Dezodoranty i antyperspiranty

Rexona Pure Fresh, 0% Aluminiumsalze Roll-On Anti-Perspirant Dezodorant w kulce bez soli aluminium

• 19 marca 2021 o 17:30
    Na nie
    Raczej dezodoranty w kulce bez soli aluminium mnie nie uczulają, więc uznałam, że to dosyć bezpieczny zakup, który nie powinien mi zaszkodzić. No cóż, stało się trochę inaczej. Produkt dosyć popularny. Do kupienia na pewno w Rossmannie, Naturze, wielu marketach i drogeriach online. Cena dosyć adekwatna do wydajności i jakości, pod warunkiem, że ktoś nie ma skłonności do uczuleń. Opakowanie do ręki, bardzo poręczne, chociaż u mnie kulka notorycznie się zacinała. Produkt ma lekki, dosyć przyjemny, nieuciążliwy zapach. Dosyć szybko wysycha. Nie zauważyłam, żeby zostawił ślady na ubraniach. Przede wszystkim okropnie przesusza skórę pod pachami. Jest aż napięta z przesuszenia, a używałam zaledwie przez 2 tygodnie. Później zaczęły mi wychodzić czerwone plamki. Nijak nie nadaje się do stosowania po depilacji, natychmiastowo wywołuje pieczenie i zaczerwienienie. Jeśli chodzi o ochronę przeciwpotową i zapachową- nie pocę się jakoś specjalnie, jest zima, na ten czas to wystarczająca ochrona. Używałam zaledwie przez 2 tygodnie, później byłam zmuszona wyrzucić. Raczej odradzam osobom z wrażliwą skórą.
    Zalety:
    • Dostępność.
    • Cena.
    • Wydajność.
    • Nienachalny zapach.
    • Nie brudzi ubrań.
    • Odpowiednia ochrona.
    Wady:
    • Wysusza.
    • Powoduje zaczerwienienia i uczulenie.
    • Nie nadaje się po depilacji.
  • 29 października 2019 o 8:05
    A ja go lubię
    Jestem fanką dezodorantów w kulce. Uważam,że najlepiej się sprawdzają i są najwygodniejsze w użyciu. Ten wzięłam na jakiejś promocji w Rossmanie. Przede wszystkim ma bardzo delikatny i przyjemny,świeży zapach. Sama kulka działa bez zarzutu. Nic mnie nie podrażniło, nie piekło w czasie aplikacji i po a stosowałam na świeżogolone pachy. Co dla mnie ważne to nie brudzi ubrań. Nawet jeśli nie poczekam aż wyschnie trochę to przy nakładaniu ubrania ani razu nie zdarzyło mi się żeby zostały na bluzce brzydkie białe ślady. Dla mnie to ważne gdyż często noszę czarne bluzki:) Swoją ochronna rolę spełnia. Nie czuję zapachu potu. Nie odczuwam żadnego dyskomfortu w ciągu dnia. Ubrania nie pachną brzydko pod pachami. Śmiało mogłabym je nałożyć dnia następnego:) choć nigdy tego nie robię:) Nie wiem dlaczego tego produkt ma słabe recenzje. Może niektórzy potrzebująca mocniejszej ochrony..? Na plus brak soli aluminium . Pewni wrócę bo mnie nie zawiódł.
    Zalety:
    • brak soli aluminium
    • nie brudzi ubrań
    • u mnie zdaje egzamin - daje ochronę przed potem
    Wady:
    • no na pewno nie 48 godzin ..:) no tu już lekka przesada..producentów ponosi czasem wyobraźnia..
  • 4 lipca 2019 o 21:30
    Mogło być lepiej
    Staram się wybierać dezodoranty bez aluminium, niestety nie są one tak skuteczne jak te z zawartością aluminium. Rexona Pure Fresh ma przyjemny, świeży zapach. W miom przypadku po zastosowaniu efekt hamowania zapachu potu utrzymuje się parę godzin, co uważam za nie najgorszy wynik. Nie wywołał u mnie podrażnień. Opakowanie z kulką jest bardzo wygodne w użyciu.
    Zalety:
    • Ładny zapach
    • Brak aluminium
    • Wygodne opakowanie
    Wady:
    • Krótkotrwały efekt
  • 4 listopada 2018 o 22:03
    ląduje w koszu
    Ciężko mi się rozpisywać na temat tego produktu. Jest to kompletny bubel. Chyba pierwszy raz trafia mi się taka klapa jeśli chodzi o jakikolwiek antyperspirant. Nie mam skóry wrażliwej, a po aplikacji odczuwam pieczenie, do tego wysusza skórę oraz główny minus: nie spełnia swojej funkcji. Nie maskuje zapachu potu.
  • 29 sierpnia 2018 o 16:06
    Bubel...
    Niestety nie sprawdził się. Już po około 2-óch godzinach czuć było charakterystyczny smród potu... A nie jestem osobą która mocno się poci. Zapach też nie jest przyjemny, pachniał samym alkoholem :/
    Zalety:
    • Cena(kupiłam w promocji)
    Wady:
    • nie chroni