Żele pod prysznic

Dushka Cosmetics Sweet Desserts, Żel pod prysznic (rożne rodzaje)

Kokos3k
    29 kwietnia 2023 o 19:04
    Arbuzowy żel
    Mimo, że zapach arbuzów ???? jest przyjemny i orzeźwiający, to niestety nie zdołał on zniwelować moich negatywnych odczuć co do tego żelu. Największym minusem jest fakt, że produkt nie jest w stanie zapewnić odpowiedniego nawilżenia skóry. Dodatkowo, po pewnym czasie zauważyłam, że kosmetyk pozostawia na skórze lekko tłustą warstwę, co również nie jest pozytywną cechą. Jednak bardzo mi się podoba design opakowania ale nie kupiłabym go drugi raz.
    Zalety:
    Wady:
    • Zostawia tłustą warstwę
    • Nie nawilża
  • 27 stycznia 2022 o 15:38
    Piękne... I tyle.
    Kosmetyki Dushka wzbudziły moją ciekawość od kiedy tylko zobaczyłam na Instagramie posty z bajecznie kolorowymi zdjęciami. Do tego obietnice Producenta o naturalnym składzie i cudownych zapachach- maliny, jeżyny, kokosowe bezy... Musiałam wypróbować i już. Wysoka cena trochę mnie zniechęcała, trafiłam jednak na promocję w jednej z drogerii internetowych i kupiłam dwa żele po dużo niższej cenie. Wybrałam jeżynę i bezę kokosową. Gdy tylko przyszła paczka z zamówieniem zabrałam się za testowanie... Pierwsze wrażenie- super opakowania z dozownikiem, ładna szata graficzna i prześliczne kolory, do tego żele mają różne warstwy niczym desery. Kiedy powąchałam produkty przyszło lekkie rozczarowanie- zapachy były dość słabe, nieco chemiczne aczkolwiek nawet przyjemne. Największe rozczarowanie poczułam jednak pod prysznicem... Okazało się że konsystencja przypomina budyń, jest "glutowata" i nie pieni się zbyt dobrze, więc trzeba wciąż dokładać i dokładać żelu. To sprawia że jest niestety niewydajny, a pojemność produktu nie jest przecież duża. Po użyciu miałam wrażenie że moja skóra nie jest oczyszczona, może to przez dodatek gumy ksantanowej miałam wrażenie jakbym myła się produktem spożywczym a nie żelem pod prysznic? Poza tym skład jest całkiem niezły, mimo kilku niepotrzebnych substancji. Podsumowując- żele przede wszystkim ładnie wyglądają, na tym niestety ich plusy się kończą. Jeśli ktoś lubi takie "gadżety" w pięknych kolorach to jak najbardziej można wypróbować. Ja już do nich nie wrócę.
    Zalety:
    • Ładny wygląd
    • Poręczne opakowanie
    • Niezły skład
    Wady:
    • Wysoka cena
    • Konsystencja
    • Produkt prawie się nie pieni
    • Słaby zapach (i nieco chemiczny)
    • Nie myje wystarczająco skóry
    • Bardzo niewydajny
  • 25 grudnia 2021 o 18:45
    Kokosowa beza .... o zapachu nafty.
    Mam wersję o nazwie "kokosowa beza". O ile w butelce aromat jest naprawdę przyjemny dla nozdrzy, intensywny, kokosowy, tak po z zetknięciu się z wodą oraz ze skórą, ta urocza ,deserowa woń znika zupełnie. Była kiedyś u nas w domu rodzinnym jeszcze po mojej ś.p babci lampa naftowa i podczas kąpieli dzięki recenzowanemu produktowi właśnie sobie o niej przypomniałam;P Aromat żelu bowiem przywodzi mi na myśl właśnie zapach knota wcześniej wspomnianej, zabytkowej już lampy, ale niezbyt miłe dla zmysłu powonienia jest to doświadczenie. Kokosowy aromat , którym delektowałam się przybliżając nos do otworu butelki, ustępuje zupełnie po kontakcie z wodą, robiąc miejsce czemuś na wzór nafty właśnie. Sam produkt natomiast ma konsystencję żelowo- kremową. Dobrze się pieni i robi to co ma robić, czyli myje skórę z wszelkich zanieczyszczeń, nie podrazniając jej przy tym. Dwuwarstwowy kolor żelu prezentuje się naprawdę fajnie, a wizualnie całość sprawia super wrażenie, ale wcześniej wspomniany aromat specyfiku eliminuje go zupełnie w moich oczach (a raczej nozdrzach) i nie kupię go poraz kolejny.
    Zalety:
    • Dwukolorowy żel oraz jego opakowanie, które prezentują się naprawdę fajnie.
    • Właściwości oczyszczające skórę.
    Wady:
    • Zapach, niezbyt przyjemny dla nozdrzy.
  • 9 października 2021 o 11:26
    Niezrozumiały produkt
    Bardzo dziwny produkt, ani żel, ani galaretka, guma ksantanowa wysoko w składzie chyba jest głównym powodem konsystencji papki. W opakowaniu pachnie ładniej niż podczas używania, zapach jest bardzo chemiczny (mam wersję arbuzową). Co najważniejsze, nie myje i według mnie nie spełnia swojej podstawowej funkcji, pierwszy kosmetyk od bardzo dawna, który trafił niemal pełny do kosza.
    Zalety:
    • ładnie wygląda
    • praktyczne opakowanie z pompką
    Wady:
    • nieprzyjemna konsystencja
    • chemiczny zapach
    • nie myje skutecznie skóry
    Szpaksa
    17 września 2021 o 17:54
    Zbyt mroźno
    Żel dostałam w prezencie na święta. Opakowanie, jak i design innych produktów tej marki naprawdę mnie zachwyciły. Od razu chciałam go przetestować! Mimo pozytywnych wrażeń wizualnych, później nie było już tak kolorowo. Wariant, który będę opisywać to Ice Berry, czyli mroźne leśne jagody. Plus za naturalny skład i objaśnienie poszczególnych składników na stronie producenta. Wysoko w składzie mamy olejek migdałowy, olej makadamia, czy oliwę z oliwek. Żel dobrze się pieni, oczyszcza i nie wysusza. Minus za zapach, który jak dla mnie jest zbyt słodki i duszący (a generalnie lubię słodkie zapachy). Chwile po aplikacji wszystko się zmienia. Co najbardziej mi przeszkadza? MENTOL. Mniej więcej pół minuty po jego nałożeniu słodki duszący zapach znika i. zostaje tylko czysty mentol. Nie jest to jednak przyjemne uczucie orzeźwienia, a prawdziwe uczucie zimna. Nie jestem w stanie ogolić nóg po jego nałożeniu albo po prostu przetrzymać go chwilę, żeby odżywka do włosów miała szansę zadziałać. Bardzo dziwne zjawisko. Nigdy nie spotkałam się z takim uczuciem chłodu po kosmetyku. Może przy temperaturach rzędu 40 stopni się sprawdzi, ale w naszej strefie klimatycznej? Nope.