Wody perfumowane męskie

Serge Lutens Serge Noire EDP

Serge Lutens Serge Noire Woda perfumowana Spray 50ml

Nasi użytkownicy zostawili 17 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 17 czerwca 2018 o 20:57
    Fajne, ale nie do końca
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Perfumy zdecydowanie na zimę, bardzo ciepły i bogaty zapach. Miałam większą próbkę, którą regularnie testowałam zastanawiając się, czy chcę kupić całą flachę. Stwierdziłam że tak, kupiłam, użyłam dwa razy i się rozmyśliłam. Zapach niby ma wszystko co lubię: kadzidło, przyprawy, drewno, ale jednak jest też nuta, która psuje cały efekt. Na początku perfumy pachną wręcz świeżo, czuć wyraźnie kadzidło, ale jak na mój gust najbardziej wyczuwalna jest żywica elemi, trochę pachnie mi też igliwiem. Dość szybko zaczynają być wyczuwalne przyprawy - czasem suche i pyliste, a czasem bardziej "spożywcze", ale nie aż tak, żeby zapach zaczął przypominać świąteczny piernik. Raz bardziej czuć goździki, innym razem cynamon, czasami kmin, który niebezpiecznie zaczyna przypominać pot, na szczęście ginie w tłumie innych przypraw. Ale to nie przez kmin Serge Noire nie do końca mi pasuje. Wszystko psuje paczula, którą lubię, ale w wersji ziemniaczano - piwnicznej. Tutaj jest ona słodka i wprowadza charakterystyczną nutę indyjskiego kadzidełka, która kojarzy mi się z szufladą w toaletce starszej pani. Na końcu pojawiają się niezidentyfikowane nuty drzewne, dosyć słabe, ale na mnie one zazwyczaj są ledwo wyczuwalne. Kompozycja trochę kojarzy mi się z męskimi perfumami, jak psiknęłam nimi męża to pachniały na nim lepiej niż na mnie, z kolei mąż stwierdził że ładne, ale ich nie chce, bo jak dla niego są za słodkie i pachną trochę jak damskie. To unisex, ale z tych niezdecydowanych, co to dla kobiet są zbyt męskie, a dla mężczyzn zbyt kobiece.
    W perfumerii
  • 19 października 2016 o 18:48
    Wyniosłe
    Używa od:próbka
    Pierwszy test, ciekawe ale jednak zbyt duszące i męskie, odrzuciłam, zapomniałam(lato). Drugi test (przegląd próbek) i aż mnie z zachwytu wcieło. Nie umiem opisywać ani nut ani zapachów ale są po prostu mroczne...u mnie po jakimś czasie wychodzi słodycz ale nadal w tym mrocznym tle. Genialne! Podobne wrażenie zrobiło na mnie Black Cashmere Donna Karan. Jako jedyny zapach jak do tej pory całkowicie stapiający się z moją skórą, nic w nim nie drażni, wszystko ma zaokrąglone, wygładzone mimo ze sam zapach dość kontrowersyjny i unisexowy. Ważna informacja, jest ogromna różnica miedzy psiknieciem sprayem a nasieniem punktowo. Psiknięcie wywołuje całkowicie inny zapach, jest jakby zakurzony, nie da sie tego znieść po za końcową fazą. Naniesiony punktowo daje zupełnie inne doznania bo to juz nie jest sam zapach a eksplozja.
    W perfumerii
  • 5 marca 2014 o 10:53
    Kadzidło goździkowo-kminkowe
    Serge Noire to kolejny z serii zapachów "trudnych". Już od samego otwarcia można się do niego zrazić, znam takich, co po jednym powąchaniu, tudzież jednym teście nienawidzą go do dziś. Wg mnie duet Sheldrake-Lutens nieźle "namieszał" wprowadzając ten zapach. Otwarcie to eksplozja przypraw (ja czuję głównie kminek, którego, o dziwo, nie ma w składzie, i goździki). Jak już napisałem, jest naprawdę mocne i potrafi "dać po nosie". Podobno są tu też cynamon i paczula, ale ja ich nie wyłapuję - dlatego, że Czarny Serż nie jest ani przez chwilę słodki na mojej skórze. Jest raczej ciemny,wręcz "mroczny". Drydown to gęste kadzidło. Inne niż do tej pory serwował Lutens - np. w L\'Eau Froide kadzidło jest lekkie, czyste i transparentne, niemal tak, że można go nosić zawsze i o każdej porze. W porównaniu do Szpilek wg mnie kadzidło jest jeszcze cięższe i, o ile tam można powiedzieć o nim "kościelne", tutaj nie użyłbym takiego sformułowania. Jest to po prostu gęsta smuga dymu wijąca się za noszącym. Trwałość Serge Noire ma imponującą - ok. 12 h przy dwóch, max. trzech "psikach". Łatwo z nim przesadzić, a wtedy zaczyna męczyć - i nas, i otoczenie. Naprawdę lubię ten zapach, choć (podobnie jak w przypadku kilku innych) ciągle odkładam jego zakup. Kiedyś to na pewno nastąpi. Używam tego produktu od: Dwa lata Ilość zużytych opakowań: Testy skórne i odlewki, 50 ml w planach
    Corii
    17 stycznia 2013 o 12:00
    signature scent
    Uwiodła mnie w nim paczula, jak w większości zapachów, które wybieram. Dodam, ze paczula do spółki z seksowną ambrą. Zapach jest dymny, głęboki i dla mnie dosyć męski. Uwielbiam to, jak sie rozwija na mojej skórze. Jak mnie otula, jak pachną nim włosy, przy najmniejszym poruszeniu. Dla mnie to zapach przyprawiający wręcz o mistyczną ekstazę :D A na pewno śmiało mogę dam mu miano swojego "signature scent". Tak chce i mogę pachnieć co dzień, tak chcę być kojarzona. Używam tego produktu od: miesiac Ilość zużytych opakowań: jedno
    Dinulka
    9 maja 2012 o 23:48
    kurz.
    Im dłużej je noszę, tym bardziej jestem na nie. Na początku byłam mile zaskoczona, bo spodziewałam się mocnego śmierdziela z niszy, a dostałam coś przystępnego i nawet nawet łagodnego, przynajmniej w porównaniu z tym, czego się spodziewałam. Pierwsze testy były całkiem zgrabne więc, mimo że nic mnie specjalnie nie urzekło w tym zapachu. Potem były kolejne testy, na dworze w cieplejszą pogodę (ale znowu nie upały 40st) zaczęły wydobywać się dość interesujące nuty (ale dalej - bez zachwytu), by po kilku godzinach przeistoczyć się w odorek. Co jakiś czas coś mi zalatywało, myślałam, że może pani koło mnie się nie umyła, potem pan to jakiś niedomyty żulek itp itd. Aż w końcu wpadłam na prostą myśl, że to chyba ode mnie... I chyba tak było naprawdę. Kolejne testy były już tylko w domu, zapach zaczęłam odbierać jako nudny, staroświecki i zakurzony (długo szukałam tego słowa, ale ono chyba dobrze to odzwierciedla). Zapach rozwija się w różne strony, zależy to od dnia, nie wiem, może pogody, może naszego nastawienia, wydaje mi się, że nie jest codziennie taki sam. I nie wiem dlaczego zawsze, gdy widzę w nazwie "noire", "black" wyobrażam sobie coś mega hipnotyzującego, skoro rzadko kiedy tak jest... Zapach dla mnie jest kompletnie aseksualny, pasuje bardziej to starszego, poczciwego pana i to zmęczonego życiem, przykrytego zapomnieniem, może nawet jakiegoś Wertera, niż kobiety. Podsumowując raczej nigdy do niego wrócę. Z rzeczy praktyczno-technicznych trwałość bardzo dobra.

Zobacz także inne Wody perfumowane męskie