Kremy pod oczy

Tołpa Urban Garden 30+, Krem-witalność pod oczy

• 8 października 2024 o 14:25
    Nawilża, ale szczypie :(
    Tołpa Urban Garden 30+, Krem-witalność pod oczy to produkt, który ma swoje plusy i minusy. Z jednej strony, krem dobrze nawilża delikatną skórę wokół oczu i pozostawia uczucie świeżości. Dzięki zawartości składników odżywczych, skóra wydaje się bardziej promienna i wygładzona. Niestety, muszę przyznać, że doświadczyłam nieprzyjemnego uczucia szczypania podczas aplikacji. To znacznie wpływa na ogólne wrażenie i komfort użytkowania. Chociaż może to być spowodowane indywidualną reakcją mojej skóry, dla mnie jest to istotny mankament, który sprawia, że nie mogę w pełni cieszyć się produktem. Warto również zauważyć, że krem ma dość lekką konsystencję, co sprawia, że dobrze wchłania się w skórę. Jednakże, z uwagi na problem ze szczypaniem, raczej nie wrócę do tego produktu, mimo że jego nawilżające właściwości są na przyzwoitym poziomie.
    Kiia
    11 października 2021 o 1:11
    Krem jak krem
    Osobiście mnie nie zachwycił. Nie spodziewałam się też po nim nie wiadomo jakich efektów, więc nawet nie czuję się szczególnie zawiedziona. Z rzeczy które mi się w nim podobały jest fajna aluminiowa tubka z której fajnie wyciska się zawartość (no chyba, że przesadzimy z naciskaniem to wówczas możemy mieć problem) oraz fakt, że krem bardzo dobrze się wchłania. Akurat jest to dla mnie bardzo istotne. Poza tym krem dobrze nawilża. Szkoda, że na krótko. To nie jest produkt, który zapewni nam długotrwałą ochronę skóry wokół oczu.
    Zalety:
    • fajna tubka
    • dobre wchłanianie
    • nawilża
    Wady:
    • poza nawilżeniem nie robi chyba nic
    • mała tubka
  • 23 marca 2020 o 12:59
    Nawilża
    Krem faktycznie ładnie nawilża skórę wokół oczu. Nawet zewnętrzne kąciki, które często mam przesuszone, są wygładzone i przyjmują makijaż bez jęków. Wygładzenia mimicznych i "odsłonecznych" zmarszczek nie zauważyłam. Krem ma przyjemną konsystencję, dobrze się wchłania, nie zostawia lepkiej warstwy.
    Zalety:
    • Uczucie nawilżenia
    • Przyjemna konsystencja
    • Szybko się wchłania
    • Szata graficzna
    • Skład
    Wady:
    • Nie widzę u siebie redukcji zmarszczek
    • Tubka gdzieś do polowy opakowania "wydawała" dodatkowe porcje produktu, nawet przy leciutkim naciśnięci
    • okres ważności 3M
  • 7 listopada 2019 o 19:28
    Dla niewymagającej skóry
    Krem pod oczy z ekstraktem z szarłatu i torfem Tołpa. Nie zawiera parabenów , silikonów i oleju parafinowego. Zamknięty w małej, wygodnej aluminiowej tubce , którą możemy dosłownie wycisnąć do ostatniej kropelki. Ma kremową konsystencję i ładny, kwiatowy zapach. Jest przeznaczony dla skóry 30+, za zadanie ma zapobiegać pierwszym zmarszczkom i redukować cienie pod oczami. Na plus na pewno fakt, że jest delikatny dla oczu, nie podrażnia, szybko się wchłania. Co do działania przeciwzmarszczkowego to traktuję go jako profilaktykę (takie też zadanie obiecuje producent) więc to czy kremy których teraz używam działają w tym kierunku okaże się dopiero za kilka lat :) Jedyne działanie jakie zauważyłam to nawilżenie skóry wokół oczu. To sprawiło, że skóra faktycznie wydawała się promienniejsza, a zmarszczki mimiczne mniej widoczne. Niestety ja borykam się ze sporymi zasinieniami pod oczami i tutaj niestety , żadnej zmiany w kierunku ich redukcji nie zauważyłam. Jeśli ktoś nie ma problemów z zasinieniami i szuka tylko delikatnego kremu nawilżającego pod oczy to ten jest wart wypróbowania. Moja skóra jest jednak bardziej wymagająca i ja szukam czegoś więcej. O wiele bardziej sprawdził mi się z oferty Tołpy krem pod oczy z serii Futuris, który też jest przeznaczony dla skóry 30+ - robi to samo co ten i jeszcze więcej :) Nie mówię, że to zły krem i nie zaniżam mu opinii bo nie jest zły i u wielu osób może być wystarczający, ja po prostu szukam czegoś więcej :)
    • Konsystencja
    • Nawilża
    • Nie drogi
    • Delikatny
    • Szybko się wchłania
    Wady:
    • Oprócz nawilżenia nie zauważyłam żadnego innego działania
    • Nie redukuje cieni
    aneti
    10 kwietnia 2019 o 15:10
    Całkiem OK
    Krem kupiłam na promocji w Tołpie, bo szukałam czegoś co wzmocni lekko wręcz papierowo cienką skórę wokół oczu. Był on o jakieś 30% tańszy, więc się skusiłam. Ma bardzo lekką konsystencję, zapach, który mi osobiście kojarzy się z kwiaciarnią (dla mnie mocno na plus), zapach jednak jest dość lekki, absolutnie nie jest intensywny i przytłaczający. Krem wchłania się całkowicie, nie zostawia tłustego filmu, nie podrażnia oczu, dobrze trzyma się na nim makijaż, nie warzy się na nim korektor. Po stosowaniu przez ok. miesiąc zauważyłam lekko spłycone zmarszczki (kurze łapki). Na duży plus zasługuje także aluminiowa tubka, łatwo jest ją opróżnić do końca, co dla mnie jest przy kosmetyku ważne.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • działanie
    Wady:
    • Mógłby być ciut większy, zwłaszcza za cenę podstawową, objętość jest dość mała.
    • wydajność (moja skóra chłonie go jak gąbka, przez co i tak mała tubka starcza na dość krótko)