Kremy pod oczy

Bosphaera Aksamitny krem pod oczy

thequre
    2 czerwca 2023 o 17:46
    Uwaga! Uczula!!!
    Na specyfik pod oczy jestem w stanie wydać przysłowiowy ostatni grosz, byleby poprawił stan skóry w tym obszarze. Zachęcona samymi och-ami i ach-ami zakupiłam... Krem strasznie mnie uczulił, zastosowałam na noc, a gdy rano wstałam miałam czerwone, swędzące oczy. Przy kolejnych próbach w odstępach czasu było to samo. Niestety, nie jestem w stanie ocenić, czy krem spełnia swe zadania, bo każda próba stosowania go, kończyła się fiaskiem. Mam bardzo wrażliwe oczy i z przykrością stwierdzam, że krem nie nadaje się do takowych. Krem kupowałam na stronie producenta i muszę baaardzo pochwalić politykę firmy, ponieważ dostałam mnóstwo próbek, między innymi tego kremu. Dzięki temu, miałam okazję przetestować produkt i zdecydować, czy chcę otworzyć pełnowymiarowe opakowanie. U mnie krem się nie sprawdził.
    Wady:
    • Uwaga! Uczula!!!
    Luqia
    1 lipca 2022 o 11:29
    Turbo wydajna kawka pod oczy
    Krem ten kupiłam z ciekawości. Nie był mi potrzebny, potrafiłam żyć bez kremów pod oczy, ale chęć przetestowania kolejnego kosmetyku od jednej z moich ulubionych polskich marek była silniejsza ode mnie :D. Finalnie okazało się, że jednak go potrzebuję <3. Nie pamiętam, ile mnie kosztował, ale pewnie około 45 złotych w jednej z drogerii internetowych. Póki co nie mam zmarszczek związanych z dojrzałym wiekiem. Mam linie mimiczne, które tak naprawdę mają nawet małe dzieci. Przy większej suchości się pogłębiają, a przy nawilżeniu spłycają. Ale kto powiedział, że nie mogę zapobiegać powstawaniu tych późniejszych zmarszczek? Jak już wiadomo - lepiej zapobiegać, niż leczyć. Co prawda systematyczna w kupowaniu kremów pod oczy nigdy nie byłam, ale im jestem starsza, tym bardziej je doceniam. Jednak ten gagatek od Bosphaery zrobił na mnie wyjątkowe wrażenie. To bardzo bogate w naturalne hydrolaty, ekstrakty i oleje mazidło o zauważalnym działaniu. Używam go już trzy miesiące, a końca nie widać! Widać za to efekty. Przede wszystkim genialnie nawilża skórę, przez co spłyca wspomniane przeze mnie na początku linie mimiczne, tworząc idealną bazę pod makijaż. Wystarczy niewielka ilość, żeby pokryć całą okolicę wokół oczu. Makijaż na tak przygotowanym naskórku wygląda jak druga skóra, a korektor mniej wchodzi w załamania. Ów krem rozświetla swoją cienką, ochronną warstwą, co przebija nawet przez wspomniany korektor, dodając świeżości spojrzeniu. Warstwa ta chroni przed nadmierną utratą wilgoci, więc ma swoje istotne zastosowanie. Przy regularnym używaniu dostrzegłam, że skóra wokół oczu już się w ogóle nie przesusza. Linie mimiczne są cały czas spłycone, a całość wygląda na jędrną, napiętą. Nie wiem natomiast jak to by było w przypadku mocnych cieni. Moje cienie są jasne, naturalne, tworzące bardziej korzystnie wyglądające obramowanie dla tęczówki, aniżeli efekt zmęczenia czy choroby. Także w moim przypadku rozjaśnienia cieni nie było i nie będzie. Ale jest świetne nawilżenie, jest jędrność i są spłycone wszelkie linie. Czyli kolejny produkt Bosphaery trafia na listę pewniaków. Najtańszy może nie jest, ale jest wyjątkowy. Swoim składem, działaniem i swoją wydajnością zaskoczy wszystkich. Kocham! Konsystencja jest gęsta, zbita, prawie że masełkowa. Ilość, która wystarcza na pokrycie okolic obu oczu jest tak mała, że mogłabym ją porównać do połowy ziarnka grochu lub nawet ćwiartki. Przy rozprowadzaniu tworzy lekkie białe smugi, które ostatecznie łatwo wmasować lub wklepać. Wchłania się całkiem szybko, pozostawiając cienką, odświeżającą spojrzenie warstewkę. Zapach to po prostu złoto! Toż to świeżo zaparzone espresso. Nic dodać, nic ująć. Ze słoiczka jest intensywny i czuję go też podczas nakładania, ale potem się ulatnia. Uwielbiam kawę, choć mogę pić tylko bezkofeinową. Jej zapach jest wręcz odurzający i takie też doznania zapewnia mi woń tego kremu, kiedy wącham go prosto ze słoiczka. Opakowanie to mały, szklany, brązowy słoiczek. Szata graficzna na etykiecie jest przyjemna dla oka, a przynajmniej mojego. Uwielbiam brązy, beże i wszelkie kolory natury, więc nic dziwnego, że taki widok sprawia mi przyjemność. Generalnie całość wygląda jak produkt zrobiony ręcznie i z serduchem, w co nie wątpię :). Co prawda wydobywanie kremu z takiego słoiczka nie jest łatwe, ale od czego są specjalne szpatułki? Swoją wzięłam po innym kosmetyku, do którego była dołączona, lecz takie akcesorium dostaniecie tanio przez internet. Pojemność to 20g.
    Zalety:
    • Głęboko i długotrwale nawilża
    • Rozświetla i odświeża spojrzenie
    • Spłyca linie mimiczne
    • Sprawdza się pod makijażem
    • Pozostawia cienką warstwę ochronną, która zapobiega nadmiernej utraty wilgoci z naskórka
    • Ujędrnia
    • Może działać rozjaśniająco na mocniejsze cienie
    • Nie piecze w oczy
    • Przepiękny zapach (warto wspomnieć, że jest to produkt pozbawiony substancji zapachowych, więc pachnie składnikami)
    • Skład bogaty w naturalne dobra
    • Turbo wydajny!
    • Ładne i dobrej jakości opakowanie
  • 20 lutego 2022 o 14:23
    Bezkonkurencyjny krem pod oczy
    Długo szukałam kremu, który spelni moje oczekiwania. Tzn. będzie działał i będzie nadawał się pod makijaż. Jeśli chodzi o działanie to ten krem robi wszystko: nawilża, odżywia, działa przeciwzmarszczkowo, rozjaśniania cienie, no cudo ❤ Dodatkowo jest mega wydajny. Opakowanie wystarcza mi na ponad 2 miesiące stosowania rano i wieczorem.
    Zalety:
    • Wydajność, stosunek ceny do jakości
  • 31 stycznia 2022 o 15:02
    Idealna formuła dla wymagającej skóry
    Moja skóra pod oczami jest bardzo cienka, zasinienia są mocno widoczne. Dochodzi metryka i bez makijażu wyglądam czasem naprawdę słabo. Ten krem może nie zmienił nagle mojego wyglądu o 180 stopni, ale zdecydowanie poprawił komfort na skórze. Buzia jest nawilżona, skóra jakby ciągle napita. Bez uczucia ściągnięcia. Makijaż trzyma sie lepiej, na warstwie tego kremu nie dochodzi do zbierania się korektora czy pudru w zmarszczkach. Super kosmetyk, będę do niego wracać. Większość kremów pod oczy sprawia wrażenie zbyt lekkich. Ten jest treściwy, ale nie tłusty.
    Zalety:
    • treściwa formuła
    • uczucie nawilżenia przez cały dzień
    • super pod makijaż
  • 6 stycznia 2022 o 23:14
    Świetny produkt!
    Bardzo i to bardzo polubiłam ten krem. Wszystko mi odpowiadało począwszy od zapachu i kończąc na działaniu. Piękny zapach świeżo mielonej kawy. Nie jest zbyt intensywny. Gęsta, aksamitna, treściwa konsystencja. Łatwo się rozprowadza i szybko się wchłania. Krem nie pozostawia tłustej warstwy oraz nie spływa do oka, co dla mnie jest dużym plusem. Stosowałam i na dzień, i na noc. Stosowałam pod makijaż, i na powieki. Świetnie się spisywał za każdym razem. Krem świetnie nawilża, otula, regeneruje, odżywia, wygładza, redukuje worki pod oczami. Nie obciążał skóry, nie zapychał, nie spowodował uczulenia, nie rolował się. Wystarczy naprawdę odrobinę, żeby rozprowadzić pod oczami, a więc jest bardzo wydajny! Polecam!
    • Konsystencja
    • Działanie