Kremy na dzień

Auriga Flavonex, Cream Krem ujędrniający do twarzy i dekoltu

Auriga Flavonex Krem do twarzy i ciała 50ml

• 30 grudnia 2021 o 12:00
    zadowolona i to bardzo
    no jak dla mojej mieszanej: ekstremalnie tłustej w strefie T, wrażliwej, suchej, alergicznej na policzkach, z łzs i wkraczającej w wiek dojrzały-przejrzały skóry twarzy takie rozwiązanie jest super, bardzo lubię ten krem i trochę mi smutno, że takie słabe recenzje notuje, ja stosuję codziennie rano, skóra jest nawilżona, ukojona, zabezpieczona na cały dzień, krem nie podrażnia (mimo alkoholu), nie zapycha, uelastycznia, ujędrnia, nie wiem jak długofalowo na zmarszczki działa, bo dopiero dwa miesiące stosuję, ale dla mnie na zimę świetny krem, do tego duża pojemność rekompensuje cenę, aluminiowa tubka (dla antyplastikowców super) na plus, skład może jakiś fantastyczny nie jest, ale moja skóra twarzy go lubi i to bardzo, świeżo po aplikacji delikatnie czuć alkohol, ale szybko się ulatnia i mojej cery absolutnie nie podrażnia i nie wysusza, pozostawia przyjemną satynowo-glazurową powłokę pod którą skóra się nie dusi, nie poci, rzekłabym nawet, że fajnie odtłuszcza, bo tłuste czoło i nos jakby lekko unormowane, ze swojej perspektywy polecam
  • 5 grudnia 2021 o 13:33
    Bardzo drogi żart
    Kocham serię Flavo-C. Serum to życie, a jak dołączyłam krem to już w ogóle. Polubiłam tę markę właśnie za serum. Z nadzieją i pewnością wrzuciłam też do wirtualnego koszyka to.. coś. Ni to rem, ni to mleczko, a w ogóle to najbardziej przypomina mi cifa którym myje łazienkę. Wali alkoholem tak mocno, że po zaaplikowaniu go na twarz miałam wrażenie, że do samochodu wsiąść nie mogę bo mi promile wyskoczą. Ale od początku: Uwielbiam metalowe tubki. Wiec tu już się podjarałam jak go otworzyłam. Wycisnelam ,trochę spłynęło, ale nic. Nakładam. No i się zaczęło. Nie dość, że śmierdzi to jeszcze przybrałam barwę pomidora, a na końcu zaczął się rolować. Żal mi 70zl które na niego wydałam wiec zużyje do dolnej partii ciała, ale niestety już więcej z marką eksperymentować nie będę. Jeden hit, a reszta to.. ech. Brak słów.
    Zalety:
    • Metalowa tubka
    Wady:
    • Wszystko poza metalową tubką
    Drogeria Super-Pharm
    peszy
    5 stycznia 2019 o 16:30
    Bardzo alkoholowy zapach, działanie średnie
    Krem dostałam w gratisie, więc postanowiłam wypróbować, mimo, że nie jest to kosmetyk po którym już bym sięgnęła. Moja skóra ma już pierwsze oznaki starzenia (jak to po 30) , ale nadal ma się całkiem nieźle. Natomiast po zapoznaniu się z ulotką, okazało się, że krem nadaje się również do stosowania na wszelkie partie ciała w którym nastąpiła utrata elastyczności np. wewnętrzne partie ud. Krem jest w metalowej tubce. Opakowanie wygląda na tanie i mocno kojarzy się ze zwykłą maścią z apteki za kilka złotych. Z drugiej strony, dzięki temu bardzo łatwo wycisnąć krem z tubki praktycznie do samego końca. Używanie kremu zaczęłam od twarzy, chciałam sprawdzić konsystencje i działanie. Niestety szybko wycofałam się z tego, ponieważ krem okropnie śmierdzi alkoholem i faktycznie znajduje się on na drugim miejscu w składzie. Miałam wrażenie że smaruje się spirytusem, żadna to przyjemność. Dla mnie zapach w kosmetykach jest ważny, dlatego zdecydowanie zrezygnowałam ze stosowania tego kremu na twarz. Bałam się też wysuszenia skóry. Ponieważ została praktycznie całą tubka, postanowiłam wykończyć go stosując na uda. Zapach mniej już dawała się we znaki, choć ciągle mi trochę przeszkadzał. Po miesiącu stosowania nie zauważyłam żadnym zmian w stanie skóry, a jest tam co poprawiać. Na tyle wystarczyło mi kremu, wiadomo, że tubka jest mała, raczej do stosowania na twarz, więc jeśli ktoś chce stosować na ciało, musi się liczyć że krem szybciej się skończy. Natomiast krem nie wysuszył też skóry, co jest na plus. Krem dla mnie jest bublem i szkoda wydawać na niego pieniędzy. Jestem w stanie zaakceptować "tanie" opakowanie jeśli zawartość jest tego warta. Tutaj nie mamy nic, co mogłoby być na plus. Opakowanie bardzo tanie, zapach mocno alkoholowy, jakościowo krem też nie daje żadnych efektów. Cena nie jest niska, więc odradzam.
  • 23 października 2016 o 23:24
    Drogi żart
    Kupiłam ten krem z myślą używania na szyję , choć miałam też cichą nadzieję, że sprawdzi się jako krem do twarzy. Niestety zawiódł na obu frontach. Zacznę może od opakowania. Metalowa tubka jest całkiem wygodna, no i duża. Moja ma trochę inną szatę graficzną niż ta na zdjęciu. Odkręcana, co średnio mi się podoba, ale ma swój urok. Krem jest dość rzadki, biały, mocno cuchnący alkoholem. Rozprowadza się dobrze, wchłania niemal od razu. Szyja po wchłonięciu się kremu (a wchłania się w kilka sekund) robiła się napięta, przesuszona. Skóra twarzy na krem reagowała od razu rumieniem , dodatkowo strasznie piekła. Czułam się jak poparzona. Dekolt również się czerwienił. Żeby nie wyrzucać niemal całej tubka stosowałam go na uda. Nie nawilzał, po prostu chciałam się go pozbyć. Na szczescie jest bardzo niewydajny i nie musiałam się długo z nim męczyć. Drogie to, trudno dostępne i tak beznadziejne. Nie kupię go już nigdy więcej. Nawet nad wymarzonym flavo-c zaczynam się poważnie zastanawiać. Nie polecam.
  • 21 lipca 2013 o 10:57
    dobry do prewencji
    Stusuję go z doskoku czyli kila razy w tygodniu. \\nPO południu, po zmyciu makijażu. Jako uzupełnienie pielęgnacji. \\n \\nSprawdza się dobrze. Nawilża moją 40letnią suchą skórę i liczę, że działa prewencyjnie. \\n \\nLubię jego konsystencję i brak nachalnego zapachu. Daje mi miły komfort po dniu w makijażu.

Zobacz także inne Kremy na dzień