WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Maski do włosów

Laboratorium Natural Wax Collagen, Maska do włosów i skóry głowy do włosów cienkich bez objętości

5 na 51 opinię

• 13 sierpnia 2023 o 13:56
    Mam włosy cienkie, którym czasem brakuje objętości, dlatego chętnie wybieram kosmetyki zwiększające objętość. Maskę z kolagenem kupiłam na sporej promocji jakiś czas temu razem z kilkoma innymi produktami marki Laboratorium Natural Wax. Maska z kolagenem była świetnym produktem do emulgowania oleju oraz jako pierwsze O w metodzie OMO. Lubię ją za to, że wspaniale nawilża włosy, wygładza, dyscyplinuje, jednak nie zauważyłam zwiększonej objętości. OPAKOWANIE Maska znajduje się w poręcznym, małym opakowaniu w formie słoika. Ma prostą szatę graficzną, charakterystyczną dla marki. Z boku znajdujemy opis, skład i sposób stosowania. Słoiczek umożliwia wykorzystanie produktu od początku do końca. Przed otwarciem słoik jest zabezpieczony plombą-naklejką, którą zrywamy podczas pierwszego użycia. MASKA Maska zaciekawiła mnie swoim składem, w którym znajdziemy między innymi: algi nori, kolagen morski, ekstrakt z czerwonej koniczynki. Maska ma zwiększać objętość, stymulować porost, wzmacniać. Maskę stosuję na długość włosów, nie nakładałam jej na skalp, ponieważ zastosowana raz w ten sposób strasznie obciążyła mi włosy, więc ponownie tego nie próbowałam. Na długość sprawdza się świetnie, do emulgowania oleju oraz jako pierwsze O w metodzie OMO. Maska ma barwę białą i gęstą, zbitą konsystencję, dzięki czemu dobrze się nakłada i nie spada podczas aplikacji. Posiada delikatny zapach. Maskę aplikuję na kilkanaście minut po czym spłukuję. Maska świetnie wygładza włosy, nawilża, odżywia, wzmacnia działanie innych produktów. Włosy są dociążone, miękkie w dotyku i lepiej się układają. Ich objętość jednak nie jest większa jak obiecuje producent. Plusem jest to, że maska jest wydajnym produktem. Minusem jest cena regularna, która jest dość wysoka (ja kupowałam ją w promocji) oraz dostępność, bo ostatnio nie widzę jej nigdzie. PLUSY: ma delikatny zapach świetnie sprawdza się do emuglowania oleju i jako pierwsze O w metodzie OMO włosy są lekkie, gładkie, miękkie dobra wydajność praktyczne, małe opakowanie MINUSY dość wysoka cena regularna dostępność