Serum do twarzy

Bielenda Professional Nawilżające Serum z kwasem hialuronowym

NovaIza
    22 maja 2022 o 12:07
    bardzo przyjemne serum
    Dobrze się rozprowadza i szybko się wchłania. Nie zostawia tłustej warstwy, inne kosmetyki łatwo się nakłada po jego użyciu. Ma przyjemny zapach. Chętnie zużyłam i chętnie kupię nowe
  • 3 marca 2021 o 15:05
    Nawilżenie.
    Serum do twarzy z kwasem hialuronowym powoduje dobre nawilżenie, jest kilkukrotnie skuteczniejsze niż sam kwas hialuronowy. Kwas hialuronowy działa jako humektant awięc substancja posiadająca zdolność wiązania wody w skórze. Każda cząsteczka kwasu jest w stanie przyciągnąć i zatrzymać 250 cząsteczek wody. Zastosowanie serum pozwala na właściwe nawilżenie skóry, czego efektem jest: redukcja i spłycenie zmarszczek, zwiększenie elastyczności skóry, wygładzenie twarzy. Warunkiem powodzenia kuracji jest jego właściwe użycie. Po aplikacji serum z kwasem hialuronowym należy na twarz nanieść krem aby kwas wiązał wodę z kremu a nie z naszej skóry. W ten sposób powodujemy lepsze nawilżenie.
    Zalety:
    • Łatwość stosowania. Bez zapachu. Duża wydajność serum - 2 kropelki wystarczają na twarz i szyję. Powoduje widoczne spłycenie zmarszczek i uelastycznienie skóry.
    Wady:
    • Bez wad
  • 14 października 2020 o 19:48
    Dobre, ale nie powala
    Serum stosuję pod żele specjalistyczne podczas zabiegu sonoforezy, którą wykonuję co 2 tygodnie. Nie stosuję go w codziennej aplikacji. Jest ono całkiem przyzwoite pod względem działania, ale lepsze efekty można uzyskać stosując w ten sam sposób inne, tańsze preparaty z naturalnym składem (np. booster z Alterry). Skóra po zabiegu jest dobrze nawilżona. Sam preparat ma prawie wodnistą konsystencję. Do aplikacji wystarcza jego minimalna ilość. Podczas rozprowadzania na skórze jest śliskie. Szybko się wchłania, ale pozostawia uczucie lepkości. Zapach jest bardzo delikatny, w pierwszym momencie wydaje się ładny i świeży, ale po chwili wydaje się trochę trącić "lekko zwiędłymi kwiatami". Aplikator ułatwia dozowanie produktu.
    Zalety:
    • przyzwoite nawilżenie
    • wygodny aplikator
    • specyficzny zapach
    Wady:
    • uczucie lepkości
    Lenav
    1 czerwca 2020 o 23:13
    Mieszane uczucia
    Serum mnie nie zachwyciło. W sumie nie widziałam żadnej różnicy w stanie po jej skóry. Skład nie jest zły,ale wcale nie zauważyłam niczego spekatkularnego. Może skóra stała się trochę bardziej miękka i troooszkę bardziej nawilżona. Niestety nie zauważyłam niczego więcej, może skórze suchej pomoże bardziej niż mi. Lepiej działa na mnie jakiekolwiek serum z The ordinary. Trochę się zawiodłam na tym produkcie, raczej używam kiedy skóra nie ma żadnych specjalnych potrzeb i nie potrzebuje mocnego nawilżania
    Zalety:
    • skład
    Wady:
    • nie działał na mnie
  • 7 listopada 2019 o 22:27
    Serum do twarzy
    Bielenda Professional Face program serum do twarzy z kwasem hialuronowym. Kupiłam z polecenia kosmetyczki. Bardzo fajny produkt zwłaszcza po peelingu kawitacyjnym przy sonoforezie. Pod maskę algową by produkt bardziej się wchłonął
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Regeneracja
    • Wygładza
    • Pipeta