Suche szampony

Batiste Oriental, Dry Shampoo Suchy szampon do włosów

notino.pl
Batiste Dry Shampoo Oriental - Suchy Szampon, 200ml
BATISTE Suchy Szampon Oriental 200ml
E-Glamour.pl
Batiste Oriental suchy szampon 200 ml dla kobiet

Nasi użytkownicy zostawili 131 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 21 lutego 2025 o 11:31
    Batiste jak zawsze super
    Szampony Batiste kupuję od lat, tym razem zdecydowałam się jednak na wersję zapachową zamiast klasycznej. Opakowanie wygląda ładnie, jest kolorowe, atomizer działa dobrze, a sam suchy szampon rzeczywiście ma bardzo ładny zapach. Efekty jak zawsze są świetne, włosy odzyskują świeżość na wiele godzin. Podkreślam jednak, że produkt bieli, nie polecam więc osobom z ciemnymi włosami. Podsumowując, jako awaryjna opcja przy tłustych włosach sprawdza się świetnie i od lat jest to mój sprawdzony wybór.
    Zalety:
    • Odświeża włosy.
    • Bardzo ładnie pachnie.
    • Wydajny.
    • Przystępna cena, szczególnie w promocji.
    Wady:
    • Bieli, nie dla osób z ciemnymi włosami.
  • 10 grudnia 2023 o 23:04
    Przywraca świeżość włosom
    Przywraca świeżość moim włosom, nie pozostawia białej poświaty, ani żadnych przebarwień. Bardzo dobrze podnosi włosy od nasady, łatwa aplikacja, niska cena, bardzo ładnie pachnie.
  • 20 października 2023 o 14:45
    Koło ratunkowe
    Suchy szampon Batiste to moje koło ratunkowe w kryzysowych sytuacjach. W kilka chwil przywraca świeżość moim włosom, pozostawiając je lekkie, puszyste i pachnące. Idealny do szybkiego odświeżenia fryzury w ciągu dnia czy przed ważnym wyjściem, kiedy nie mamy czasu na tradycyjne mycie głowy. Nie pozostawia białej poświaty na moich ciemnych blond włosach. Dzięki niemu moje włosy zawsze wyglądają świeżo i zdrowo. Zdecydowanie polecam!
  • 28 marca 2023 o 5:56
    Suchy szampon - musthave
    Dla mnie jest to must have w podróży i kryzysowych sytuacjach. Gdy zaśpię, bądź mam "bad hair day" wiem, że ten produkt mnie uratuje. Nie używam go zbyt często, sądzę ze 1-2 razy w tygodniu jest optymalne. Suchy szampon od @batistepl to idealny sposób na odświeżenie fryzury, podniesienie włosów od nasady czy pochłanianie nadmiaru sebum.
    Zalety:
    • Łatwość aplikacji, niska cena, szybkość odświeżenia fryzury, unosi włosy od nasady
    Luqia
    9 marca 2023 o 15:37
    Słodki puder *Edit
    Szampon ten kupiłam jako kolejną wersję zapachową do przetestowania. Kosztował mnie kilkanaście złotych w jednej z drogerii stacjonarnych. *Edit: kupiłam jednak znowu ten sam zapach, ale tym razem w innym opakowaniu, które moim zdaniem jest nawet lepsze. Zamieszczam do recenzji zdjęcie obu opakowań :). Jako posiadaczka przetłuszczającej się skóry głowy, nie potrafię żyć bez suchych szamponów. Wielokrotnie mnie ratowały, zapewniając mi szybki i doraźny efekt świeżości. Zawsze muszę mieć w domu taki produkt, więc za każdym razem wybieram inny zapach, choć pewnie w końcu wybór się skończy i będę musiała czekać na nowości albo wrócić do poprzednich ;p. Ale to jeszcze nie ten moment. Tym razem w ręce wpadła mi wersja Oriental, opisana jako ''pretty & opulent''. Trochę tej nazwy nie rozumiem, bo zapach kompletnie nie jest orientalny. Jest za to pretty i opulent, czyli ładny i bogaty. Wiele sprzeczności na opakowaniu, ale nie skupiajmy się na tym. Skupmy się najpierw na rzeczywistym zapachu. Producent, a właściwie dystrybutor w języku polskim wymienia nam nuty zapachowe: jabłko, owoce leśne, winogrona, cytrusy, jaśmin, lilie, irys, sandałowiec i piżmo. Oczywiście nie ma w nas uderzyć od razu mieszanka tych wszystkich nut, tylko mają się one przenikać, rozwijać. Jednak ja chcę zaznaczyć, że nie ma co liczyć na taką wielowymiarowość - to tylko suchy szampon. To, co mój nos czuje, to słodki puder. Dosłownie. Jakby mieszanka owoców leśnych z irysem i sporą dawką słodkości. Nie wyczuwam niczego innego. Pominę jedynie fakt, że zaraz po rozpyleniu wydobywa się szpitalna nuta, która mi osobiście nie przeszkadza. Znika dosyć szybko, więc nie psuje kompozycji. Mogę brzmieć, jakbym była zawiedziona, ale nie jestem! Dla mnie to jeden z najlepszych zapachów od Batiste, tylko źle nazwany. Nie jest może najlżejszy, bo swoim pudrowym wydźwiękiem może niektórych przytłaczać, ale jest bardzo kobiecy. Utrzymuje się we włosach jakiś czas i sprawia mi przyjemność. A jak to jest z działaniem? Chyba wszyscy wiemy, na czym polega stosowanie takich szamponów. Rozpylamy pożądaną ilość przy nasadzie albo na długości, wcieramy lub od razu wyczesujemy i możemy cieszyć się odświeżonymi włosami. Odpowiednio zaaplikowany zwiększa też delikatnie objętość. W przypadku ciemnych odcieni włosów może pozostawiać szary osad, ale cóż - taki urok suchych szamponów. Ten zapach na pewno trafia na listę pewniaków i wrócę do niego, jak tylko zechcę. Tymczasem lecę po kolejną wersję :D! Opakowanie to aluminiowa butelka z przyciskiem spray'u i plastikową zatyczką. Szata graficzna przedstawia różowe kwiaty na drzewach oraz, jak mniemam, lilie wodne w kształcie flamingów. To wszystko na fioletowym tle. I coś takiego właśnie pasuje do tego zapachu. Ale nazwa totalnie od niego odbiega. Całość ma w porządku jakość. Pojemność to 200ml.
    Zalety:
    • Odświeża i odbija od nasady przetłuszczone włosy
    • Przyjemny zapach
    • Ładne i dobrej jakości opakowanie
    Wady:
    • Słaba wydajność, ale Batiste już nas do tego przyzwyczaiło
    Drogeria Natura

Zobacz także inne Suche szampony