Balsamy do ciała

Nivea Baby, Soft, Ochronny krem do twarzy i ciała

• 22 grudnia 2023 o 12:24
    Jego brat w słoiczku sprawdza się jednak lepiej.
    Wcześniej używałam do pielęgnacji buzi córki kremu w metalowej puszce z linii dedykowanej maluchom i cóż - moim zdaniem wypada on lepiej od recenzowanego właśnie produktu. I choć nie jest on zły, to jednak nie wrócę do niego i już wyjaśniam, dlaczego. Jaki jest Nivea Baby Soft? + Zamknięty w wygodnym i higienicznym opakowaniu - miękka tuba ułatwia precyzyjne dozowanie kremu. Szata graficzna również na plus, jest czytelnie i ładnie. + Lekki i nietłusty. + Przyjemnie, delikatnie pachnący. + Delikatny dla wrażliwej skóry maluszka. + Łagodzący i zmiękczający. + Niedrogi, wydajny i łatwo dostępny. Niestety, mimo zalet, jakie wymieniłam, nie do końca jestem zadowolona z działania nawilżającego - mam wrażenie, że jest niedostateczne, często w ciągu dnia musiałam reaplikować krem, by buzia dziecka nadal była miękka i nawilżona. Gdy używałam wersji w puszce, to nie musiałam tego robić, a tutaj jest to konieczne. Druga sprawa - skład. Mój błąd, że tego nie sprawdziłam, ale co tu dużo mówić - zaufałam marce, a krem w puszce skład ma jednak lepszy... Tutaj nie pasuje mi przede wszystkim parafina i wazelina tak wysoko w składzie! Jest to moim zdaniem zbędne, zwłaszcza w kremie typowo pielęgnacyjnym. Ogólnie rzecz biorąc - nie jest to zły produkt, ale nie wrócę już do niego. Nie zapewnia on mojemu dziecku takiego komfortu i nawilżenia, jakiego oczekuję, a konieczność reaplikacji jest dla mnie dość irytująca.Tubę zużyję, ale po jej zdenkowaniu wrócę do wersji w puszce - jest znacznie lepsza!
  • 4 grudnia 2023 o 11:35
    Hit
    Uwielbiam ten krem. Przez kilka pierwszych miesięcy życia mojego syna, używałam innego kremu, ale nie nawilżał jak ten z Nivea Baby. Teraz syn ma prawie 3 lata i nie wyobrażam sobie, żeby wyjść z nim na dwór bez tego kremu. Szczególnie teraz gdy zima za oknem, Nivea świetnie się sprawdza, wystarczy nałożyć tylko trochę a cała buźka aż błyszczy. Świetnie nawilża a do tego starczy na bardzo długo. Opakowanie jest wygodne i bez problemu mogę zabrać krem ze sobą do torebki.
  • 13 października 2022 o 22:32
    doskonały
    Intensywnie chroni i nawilża, utrzymując naturalną równowagę skóry dziecka. Szybko się wchłania oraz dobrze rozprowadza na skórze. nie uczula, jest bezpieczny dla delikatnej skóry dziecka. Świetnie niweluje zaczerwienienia na twarzy.
  • 31 marca 2021 o 22:46
    uratował mnie od przesuszenia
    och, ile ja się nakupowałam, natestowałam, naczytałam o kremach wszelkiej maści — zaczynając od tych wysokopółkowych, o nieco gorszym składzie, ale dających dobre efekty, kończąc na tych całkowicie naturalnych, które mają dać wszystko, co najlepsze z natury. i co? i nic. pieniądze wydane, gęba dalej przesuszona i wołająca o pomoc. zdesperowana zwróciłam się ku dziecięcej stronie Rossmanna, bo stwierdziłam, że w końcu może chociaż tutaj coś znajdę, co uratuje mi twarz. liczyłam się nawet ze stratami w postaci zaskórników, bo jak wiadomo, kremy stworzone z myślą o buzi dziecka niekoniecznie muszą się lubić z buzią osoby dorosłej, ale ale! myliłam się :-) krem zamknięty w ładnej, niebieskiej tubce. pachnie typowo jak kremy Nivea, tego zapachu chyba nie da się pomylić z czymś innym. natomiast działanie... w skrócie: w trzy dni uporał się z moją przesuszoną cerą. i za każdym razem, gdy go nakładam, a nakładam go dość solidnie, zwłaszcza na noc, czuję ulgę, bo skóra w moment staje się przyjemnie gładka, miękka, zaopiekowana. uwielbiam to uczucie. krem ten nakładam również pod podkład i nie zauważyłam, aby wpływał na jakość kolorówki, natomiast dobrze przygotowuje skórę na fluid, bo cera w końcowym efekcie makijażowym wygląda po prostu dobrze — na nawilżoną, gładką. czy zapycha? tu sprawa wygląda nieco mgliście, bo nie umiem powiedzieć jednoznacznie, czy przyczynia się do tworzenia się wągrów (a zauważyłam, że nieco przytkała się moja twarz, ale czy to wynik tego produktu, czy diety — nie wiem). myślę, że odpowiednia pielęgnacja i odpowiedni demakijaż jest w stanie ogarnąć wszystko. polecam.
    Zalety:
    • skóra po użyciu jest gładka, miękka, nawilżona, sprężysta i — co najważniejsze — jako jedyny uratował mi buzię od przesuszenia,
    • nadaje się pod podkład — nie wpływa negatywnie na jakość makijażu,
    • cena,
    • dostępność,
    • wydajność i wielozadaniowość — można go użyć i do twarzy, i do całego ciała,
    Wady:
    • możliwe, że może zapychać
    Jaga94
    10 października 2019 o 10:12
    Dobry krem do twarzy
    Dobry krem do twarzy, jest lekki, poręczny i w kompaktowym opakowaniu. Cena jest przystępna. Krem nawilża, nie klei się i nie pozostawia tłustej powłoki na twarzy. Dodatkowo nie uczula, nie wysusza, nie podrażnia i wygładza niedoskonałości. Sprawdzi się nie tylko dla dzieci, polecam gorąco ;)
    Zalety:
    • lekkość, konsystencja, cena, opakowanie, wielkość, nawilżenie
    Wady: