Kremy na dzień

AA Laab
AA Krem Perfector SPF50+ Rozświetlająco-Nawilżający 40ml

_LuLu_
    25 kwietnia 2025 o 23:08
    całkiem niezły krem z filtrem, ale nie bez wad
    Krem zdecydowałam się kupić, ponieważ wspaniale sprawdza mi się serum z tej samej serii. Krem jest lekki, lejący się. NIe zapycha mojej skłonnej do niedoskonałości skóry. Opakowanie jest bardzo higieniczne. Niestety obecny w składzie pigment moim zdaniem nie spełnia swojej roli. Krycie kremu jest niskie, nie zapewnia on efektu blur lub zakrycia niedoskonałości. Za to na bladej skórze zdecydowanie jest widoczny, dlatego na następne opakowanie się nie zdecyduje.
    Zalety:
    • lekki
    • higieniczne opakowanie
    • nie zapycha
    Wady:
    • pigment za ciemny dla bladych osób
    • mimo obecności pigmentu nie zakrywa niedoskonałości i słabo wyrównuje cerę
    Kxi2222
    2 kwietnia 2025 o 19:05
    Idealny dla opalonych
    Krem ma wodnistą konsystencję. Dzięki lekkiemu koloru delikatnie wyrównuje kolor skóry i zmniejsza zaczerwienienia. Daje naturalny blask i wydobywa opaleniznę na twarzy. Świetnie się sprawdza pod makijaż.
  • 29 marca 2025 o 9:50
    Krem -perfector z 3% ekstraktem tetra C-Yuzu
    W ostatnich latach kremy z filtrem to mój must have. Kiedyś używałam takich tylko podczas opalania , na plaży czy na jakiś wycieczkach ale borykam się z ciągłymi przebarwieniami na twarzy więc kremy z SPF używam teraz codziennie. Szukam takich które nie bielą i mogą być stosowane pod makijaż. Znalazłam kilka fajnych propozycji a ta z LAAB jest jedną z nich. Kupiłam go w Rossmannie 30zł Spodobało mi się to że zawiera wysoki SPF bo aż 50. Ma on delikatnie pomarańczowo-beżowy kolor i wzbogacony został o pigmenty które dopasowują się do koloru skóry i ujednolicają go. Nie jest to w żadnym wypadku efekt jak w kremach BB, jest o wiele delikatniejszy. Produkt określany jest jako „upiększacz”i faktycznie po nałożeniu go na skórę wygląda ona bardziej promiennie .Wykończenie jest delikatnie świetliste a skóra zyskuje zdrowy blask Na pochwałę zasługuje też funkcjonalne i ładne opakowanie w formie tubki z pompka oraz soczysty cytrusowy zapach .Jest na tyle intensywny że przyjemnie budzi mnie co rano podczas aplikacji. Skład kremu jest tym co skłoniło mnie do zakupu .Zawiera stabilną witaminę C która rozjaśnia przebarwienia, spłyca zmarszczki i poprawia jędrność skóry. Jedyne co mi w nim nie pasuje to ta rzadka lejąca konsystencja. Nie mówię że krem z SPF ma być gęstą pastą ale normalna konsystencja kremu bardziej by mnie satysfakcjonowała. Taka formuła nie obciąża skóry, szybko się wchłania i jest lekka ale niestety dla mnie jest to minus.
    Zalety:
    • Nie bieli , nie smuży .
    • Nadaje skórze wypoczęty, promienny wygląd.
    • Makijaż na nim wygląda dobrze.
    • Nic się nie roluje, nie ściera i nie wyświeca.
    syl_maj
    24 marca 2025 o 14:06
    Kocham ten krem!!
    Aż żałuję, że ma taką małą pojemność (40 ml) bo najchętniej od razu kupiłabym największe opakowanie. I to chyba jego jedyny minus, poza tym jest dla mnie idealny. Świetna, wysoka ochrona przeciwsłoneczna, działanie, opakowanie, cena, dostępność, nawilżenie - no wszystko na plus. Nazwa tego spf-u to krem-perfector, co sugeruje nam, że będzie on lekko upiększał cerę i ujednolicał jej koloryt. Ma on co prawda beżowy odcień, ale żadnego koloru nie daje, jedynie właśnie lekko ujednolica i pięknie wtapia się w skórę. O żadnym bieleniu tutaj nie ma mowy, cera po jego nałożeniu jest mega rozświetlona, koloryt ujednolicony, skóra wygląda świeżo, zdrowo, promiennie i faktycznie jest "upiększona". Ten krem jest świetny pod makijaż, idealnie współgra z każdym moim podkładem, nic się nie roluje i nie waży. A przez to, że po jego nałożeniu skóra lekko się lepi to trwałość makijażu jest przedłużona, czyli możemy go traktować jako świetną bazę z spf-em pod makijaż. Jego konsystencja jest bardzo lejąca, więc ciężko nałożyć te dwa palce, ale wygodne opakowanie z pompką pozwala fajnie odmierzyć produkt - 4 pompki wystarczają na pokrycie twarzy i szyi, czasem jeszcze trochę dołożę. Rozprowadza się i wchłania natychmiastowo. Mimo, że ma kolor - nie ma mowy o żadnych smugach itp. Jego zapach jest bardzo delikatny, praktycznie niewyczuwalny. Pachnie po prostu kosmetycznie, jak krem nawilżający. Kolejny plus jest taki, że nie szczypie w oczy, nie podrażnia, nie zapycha, a nawet po jego nałożeniu czuć przyjemne złagodzenie i nawilżenie. Dostępny jest tak naprawdę wszędzie - rossmann, hebe i inne drogerie stacjonarne i internetowe. Często jest na jakiejś promocji więc cena też na plus. Jak zużyję, na pewno kupię kolejne opakowanie!
  • 9 stycznia 2025 o 17:59
    Bardzo dobry budżetowy spf
    Krem w tubce z pompką, która dobrze dozuje, podoba mi się takie rozwiązanie. Konsystencja lekka, szybko się rozprowadza, nie roluje się, nie smuży, rozświetla skórę, delikatnie wyrównuje koloryt skóry przez brzoskwiniowy kolor, ale nie jest to krem bb, ładnie się wtapia. Szczerze, nie myślałam, że będę tak z niego zadowolona. Uważam, że jest to bardzo dobry produkt. Oczywiście jakieś ma minusiki, bo ja jestem mega wybredna co do spf-ów np. w upał nie wytrzymywał długo, ale przy takich temp mało który daje radę i szybciej się wyświeca, ale jako krem miejski naprawdę dobrze mi się sprawdził również pod makijażem. Myślę, że będę do niego wracać tym bardziej, że w cenie promocyjnej kusi tym bardziej ☺️
    • Wyrównuje koloryt
    • Dobrze wygląda na skórze
    Wady:
    • Latem trochę się wyświeca