Topy do paznokci

Revers Cosmetics Solar Gel, Professional Nail Enamel Solarny lakier do paznokci efekt lakieru hybrydowego

• 11 czerwca 2023 o 8:16
    Revers Solar Gel lakier do paznokci
    Lakier solar to połączenie klasycznego z hybrydą, utrwala się przez słońce. Dwie minuty wystarczą, żeby lakier był całkowicie utwardzony. Jakość lakieru można zauważyć po pierwszym nałożeniu na płytkę paznokcia. Ładnie kryje i się nie rozmazuje na płytce jak w przypadku zwykłego zbyt płynnego lakieru. Wystarczy przemyć paznokieć zmywaczem bez acetonu i nałożyć lakier, odczekać dwie minuty. U mnie lakier trzyma się już cztery dni bez odprysku, co przy klasycznych nawet drogich lakierach był odprysk po jednym dniu. Producent zapewnia trwałość lakieru do 10 dni. Po wyschnięciu lakier tworzy połysk na paznokciu. Można go polecić.
    Zalety:
    • Konsystencja lakieru
    • Krycie płytki po jednym nałożeniu
    • Brak używania top coat
    • Gama kolorystyczna
    Wady:
  • 26 grudnia 2022 o 9:04
    Szybkoschnący świetny lakier
    Lakier kupiłam w Lewiatanie za ok 9 zł. Czarna tubka a w środku coś niesamowitego! Lakier który mega szybko schnie, długo utrzymuje się na paznokciach i do tego ładnie błyszczy. Mam kilka kolorów i każdy jest świetny. Nie ma problemu ze zmywaniem, dobrze się rozpuszcza w acetonie. Zdecydowanie lepszy niż nie jeden lakier z droższej półki cenowej.
  • 27 października 2022 o 10:51
    Tani i dobry.
    * Trwałość lakieru jest taka klasyczna. W zależności od tego na co podatne są nasze dłonie może być trwały od kilku dni do tygodnia. U mnie trzyma się dobrze, a jeśli nie chronię dłoni rękawiczkami, to odpryskiwanie zdarza się szybko. * Mój odcień lepiej prezentował się po nałożeniu dwóch warstw. Krycie jest wtedy pełne. Nie zauważyłam smug, ale trzeba nakładać go dość szybko, by nie narobić sobie dziwnych wzorów, bo szybko zaczyna schnąć. * Pędzelek jest ok, ale może ciut smuklejszy jeszcze lepiej wjeżdżałby jeszcze lepiej w kąty płytki paznokcia. * Wysychanie jest szybkie jak na taki zwykły lakier do paznokci, co ja bardzo sobie cenię. Nie lubię siedzieć w bezruchu dłoni, bo zapominam, że mam nałożony lakier i często robię sobie jakieś odbicia czy zadrapania na lakierze. * Wykończenie jest takie hmmm, chyba standardowe, nie jest jakieś super żelowe w wyglądzie, ale podoba mi się. * Szybko i łatwo usuwa się pod wpływem zmywacza. Na pewno wypróbuję jeszcze inne odcienie. Na zdjęciu prezentuję kolor nr 17. ;)
  • 23 lutego 2022 o 8:59
    Szok i niedowierzanie
    Jestem alergikiem i niestety hybrydy mnie uczuliły. Po roku przerwy spróbowałam jeszcze raz, ale myślałam że mi palce odpadną. Szukając alternatywy dla hybryd trafiłam na Solar Gel. Szczerze mówiąc myślałam, że to kolejny pic na wodę bo już dużo przerobiłam lakierów co ponoć miały trzymać się 10 dni. Zwykły lakier utrzymuje się na moich paznokciach pół dnia, Solar Gel próbowałam od razu z Topem i eureka! Wytrzymał 5 dni w nienaruszonym stanie! Dodam, że go nie oszczędzałam: pranie, mycie podłóg, sprzątanie, wyrabianie ciasta na pizzę, zmywanie, gotowanie i mimo to wytrzymał 5 dni. Jak bym nie robiła tyle to może i by wytrzymał tydzień lub więcej. Co jest dla mnie ważne: nie uczula mnie, ma piękny połysk hybrydy, ale jednocześnie nie tworzy tej hybrydowej skorupy na paznokciach, zmywa się zwykłym zmywaczem i jednym pociągnięciem wacika. Zmywanie zajmuje 1 minutę a paznokcie są ładne i mocne. Samo malowanie też nie nastręcza żadnych trudności. Całość wygląda rewelacyjnie i starcza mi na cały tydzień pn-pt. Lakiery kupiłam za niecałe 7 zł na allegro. Polecam kolor Antigue Rose - jest bardzo subtelny, wygląda niesamowicie naturalnie i w ogóle nie widać przy nim odprysków, można go nosić i nosić. Jednym słowem - jakość i wygląd hybrydy przy jednoczesnym oszczędzeniu paznokci oraz portfela ;) Jedyne co to trwałość do tygodnia, ale uważam że to naprawdę dużo jak na zwykły lakier bez lampy, ogólnie dla mnie bomba i polecam wszystkim alergikom
    Zalety:
    • piękny połysk, szybka stylizacja, łatwe zmywanie, trwałość, niska cena, piękne kolory
    Wady:
    • nie widzę
  • 24 marca 2020 o 12:09
    Fajny!
    Lakier dostałam w prezencie od koleżanki. Numer 28 - lekko różowawy nude. Delikatny, ładny, w moim stylu. Nigdy nie spotkałam się z tą marką, ale okazuje się, że jest całkiem w porządku. Niestety ma dość duży pędzelek, więc ciężko mi nim pomalować drobne paznokcie, ale jakoś daje radę. Polemizowałabym, czy na pewno wytrzymuje do 10 dni, bo mi w najlepszym wypadku wytrwał ok. 4 bez żadnego odprysku, ale widocznie zależy od osoby i tego, co się robi.

Zobacz także inne Topy do paznokci