Wody perfumowane męskie

Serge Lutens Mandarine Mandarin EDP

• 26 października 2009 o 1:07
    Kandyzowana Mandarynka
    Jest to zapach, ktory uwazam za jeden z najpiekniejszych na swiecie. Uwielbiam Lutensa i wiele jego kompozycji uwazam za przepiekne, jednak to wlasnie ten Mandarine Mandarin kocxham najbardziej. Czeym pachnie Mandrine Mandarin? Oczywiscie mandarynka, jednak napewno nie taka jak wiekszosc innych wod o tej nucie. Juz od samego poczatku czuc tu mandarynke slodka, orientalna, kandyzowana... skorka pomaranczowa z nuta palonej herbaty... przesliczny, przecudowny zapach! I co najwazniejsze przedz oczami staja mi wspomnienia z dziecinstwa. Wachajac ten zapach po raz pierszy, jedyne o czym myslalam to to, ze juz go gdzies kiedys czulam... tak pachnialy pomaranczowe powidla mojej babci!!! Tak, moje ulubione konfitury czy powidla to pomaranczowe, mandarynkowe... zawsze jako dziecko uwielbialam taki dziwny przysmak jak pomarancze w czekoladzie. Kochalam tez skorke pomaranczowa w ciescie mojej babci... No a tak pozatym to kocham ten aromat palonej herbaty w Mandarine Mandrin,po prostu uwielbiam herbate zarowno pic, jak i w perfumach. Calosc jest przeeeepiekna. Tak wlasnie pachnie najbardziej "moj" zapach. To jest wlasnie moj KWC!!! To taka cudowna, orientalna, kandyzowana mandarynka wprost z mych wspomnien... kocham i zawsze bede kochac ten zapach. a kazdy ml. tego cuda jest dla mnie na wage zlots. Mam calkiem pokazna kolekcje zapachow, mini butelek i probek od Lutensa, jednak to wlasnie Mandarine Mandrin jest dla mnie najcenniejszym z nich wszystkich!!! Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie jednej butli plus mnostwo odlewek i probek. Kocham ten zapach!
  • 23 grudnia 2008 o 11:43
    Kuchnia pełna przypraw
    Pierwszy niuch na nadgarstku przenosi mnie do kuchni w dawnym rustykalnym stylu - takiej kuchni, gdzie warzywa przynosi się z ogrodu przydomowego w dużym, słomkowym koszu. Aromat selera i przypraw trwa i trwa, a po kilku minutach wyłania się zza niego słodsza nuta, która z czasem okazuje się być skórką pomarańczową (przypominająca tą pomarańczę z Fleurs dOranger). Cały czas jednak toczy się walka pomiędzy dominującym warzywniakiem a próbująca się wydostać na światło dzienne biedną skórką pomarańczową. Zapach bardzo ciekawy i wart przetestowania, ale z gatunku "kuchennych". Używam tego produktu od: jakieś 2 tygodnie Ilość zużytych opakowań: w trakcie odlewki 10 ml

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie