do wakacyjnej walizki w sam raz...
Zakup zrobiony na fali: mała objętość, niska cena i jak się nie spodoba, to zostanie w hotelowym koszu;) 30 ml. - na wyjazd w sam raz! Co mnie zaskoczyło? Zapach. Naprawdę orzeźwiający, jak mawia producent, lekki, świeży, śliczny! Nakładanie maski to czysta przyjemność :)
ZALETY DLA MNIE:
- jak zaznaczyłam na wstępie mała pojemność tuby, idealna do zabrania na wakacje + dopasowana do tego, niewygórowana cena;
- o zapachu już się rozpływałam, więc dodam tylko, że nie jest zbyt mocny i na drugi dzień raczej niewyczuwalny, można spokojnie potraktować włosy ulubionymi perfumami...
- bardzo dobra, średnio gęsta konsystencja, idealnie się nakłada i nie spływa z włosów;
- maseczkę stosuję raczej w charakterze odżywki, nakładam na jakieś 3-4 min. i spłukuję, wypłukuje się dobrze i już w tym momencie czujemy, że włoski są wygładzone i rozplątane, co dla osób wiecznie walczących o godne rozczesywanie kudełków jest sprawą niezwykłej wagi ;)
- efekty po wysuszeniu włosów bardzo pozytywnie zaskakujące, szczególnie, że maska używana była w trakcie urlopu ze słońcem, wodą morską itp., a więc kosmetyk ładnie nawilżył i wygładził kosmyki, ale też zgodnie z obietnicami producenta, odbił włosy od nasady, dzięki czemu wizualnie sprawiały wrażenie, że jest ich więcej;
- włosy były podatne na układanie, ale bez efektu kopy siana, jednocześnie maska nie spowodowała zwiększonego przetłuszczania ani innych nieoczekiwanych efektów specjalnych;)
- mam dość wrażliwą skórę głowy, skłonną do łupieżu, a ten kosmetyk na szczęście nie spowodował żadnych zmian skórnych, wręcz mam wrażenie, że wyciszył skórę po urlopowych szaleństwach.
WADY:
- maska jest średnio wydajna, aby wydostać resztki, trzeba dokonać operacji rozcięcia tuby, bo na ściankach zostaje sporo kosmetyku;
- dostępność, bo nie w każdym Rossku na półeczce Tołpy można ją zlokalizować.
Podsumowując, warto kupić i przetestować na sobie. Maska raczej nie zaszkodzi. Nie ma inklinacji do bycia kosmetykiem silnie regenerującym czy odnawiającym włosy. Ma porządnie nawilżyć i unieść włosy u nasady i z tego zadania bardzo dobrze się wywiązuje. Jeśli potrzebujecie lekkiego, małego, solidnego kosmetyku na wakacje, to będzie dobry wybór! :)
Używam tego produktu od: ponad miesiąc z przerwami
Ilość zużytych opakowań: druga tuba w trakcie