Odświeża i nie bieli, ale jest bardzo niewydajny...
Przechadzając się po Hebe zauważyłam słodkie opakowanie w jednorożce i do tego na promocji za 8,99. Z tego co wiem, drogerie Hebe to jedyne miejsce w Polsce gdzie można je kupić.
Suche szampony znam, używam, więc czemu miałabym nie spróbować czegoś nowego gdy cenowa okazja sama mnie łapie? ;)
Opakowanie duże o pojemności 200ml, jest to standardowa pojemność ich produktów. Tęczowe w jednorożce, jak już pisałam, słodkie i urocze :) Całość stabilna, łącznie ze skuwką, przez cały okres używania nic się z nim nie stało pomimo kilku upadków z wysokości.
Spray leci równomiernie, nic nie "wypluwa", nie skrapla się, nie zacina. Strumień jest mocny, ale akurat w tych szamponach nie jest to wadą, a wręcz pomaga.
Biały nalot jest w bardzo minimalnej ilości, trzeba się dobrze przyjrzeć by go wgl zauważyć, dlatego też zgadzam się ze stwierdzeniem, ze ten szampon jest niewidzialny. Tak naprawdę po popsikaniu coś tam minimalnie widać, ale gdy tylko się wmasuje szampon we włosy i skórę głowy to już nie jest dostrzegalne.
Zapach mocnych, kwiatowych, perfum. W małej łazience mocno mnie dusił podczas rozpylania. Na włosach utrzymuje się jeszcze kilka godzin jak dobre perfumy.
Działa, ale nie jest to produkt mocny jak słynne batiste, jest zdecydowanie delikatniejszy. Odświeża czuprynkę, odbija włosy od nasady, nie bieli i nie wysusza, czyli niby wszystko tak jak powinno być, ale robi to delikatnie i potrzeba bardzo dużo produktu by uzyskać efekt odświeżonych włosów. Przez tę ilość staje się to opakowanie bardzo niewydajne, u mnie batiste służy minimum 3 miesiące, tutaj 4 tygodnie...
Ogólnie niby wszystko ok, ale jednak nie do końca, więc osobiście zostaję przy Batiste.
PS. Skład zgłosiłam do dodania, ale nie wiem kiedy będzie widoczny, więc wrzucam i tutaj: Butane, Isobutane, Propane, Alcohol Denat., Aluminum Starch Octenylsuccinate, Parfum (Fragrance), Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Limonene, Geraniol, Hexyl Cinnamal, Linalool.
Zalety:
- urocze opakowanie
- równomiernie się nakłada, nic nie wypluwa i się nie przycina
- brak białego nalotu
- ładny zapach
- odświeża włosy i odbija je od nasady
Wady:
- wydajność!!!
- zbyt mocny, duszący, zapach