Kremy uniwersalne

Bielenda Silnie nawilżający krem kokosowy COCOON EFFECT
Bielenda Coconut Milk Silnie Nawilżający Krem Kokosowy 50ml

• 11 kwietnia 2025 o 17:33
    Kokosowa bomba nawilżająca
    Szukałam jakiegoś dobrego kremu nawilżającego i pokochałam go całym sercem za wszystko.Po pierwsze obłędnie pachnie przyjemny mlecznym kokosem ,po drugie ma konsystencję soft -lekki jak mgiełka ,idealnie rozprowadza się po twarzy ,natomiast jak na raz da się go trochę za dużo bieli i trzeba dłużej go wmasowywać,żeby się wchlonął.Jak obiecuje producent silnie nawilża i dlatego używam go zarówno rano przed podkładem ale i na wieczór jak chce mieć rano gladziutką wypoczęta twarz ,kosztuje śmieszne pieniądze a nie odstępuje jakością od drogich kremów nawilżających ,każdy powinien do mieć w swojej kosmetyczce
    Zalety:
    • Piękny zapach
    • Silnie nawilża
    • Tani
    Maquina
    20 marca 2025 o 13:23
    Za lekki
    Nie podoba mi się zapach, to według mnie taki alkoholowy kokos ;) Ale najgorsze jest to, że dla mojej skóry jest niewystarczający. Cienka warstwa ściąga mi skórę, gdy nakładam grubą warstwę, to się bardzo długo wchłania, a cera i tak nie jest dostatecznie nawilżona. Jestem na nie.
  • 19 czerwca 2024 o 1:00
    dobry ale na dzień
    powyższy produkt zakupiłam zachęcona obietnicą producenta, mianowicie efektem "cocoon" na skórze. niestety dał mi efektu jakiego oczekiwałam... ale od początku. krem ma lekką konsystencję, jest to typowy lekki kremik jakich wiele. zdecydowanie dużym plusem jest to, że ma naturalny skład i nie ściąga skóry, jak mi się zdarza przy tak lekkich konsystencjach. na noc kompletnie mi się nie sprawdził, liczyłam na właśnie ten efekt "kokonu", ale krem jest zdecydowanie za mało okluzyjny. na dzień jest ok, nie koliduje z kremem spf i ładnie wygląda na skórze. zapach jest subtelny, za to pięknie pachnie rafaello. podsumowując, nie jest to najgorszy krem, ale liczyłam jednak że będzie bardziej odżywczy, coś jak jego kuzyn z eveline. jest fajną propozycją jako krem na dzień.
  • 10 czerwca 2024 o 11:55
    Sucha skóra nie ma z nim szans
    Mega kokosowy zapach! Ale wcale nie chamski ani zapychający. Mocno nawilża skórę i pozostawia ją gładką bez podrażnień. Jest lekki i szybko się wchłania, nie pozostawiając przy tym białych śladów na skórze. Stosowałam go również pod makijaż aby zabezpieczyć skórę przed wysuszaniem. Podkład na nim nie rolował się ani nie było ściągnięcia. Co do samego kremu, jest on w opakowaniu i jest go wystarczającą ilość na kilka miesięcy. Ten krem to moje zeszłoroczne odkrycie i w czasie lata przy poparzeniach słońca działa jak plaster na skórę.
    Zalety:
    • Delikatny kokosowy zapach
    • Szklane opakowanie
    • Szybko się wchłania
    • Nie pozostawia białych śladów
  • 26 lutego 2024 o 19:37
    Bardzo fajny
    Kremik kupiłam bodajże w Biedronce. Pomyślałam, że to może bielendowa odpowiedź na znany Rich Coconut, ale oba kremy się znacząco różnią. Krem Coconut Milk jest leciutki, ale mocno nawilżający. Jest taki dziwnie śliski pod palcami (chociaż nie ma składzie silikonu ani żadnego syfu), trochę mi się kojarzy z mąką ziemniaczaną... gdyby była kremem. Zapach bardzo przyjemny, ale nie tak typowo kokosowy przypominający słodycze typu Bounty, ale taki bardziej naturalny, lekko drewniany, tak sobie wyobrażam zapach prawdziwego kokosa. Też podoba mi się szata graficzna - przez to, że opakowanie jest w zdecydowanej większości białe, to jest takie miłe dla oka i spójne. Do tego szybko się wchłania. Chyba nie ma żadnych minusów, może poza tym, że nie zawsze jest w Biedrze, no ale to już wina sklepu a nie produktu.