Krem botulinowy z masażerem od Yonelle otrzymałam w prezencie i na początku byłam dość sceptycznie nastawiona - nie do samego działania kremu, ale raczej do tego czy nada się do używania dla mojej cery i w moim wieku (30 +). Samą markę znam i uważam, że jest bardzo, bardzo dobra i niczym nie ustępuje zagranicznym z wyższej półki cenowej. W każdym razie, właśnie kończyła się zima i postanowiłam jednak włączyć krem do codziennej pielęgnacji jako mocna regeneracja skóry po bardzo trudnym czasie dla skóry (klimatyzacja, wiatr, chłód, ogrzewanie).
Krem botulinowy ma działać na zasadzie mikrochirurga dla skóry - mowa tu o spłyceniu zmarszczek, ujędrnieniu, przywróceniu elastyczności oraz świeżości - podsumowując - mamy wyglądać bardziej młodo i świeżo. Składniki aktywne to spilantol (tak zwany roślinny botoks), hexapeptyd (relaksuje mięśnie twarzy) oraz fillery hialuronowe (wypełnienie zmarszczek). Dodatkowo, krem wyposażony jest w specjalistyczny masażer, który ma sprawiać, że produkt działa jeszcze skuteczniej. Krem jest przeznaczony do używania na dzień i na noc (ja właśnie tak go używam).
Opakowanie jest oczywiście bardzo dobrej jakości - wygląda luksusowo i bardzo ładnie jest połączone z masażerem - ja niestety długo się nim nie nacieszyłam - nakrętka spadła na kafelki i górna część masażera się odłamała, ale to moja wina także nie tutaj żadnego minusa dać nie mogę :) Ot, taki pech. W srebrnym słoiczku znajdziemy 45 ml kremu - wydajność kosmetyku jest bardzo dobra - mi przy regularnym, codziennym stosowaniu starczyło na około dwa miesiące (nie nawalałam oczywiście tony kremu na skóry i starałam się używać raczej oszczędnie).
Krem ma lekką konsystencję co bardzo mnie ucieszyło - boję się używać bogatych produktów ze względu na zapychanie i nawrót zmian trądzikowych. Tu nie ma o tym mowy - mamy za to szybkie wchłanianie i aksamitne wykończenie pozostawiające tylko i wyłącznie uczucie komfortu. Krem bardzo dobrze współpracował z różnymi podkładami, korektorami i pudrami - nie zauważyłam niczego dziwnego, czyli "spływania", plam, zmniejszonej trwałości makijażu. Dodatkowo mamy bardzo ładny, taki "luksusowy" zapach kremu, który wspaniale uprzyjemnia codzienną pielęgnację. Uwielbiam kiedy kosmetyki ładnie pachną :) Duży plus.
Pierwsze efekty można dostrzec już po pierwszym użyciu - skóra jest cudnie nawilżona i wygląda na zdrowszą i wypoczętą - odzyskuje młodzieńczy blask i "życie". Świetny efekt, który wcale nie tak łatwo osiągnąć. Przy regularnym używaniu zauważyłam poprawę elastyczności (dość szybko) i lekkie wygładzenie - ciężko powiedzieć mi coś więcej o redukcji zmarszczek, ponieważ mam na razie jedną i to bardzo płytką, ledwo zauważalną. Mam jednak wrażenie, że krem w tym aspekcie może być strzałem w dziesiątkę, ponieważ ja szybko zauważyłam efekty działania - moja cera po zimie jest zazwyczaj w bardzo złym stanie - nie dość, że zaczyna się mocno przesuszać nie wiadomo skąd, to jeszcze często się zapycha i pojawiają się nowe zmiany trądzikowe - ponad to jest ziemista, szara i pozbawiona blasku. Krem Yonelle poradził sobie z tymi problemami (w przypadku trądziku nie szkodził i nie powodował zapychania) i dał dużo przyjemności z używania. Szkoda mi tylko tego masażera - używałam go tylko parę razy i spodobał mi się ten gadżet (trudno, sama go połamałam).
Oczywiście polecam krem botulinowy Yonelle - moim zdaniem jest to świetny kosmetyk, który nie tylko pięknie prezentuje się na półce, ale również bardzo dobrze działa a pierwsze efekty widzimy w sumie od razu. Nadaje się chyba do każdego rodzaju cery i przynosi komfort skórze (nawet tej dość problematycznej). Tak naprawdę jedyny minus jaki widzę to dość wysoka cena (można jednak zapolować na niego w ofercie specjalnej),
Zalety:
- Piękne, świetnej jakości opakowanie
- Dołączony masażer
- Lekka, aksamitna konsystencja
- Bardzo ładny, luksusowy zapach
- Szybko się wchłania i pozostawia uczucie komfortu
- Pierwsze efekty działania widać już po pierwszym użyciu
- Daje efekt natychmiastowego odmłodzenia
- Uelastycznia i wygładza