Kremy pod oczy

HelloBody Cara Look Illuminating Eye Cream Rozświetlający krem pod oczy

• 14 maja 2021 o 9:08
    Nawilżający, pachnący - no uwielbiam go! ;-)
    Krem pod oczy otrzymałam w prezencie i mega się z niego ucieszyłam. Marka Hello Body ma niezłą reklamę, pojawia się na kontach różnych Influencerek i pewnie stąd ma ceny jakie ma, no ale i składy, trzeba im przyznać – są dobre. Krem ma małe, zgrabne opakowanie, ale pojemność jest standardowa jak przy kremach pod oczy, czyli 15ml. To mały, szklany, dość masywny słoiczek w odkręcanej formie. Zdaję sobie sprawę, że opakowania z pompką są bardziej higieniczne, ale przy tym kremie można spokojnie użyć szpatułki (mam taką od innego kremu) lub po prostu przed użyciem myć dokładnie ręce jeśli robimy to palcami. Wystarczy właściwie odrobina produktu wielkości ziarna grochu na jednorazowe użycie. Konsystencja jest tak skoncentrowana a podczas rozprowadzania jednocześnie tak lekka, że można ją nazwać wyjątkową, bo wchłania się bardzo dobrze:) Ma lekko beżowy kolor, dzięki czemu optycznie niweluje oznaki zmęczenia oraz zmniejsza widoczność sińców pod oczami. Samych sińców nie usunie i w mojej ocenie nie zrobi tego żaden krem, po prostu genetycznie takie posiadam i raz są mniej widoczne, innym razem bardziej. Na pewno wysypianie się sporo daje, porządny krem nawilżający wspomoże jednak w utrzymaniu elastyczności i ładnego wyglądu. Ten kosmetyk z pewnością taki jest - nawilża na długi czas, jest dobrą bazą nawet pod mocniej kryjące korektory i ogólnie dobrze łączy się z inną kolorówką. Nie roluje się w połączeniu z nimi a makijaż dobrze wygląda przez cały dzień. Krem pachnie jak lody waniliowe, co tylko w moim odczuciu uprzyjemnia codzienne sięganie po niego <3 Pragnę też nawiązać do jego wydajności, bo wydajny to on jest i to bardzo! Producent daje 6 miesięcy na zużycie od momentu otwarcia a ja stosując go 2x dziennie miałam go dobrze ponad 3 miesiące, dlatego nawet jego cena 100zł nie bolałaby tak bardzo gdybym miała go sobie kupić sama. Może nie jest niska, bo jednak stówka za krem pod oczy to dość sporo, ale koszt rozłożyłby się na kilka miesięcy i nie byłoby to tak odczuwalne. Cóż mogę więcej powiedzieć, krem mi się sprawdził i z powodzeniem mogę go polecić nawet do wrażliwej, wymagającej skóry pod oczami. Skład jest dobry, bogaty w olejki i ekstrakty roślinne, nieskomplikowany. Jest to krem w stylu 'kiedy zużyje inne kosmetyki to chętnie do niego wrócę', dlatego bardzo polecam :)
    Zalety:
    • nawilża na długi czas
    • poprawia elastyczność skóry pod oczami i poprawia ogólny jej wygląd
    • bogata konsystencja, ale dobrze się wchłania
    • dzięki beżowemu zabarwieniu niweluje oznaki zmęczenia
  • 26 kwietnia 2021 o 10:51
    Spojrzenie nabiera blasku
    Niemiecka marka Hello Body specjalizuje się głównie w kosmetykach naturalnych dla młodych osób. Miałam okazję poznać kilka z nich i są dobre. Ale czy takie genialne jak je promują? Na pewno na uwagę zasługuje rozświetlający krem pod oczy. Jest zamknięty w malutki szklany słoiczki 15ml. Konsystencja gęsta jak masło, o kolorze jasnego pudru. Pieknie pachnie waniliowo- karmelowo. Zapewnia okolicom oczu blask, dzięki delikatnie rozświetlającym drobinkom. Bardzo dobrze się wchłania i wygładza. Stosuje go codziennie rano, delikatnie wklepując opuszkiem palaca. Skóra odzyskuje zdrowy blask i spojrzenie. Niezastąpiony po nieprzespanej nocy. Także polecam młodym mamom, aby rano szybko poprawić swoj wygląd. Krem ma świetny skład, aż 99,5% składników pochodzenia naturalnego. Olej z awokado i masło kakaowe zapewniają właściwości nawilżające. Regularne stosowanie przyczynia się do redukcji cieni pod oczami oraz wygładzenia pierwszych zmarszczek. Uwielbiam ten krem od pierwszego użycia, jest bardzo wydajny i co najważniejsze działa. Cena dość wysoka ale adekwatna do działania. Moja cienka i wrażliwa skóra pod oczami jest w lepszej kondycji a dodatkowo wzmocniona, dzięki czemu mogę odstawić korektor pod oczy. Na pewno będę wracać po ten produkt gdyż jest świetny
    Zalety:
    • gęsta i aksamitna konsystencja
    • rozswietla spojrzenie
    • niweluje lekkie cienie
    • rozswietla spojrzenie
    • wydajny
    • naturalny skład 99,5 %
    • szklany eko słoiczki
    • wzmacnia wrażliwa okolice oczu
    Wady:
  • 19 marca 2021 o 17:15
    NIE NIE NIE
    Jeden z najgorszych produktów pod oczy jakie miałam. Skóra pod oczami wygladała tak sucho, w połączeniu z korektorem tworzył dziwną skorupkę. Nie zauważyłam rozświetleia. Wydaje mi się że po dłuzszym stosowaniu wysuszył mi skórę pod oczami i musiałam ją ratować innymi kremami.
  • 15 lutego 2021 o 19:58
    Nie polecam
    Produkt używam od ok. 3 tygodni. Jedyne co mogę o nim powiedzieć to, że po jego zastosowaniu, tusz do rzęs spływa z oczu i robi się tzw. Efekt pandy. Produkt nie roswietla okolic oczu i uważam, że nie jest wart swojej ceny. Nigdy więcej nie kupię!
    Zalety:
    • produkt nie jest testowany na zwierzętach
    Wady:
    • po użyciu kremu, tusz do rzęs spływa
    • nie rozświetla okolic oczu
  • 11 lutego 2021 o 18:07
    Działa tak jak obiecuje producent
    HelloBody znam i nawet lubię . Nie uważam , że są to kosmetyki aż tak genialne jak mówiono o nich w momencie ich premiery , ale są dobre . Oczywiście ta które znam ja bo wszystkiego nie testowałam , ale ogółem wrażenia mam pozytywne . Krem pod oczy otrzymałam w prezencie , zużyłam cały słoiczek i muszę przyznać , że nie mam do niego żadnych zastrzeżeń , robi to co ma robić a efekty jego działania bardzo mi odpowiadają . Krem ukryty jest w estetycznym słoiczku z graficznie ładną naklejką . Osobiście preferuje kremy pod oczy w tubce , gdyż są moim zdaniem bardziej higieniczne ale w słoiczku też raz na czas używam i to bez żadnego marudzenia . Jest to kosmetyk szalenie wydajny , a to wszystko przez bogatą i gęstą konsystencję która mi przypomina masło do ciała , z tego powodu nie trzeba go wiele nakładać i starczył mi akurat na te pół roku które według producenta jest okresem w którym ten kosmetyk należy zużyć . Pachnie bardzo przyjemnie , mi ten zapach przypomina orzechy , dodatkowo jest to zapach bardzo delikatny i dość szybko wietrzejący . Ma bardzo ciekawy odcień to taki jasny beż z delikatną domieszką różu , przypomina mi rozświetlający korektor w pisaku marki Bourjois który stosowałam wieki temu . Używałam go zarówno na dzień i na noc , chociaż muszę przyznać iż na noc częściej , za dnia po prostu wybieram tradycyjne korektory i to w sumie nie dlatego , że ten produkt się nie nadaje bo z powodzeniem taki korektor może nam zastąpić . Nakłada się bez żadnego problemu , mimo gęstej konsystencji wklepywanie go pod oczy trwa dosłownie chwilę , nie zauważyłam by się rolował czy grudkował , dogadywał się również z podkładami i sypkimi pudrami utrwalającymi . Jego główne zadanie to rozświetlenie i muszę przyznać , że robi to super - jego odcień faktycznie optycznie rozświetla spojrzenie a zawarte w nim drobinki które są malutkie i delikatne ( i nie migrują do oczu ) dodatkowo nam spojrzenie rozpromieniają , zupełnie tak jak byśmy się dobrze wyspały , delikatnie koryguje cienie pod oczami , ale muszę przyznać iż nie posiadam mocnych , genetycznych zasinień , mam lekkie cienie takie losowe i ten produkt sobie z nimi radzi . Dodatkowo bardzo dobrze nawilża , ale jestem posiadaczką mieszanej cery i ja tak naprawdę nie wiem co oznacza przesuszona okolica oczu . Nawilżenie które mi daje jest wystarczające , a jak wiadomo nawilżona skóra to piękna skóra , a i dzięki temu nawilżeniu delikatne zmarszczki mimiczne jakie posiadam wydają się być mniej widoczne , ale nie sądzę by miał jakiś wpływ na głębokie zmarszczki czy bruzdy , no ale to nie jest też krem który ma być przeciw zmarszczkowy .Producent tego nie obiecuje . Nie zauważyłam by krem podrażniał okolicę oczu czy też nadmiernie ją obciążał. Jeśli ktoś szuka rozświetlającego kremu pod oczy który dodatkowo lekko koryguje cienie i nawilża to będzie to dobry wybór . Tak dobrego kremu pod oczy o działaniu rozpromieniającym to ja nie miałam jeszcze nigdy . Z pewnością kupię go ponownie , bo to fajny krem jest !
    • gęsta kremowa konsystencja
    • świetnie rozświetla spojrzenie