzeć gdzieś informację, dla jakiej skóry to jest preparat, bo nawilżenia potrzebuje każda skóra i ja to rozumiem, ale w innym stopniu trzeba nawilżyć skórę suchą, a w innym mieszaną, czy tłustą.
Początkowo miałam go zamiar użyć jako nawilżacza na nogi(!), ale jak odkręciłam wieczko i poczułam zapach, to wiedziałam, że muszę go chociaż spróbować do tego, do czego pierwotnie powinien służyć. Spróbowałam i muszę przyznać, że jako nawilżacz do twarzy spisuwał się nieźle, dawał natychmiastowe ukojenie skóry. Do tego efekt nawilżenia utrzymywał się na długo, cera wyglądała promiennie i świeżo i nie zauważyłam, żeby zrobiły mi się jakieś niespodzianki, czy coś podobnego. Krem jest bardzo delikatny, ma lekką konsystencję, na pewno nie jest to kategoria bardzo bogatych kremów.
Wszystko byłoby bardzo fajnie gdyby nie fakt, że mimo, iż nakładałam go niewiele, to on nie chciał się wchłonąć do końca i zostawial tłustą i świecącą warstwę na buzi. Strasznie mnie to irytowało i szlag mnie trafiał, jak musiałam sobie przed nałożeniem makijażu chusteczką wycierać krem z twarzy. Jak dla mnie to go dyskwalifikowało i koniec końców zaczęłam go używać do kremowania nóg, żeby się szybciej zużył, bo nie wyobrażałam sobie męczyć się z nim na twarzy jeszcze kilka tygodni czy miesięcy.
Może jeśli ktoś ma skórę suchą, bądź bardo suchą to ten krem się dla niego sprawdzi; ja, przy skórze mieszanej w stronę suchej nie byłam do końca zadowolona. W sumie nie wiem, jak mam podsumować ten krem, bo on robi to, co ma robić i pachnie cudnie, ale jak dla mnie szału nie było, po prostu nawilżał i tyle, ale nie wchłaniał się i wydaje mi się, że moja cera potrzebowała większej pielęgnacji przeciwzmarszczkowej, aniżeli nawilżenia. Cena oczywiście skłania do zakupu, bo mamy 50ml produktu za około 10zł, warto spróbować, ale ja już raczej go nie kupię.