Balsamy do ciała

Nacomi Natural Body Butter Fluffy Vanilla Creme Brulee Masło do ciała `Waniliowe creme brulee`

Nacomi Masło do Ciała Waniliowe Creme Brulle 100ml

• 10 maja 2024 o 12:31
    Przyjemne
    Bardzo fajne masełko. Zapach jest ładny, waniliowy, ale nie zachwyca. Masełko jest twarde i trzeba je rozgrzewać w dłoni przed użyciem. Świetnie nawilża. Lubię się nim wysmarować na noc i wtedy rano budzę się z mięciutką skórą. Na co dzień się nie nadaje, bo jest bardzo tłuste
  • 11 grudnia 2023 o 18:30
    Fanem nie zostanę
    Masełko kupiłam za 20zł w Hebe skuszona składem i zdecydowanie zapachem - jestem fanką wielu zapachów, ale apetyczne nut waniliowe w kosmetykach są jednymi z moich ulubionych. Zapach tego produktu porównałabym do najtańszych, parafinowych, waniliowych świeczek - mi się osobiście aż tak nie spodobał. Co do działania- skutecznie natłuszczał skórę, a zapach zostawał do następnej kąpieli. Mimo tego wątpię, że kupię ten produkt ponownie- zawiodła mnie wydajność, ponieważ dość sporo produktu trzeba nałożyć na skórę oraz nie jest tak "przyjemny" w rozprowadzaniu jak zwykły balsam czy mleczka.
    Zalety:
    • Natłuszczenie
    • Zapach zostaje na skórze - świetna opcja do budowania zapachu, jeżeli ktoś lubi "świeczkową" wanilię
    Wady:
    • Koniec końców "sztuczny" zapach wanilii
    • Wysoka cena
  • 1 kwietnia 2022 o 12:53
    Dobry nawilżacz
    Bardzo lubię ten produkt. Jest to jeden z najlepszych nawilżaczy. Z tym masłem nie ma opcji żeby posiadać suche miejsca na ciele. Idealny produkt na zimę. Masło w opakowaniu jest w formie stałej, po rozgrzaniu w dłoniach zmienia się w olejek. Trochę ciężko przez to się rozprowadza i balsamowanie trwa dłużej. Jest to trochę upierdliwe. Jednak działanie jest tego warte. Po posmarowaniu się wieczorem, rano czuć jeszcze resztki masła na ciele. Nie znika. Do tego ten piękny zapach, słodki ale nie męczący. Jest to też bardzo wydajny produkt.
  • 26 lutego 2022 o 19:05
    Nie polubiłam
    Jako posiadaczka suchej skóry nie przeżyję dnia bez natłuszczenia/nawilżenia. W tym maśle pokładałam duże nadzieje ze względu na skład, jednak się rozczarowałam. Masło w żadnym względzie nie jest "fluffy", ma zbitą konsystencję, w której trzeba ryć kciukiem, by wydostać je z pudełeczka, a waniliowy zapach jest bliższy świeczkom zapachowym i w żaden sposób nie przypomina apetycznego deseru. W rozprowadzaniu jest tępe. Trochę rozpuszcza się pod wpływem ciepłoty ciała, ale i tak na skórze pozostaje wyczuwalna, tępa warstewka. Mimo że aplikuję je dobre 2 godziny przed snem, ciało nadal jest lepkie. Próbowałam na wszystkich częściach ciała uwzględniając łokcie, stopy, usta... I ogólnie bez szału. Zużyję (choć opornie ni to idzie) i nie wrócę. Być może moja skóra nie lubi się z masłem shea, innego wyjaśnienia nie widzę.
    Zalety:
    • tłustość
    Wady:
    • kompletny brak wchłaniania
    Miroku
    30 maja 2021 o 19:12
    Jeść!
    Przeudany produkt. Oczywiście pierwsze co pochwalę to zapach. Wyjątkowo apetyczny, słodziutki, jak dobry cukier waniliowy, jak maślane ciasteczka obsypane cukrem kryształem, jak otulająca słodka polewa karmelowo-waniliowa. Mniam! Jest wyjątkowo naturalny, świetnie odtworzony bez zbędnej chemii czy śmierdzących dziwnych nut. Bardzo, bardzo w moim guście, będzie idealny na sezon jesienno-zimowy, poprawia humor :) Masło jest gęste, zbite, typowa konsystencja porządnego masła. Pod wpływem ciepła palców i ciała topi się, staje się łatwe do rozprowadzenia. Idealne do masażu, bo zostawia nieco tłustą warstwę i daje idealny poślizg, sama często go używałam do rozmasowywania blizn i w tej roli świetnie się sprawdziło. Trzeba uważać z ilością jakiej używamy, bo masło jest tłuste, wolno się wchłania i nadmiar brudzi piżamy. No ale jest tłuste, bo poza zapachem i witaminą E składa się tylko z dwóch składników-oleju i masła. Bez wody i emulgatorów, więc nie mamy tutaj lekkiego i szybko wchłaniającego się kremu, a tłuste i treściwe masło :) Właściwości pielęgnacyjne-jak na dobre masło do ciała przystało. Nawilża, zmiękcza, odżywia, wygładza suchą i podrażnioną skórę, koi podrażnienia po goleniu. Skóra jest miękka, pełna blasku i przyjemna w dotyku. Efekt jest długotrwały, dogłębny i porządny-nie muszę go używać codziennie, a skóra nadal jest zdrowa i ładna. Jako, że jestem leniwa w kwestii smarowania ciała to lubię produkty, które dają długotrwałe efekty i masło od Nacomi też polubiłam za to ;)