WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Kremy uniwersalne

Bielenda Fresh Juice, Rozświetlający krem booster z bioaktywną wodą cytrusową `Sok z ananasa + kwas laktobionowy`

so_ma
    17 maja 2022 o 17:59
    Ananasowe nawilzenie
    Krem przepięknie pachnie i już tym skradł moje serce. Jest bardzo wydajny, dobrze nawilża, sprawdza się jako krem na noc oraz na dzień pod makijaż. Szkoda, że jest ciężko dostępny.
    Zalety:
    • nawilżanie
    • działanie
    Wady:
  • 11 marca 2022 o 14:01
    Na lato świetny
    Konsystencja jest żelowo-kremowa, więc nie każdy może być jej fanem. Mnie bardzo odpowiadała. Największym błędem jaki dostrzegam w swoim użytkowaniu, to fakt, że sięgnęłam po ten krem zimą. Jest to dość lekki krem, zdecydowanie za słaby na chłodne dni. Niemniej po dołożeniu do niego jeszcze dodatkowego kremu natłuszczajacego, było bardzo przyjemniej. Co mogę powiedzieć - jest bardzo wydajny, niewielka ilosć wystarcza by rozprowadzić krem po całej twarzy i dekolcie. Szybko się wchłania, pozostawiajac cerę przyjemnie miękką. Jest nieco chłodny w pierwszym odczuciu, co na letnie dni byłoby kolejnym plusem. Czy rozświetla? Hmm... ciężko mi to obiektywnie stwierdzić, niemniej nawet jeśli nie, to naprawdę czułam przyjemne orzeźwienie i nawilżenie skóry. Tak więc, jestem na tak, i następnym razem sięgnę po niego jak już się zrobi ciepło :)
    shewild
    9 marca 2022 o 16:18
    Pozytywnie, ale trochę zawiódł
    Na ogół wolę kremy o bogatszej konsystencji i takie się najlepiej sprawdzają na mojej skórze, ale co jakiś czas sięgam po kremy o żelowej lub kremowo-żelowej konsystencji, bo i one potrafią zaskoczyć, a zwłaszcza jeśli mają całkiem dobry skład. Tak było w tym przypadku. Mam mieszaną cerę i niby taka właśnie powinna preferować żelowe produkty, ale w przypadku kremów zdecydowanie wolę te o treściwej i gęstej konsystencji. Mimo wszystko muszę przyznać, że ten krem od Bielendy całkiem pozytywnie mnie zaskoczył. Rewolucji na mojej skórze nie zdziałał, ale - w sprzyjających okolicznościach - być może jeszcze kiedyś nasze ścieżki się skrzyżują ponownie. Jak wspomniałam wcześniej, konsystencja jest żelowo-kremowa, bardzo lekka, chłodząca, odświeżająca. Zdecydowanie dobry wybór na ciepłą porę roku, skóra dostaje porcję ochłody i ukojenia. Krem ma ładny ananasowo-kokosowy zapach. Dobrze się rozprowadza, całkiem przyzwoicie się wchłania, chociaż zostawia taką mokrą poświatę na skórze, którą ja akurat musiałam zmatowić, aby nie świecić się za bardzo. Krem jest bardzo wydajny, jako żel nie wymaga dużej ilości, aby rozprowadzić go na całej twarzy. Mi wystarczył na 2 miesiące z hakiem codziennego stosowania. Krem niestety nie zdziałał zbyt wiele jeśli chodzi o lekkie przebarwienia na skórze. Mam wrażenie, że jest na to zbyt lekki. Całkiem fajnie nawilżał, chociaż było to nawilżenie raczej doraźne, na dłuższą chwilę. W kwestii rozjaśnienia skóry to też szału nie ma, raczej delikatnie ujednolica koloryt cery, ale jest to efekt naprawdę subtelny, nie radzę mieć zbyt wygórowanych oczekiwań. Owszem, nadawał blask, ale to był właśnie rezultat wynikający z jego konsystencji - krem zostawiał taki połyskujący filtr na skórze, który nadawał całkiem fajny blask. Delikatnie zmatowiony wciąż wyglądał zdrowo i naturalnie. Krem fajnie współgrał z delikatnym makijażem, puder trzymał się na nim dobrze, nie tworzył nienaturalnej, sztucznej warstwy. Największe atuty tego kremu to moim zdaniem mocne odświeżenie, wygładzenie i zmiękczenie skóry. Właśnie jeśli chodzi o makijaż, to ten aż sunął po skórze. Ja na co dzień używam praktycznie tylko pudru transparentnego i korektora, ale właśnie te produkty świetnie się wtapiały i idealnie łączyły z kremem z racji jego "mokrej" konsystencji. Przyznam, że liczyłam na nieco intensywniejsze działanie, ale to chyba po prostu nie ten dział na półce kosmetycznej. Wiem, że producent w opisie obiecuje całkiem sporo, ale ja ten produkt zaliczyłabym bardziej jako odświeżająco-nawilżający żel, zdecydowanie na wiosnę/lato i zdecydowanie do nie sprawiającej większych problemów cer. Skóra, która ma większe potrzeby (tak jak moja), będzie czuć niedosyt.
  • 19 stycznia 2021 o 20:16
    Leki krem na codzień
    Delikatnie nawilżający krem o lekkiej kremowo-żelowej konsystencji i pięknym ananasowym zapachu. Używałam go zarówno rano jak i wieczorem na skórę twarzy i szyi, szybko się wchłaniał i nie pozostawiał lepiej warstwy. Jest bardzo wydajny niewielka ilość pozwalała na nawilżenie całej twarzy. Mimo regularnego stosowania nie zauważyłam jakiegoś spektakularnego efektu rozświetlenia, zredukowania przebarwień czy wyrównania kolorytu. Krem zamknięty w szklanym słoiczku z przyciągającą wzrok grafiką.
    Zalety:
    • wydajność,
    • konsystencja,
    • zapach,
    • szybko się wchłania,
    • opakowanie.
    Wady:
    • brak zauważalnego rozświetlenia i wyrównania kolorytu skóry
  • 26 września 2020 o 20:49
    Sprawdza się nawet przy tłustej skórze
    Krem kupiłam łącznie z innymi produktami Linii Fresh Juice ze względu na urokliwą szatę graficzną. Peeling, płyn micelarny oraz esencję dobrałam zgodnie z potrzebami mojej skóry czyli wersję detoksykującą. Niestety krem z tej wersji nie był dostępny więc wzięłam owy rozswietlajacy z plasterkiem ananasa na etykiecie. Nie ukrywam, bałam się go zastosować na skórę, bo wybieram dla siebie kremy matujące,a tu producent gwarantuje efekt rozświetlenia cery. Krem otrzymujemy w solidnym szklanym słoiczku zamykanym plastikową złotą nakrętką. Dla mnie super! Krem ma żelową konsystencje,jest super lekki i daje przyjemne uczucie chłodu od razu po nałożeniu. Szybko się rozprowadza i co mnie pozytywnie zaskoczyło równie szybko się wchłania i to całkowicie: ) Jest to dla mnie bardzo ważne podczas stosowania każdego kremu,żeby nie pozostawiał po sobie lepkiej warstwy, a skóra nie świeciła się brzydko. Ten krem odczuwalnie nawilża i nie wzmaga wydzielania sebum. Pięknie pachnie ananasowo-cytrysowo. Zapach utrzymuje się dość długo na skórze więc może to przeszkadzać, ale mi ten zapach odpowiada więc nie mam z tym problemu. Skóra zdaje się być po nim świeża , zadbana i odczuwalnie miękka. Jestem skłonna wrócić do niego , o ile nie zdążą go wycofać: )
    Drogeria Natura