Kremy na dzień

Himalaya Herbals Energizing Day Cream Energizujący krem do twarzy

• 23 lipca 2021 o 10:04
    Dobry letni krem
    Krem jest nietypowy, bo dość gęsty, więc można mieć mieszane odczucia po pierwszym użyciu. Ja właśnie kończę pierwsze opakowanie i uważam, że się doskonale sprawdził, bo się bardzo szybko wchłania. Ta gęstość odczuwalna podczas nakładania zupełnie nie koreluje z wchłanialnością, która jest świetna. Krem używałam do twarzy przez cały lipiec, kilka razy dziennie będąc na urlopie. Spełnił zadanie na 5. Nawilżał, odżywiał, nie podrażnił, chronił podczas porannego i wieczornego spaceru (na plaży oczywiście dodatkowo 50 SPF do twarzy), nie pozostawiał filmu, szybko się wchłaniał. Skórę mam po wakacjach bardzo ładną. Dodatkowo pięknie pachnie, tak delikatnie i kremowo ;)
    Zalety:
    • przystępna cena
    • dobre wchłanianie
    • brak filmu na twarzy
    • ochrona przeciwsłoneczna
    • skóra nawilżona i odżywiona
    • bardzo przyjemny zapach
    • możliwość wielokrotnego nakładania w ciągu dnia
    • brak podrażnień lub zaskórników pomimo intensywnego używania
  • 22 czerwca 2021 o 12:42
    Miłość od pierwszego użycia
    Krem jest wydajny, ma lekką konsystencję. Nawilża, odżywia skórę. Nie pozostawia tłustego filmu, szybko się wchłania. Skóra delikatna i miła w dotyku. Dodatkowy plus jest taki, że chroni przed promieniami UV oraz można go stosować jako bazę pod makijaż.
    punkfu
    18 grudnia 2019 o 13:08
    Dobry krem, dobry skład
    Ten krem poleciła mi znajoma, kupiłam, korzystałam regularnie i jest całkiem ok. Po pierwsze ma niezły skład, dzięki czemu nie wysusza i nie podrażnia skóry. Pachnie też przyjemnie :) Dobrze i szybko się wchłania, ja używam go po porannym prysznicu. Skóra jest nawilżona, odżywiona i czuję taką świeżość :)
    GirlEm
    17 grudnia 2019 o 19:24
    do ideału trochę brakuje
    Coraz częściej sięgam po produkty, które zapewniają mi pielęgnację na wysokim poziomie, a jednocześnie będzie mieć dobry skład. Zaopatrzyłam się w ten krem, który wydawało mi się, że zapewni mi nawilżenie na wysokim poziomie, a jednocześnie będzie pielęgnować. Opakowanie wygodne w używaniu, standardowy okręcany słoiczek. Niestety ta forma opakowania jest mało higieniczna, ale za to najczęściej chyba stosowana. Konsystencja lekka, o mlecznej barwie, ale nie jest to żel ani żaden tego typu produkt. Produkt świetnie rozprowadza się na skórze, bardzo szybko się wchłania , pozostawiając skórę aksamitnie gładką i miękką. W moim przypadku nie uczulił mnie, nie spowodował żadnych podrażnień, nie zapychał - nie pozostawiając tłustego filmu. Świetnie sprawdził się jako baza pod makijaż, gwarantując jego trwałość i zapobiegając rolowaniu się. Zdania na temat tego kremu są podzielone, natomiast ja mam bardzo dobre zdanie na temat tego produktu. Jedyną wadą tego produktu to rzeczywiście skład, który nie powala z nóg....
    • delikatny zapach
    • lekka, kremowa konsystencja
    • szybko się wchłania
    • nie uczulał mnie, nie podrażniał, nie zapychał
    • pozostawia skórę miękką, gładką, nawilżoną
    • idealnie sprawdza się jako bada pod podkład, zapobiegając jego rolowaniu
    • nie pozostawia tłustego filmu
    • jest niezwykle wydajny
    Wady:
    • skład
    • nie zauważyłam, by drobne zmarszczki zostały wygładzone
  • 11 czerwca 2018 o 17:38
    Nie, nie, nie!
    Odradzam ten krem z całego serca. Ja dałam się niestety skusić na teoretycznie naturalne składniki, tymczasem patrząc na skład dostałam strasznie chemiczny syf, najgorsze jest jednak to, że krem podrażnił mi twarz, mimo iż nie jestem alergikiem i nie mam specjalnie wrażliwej cery. W składzie zawiera mnóstwo alergenów i substancji podrażniających (daleko im do naturalnych) oraz przenikające filtry chemiczne UV. Nie polecam!
    Zalety:
    • Konsystencja i zapach
    Wady:
    • Skład (!)
    • Podrażnienia