Kremy uniwersalne

Sattva Ayurveda Anti Acne & Pimple Cream Krem do twarzy przeciw wypryskom

Krem Sattva przeciw wypryskom na dzień i noc 50g
Sattva Krem Ziołowy Przeciw Wypryskom 50g

• 7 listopada 2020 o 14:01
    Okazał się nieodpowiedni dla mnie...
    To specyficzny krem do twarzy. Przede wszystkim jego konsystencja jest bardzo treściwa. Z jednej strony polecany jest do skóry skłonnej do wyprysków, a z drugiej w jego składzie znajdziemy wysoce komedogenny olej kokosowy. Uważam, że nie jest to zbyt dobry wybór dla osób zmagających się z problemami wyprysków. Oprócz oleju kokosowego w jego składzie znajdziemy również kwas salicylowy, który niektóre osoby może dodatkowo podrażniać. Może stąd opinie o tym produkcie, że powoduje podrażenienie i reakcje alergiczne. Nie zużyłam go do końca. Jego konsystencja okazała się dla mnie nieodpowiednia. Nawet po nałożeniu cienkiej warstwy produktu, miałam wrażenie, że nie wchłonął się odpowiednio. Dodatkowo miałam uczucie oblepienia skóry twarzy.
    Zalety:
    • ciekawy skład kremu m.in. cynk oraz kwas salicylowy, niestety już na drugim miejscu w składzie produktu znajduje się olej kokosowy, który odpowiada w głównej mierze za jego specyficzną konsystencję,
    • ilość produktu,
    • stosowany punktowo coś tam działał.
    Wady:
    • niehigieniczne opakowanie, nie lubię odkręcanych słoiczków,
    • wysoko w składzie produktu znajduje się olej kokosowy, który ma działania wysoce komedogenne -> zazwyczaj nie będzie to dobry wybór dla osób, które borykają się z wypryskami,
    • pozostawia filt na skórze, nie wchłania się całkowicie.
  • 17 kwietnia 2020 o 20:33
    gdyby nie sklad
    ziołowy krem przeciwtrądzikowy i przeciw wypryskom jest kombinacją indyjskich ziół. U mnie nie wystąpiło żadne podrażnienie, krem jest dość tresciwy, konsystencja nie jest rzadka. Mimo oleju kokosowego nie zapchal mnie, ale wiem, że skóra niektórych osób nie toleruje oleju kokosowego. Skład wolny od SLS, SLES, Peg i parabenów. Natomiast info dla alergikow: Phenoxyethanol oraz olej kokosowy.
  • 30 października 2019 o 11:51
    Dla mnie zwykły krem
    Krem jest ok, po prostu ok. Zdziwiły mnie oceny i recenzje które mówią o silnym uczuleniu. Dla mnie to taki średniaczek który stosuję już dobre dwa tygodnie. Nie ma poprawy, ale też nie zrobił mi krzywdy. Być może jeden z naturalnych składników (a skład trzeba mu przyznać jest dobry) może kogoś mocno podrażnić.
    Zalety:
    • lekko matuje skórę
    • lekko napina skórę
    • przyjemna, szybko-wchłanialna konsystencja
    Wady:
    • słabe opakowanie
    • brak efektu wow
    Anyoa
    8 października 2019 o 23:02
    Masakra
    Używa od:próbka
    Założyłam tu konto specjalnie po to, żeby ostrzec ludzi przed tym produktem. Jednorazowe użycie i pół twarzy czerwone!!! Od razu to zmyłam, ale i tak krem spowodował natychmiastowà reakcję alergicznà. Myślałam, że skórę mi wypali. Zdecydowanie odradzam!
    Zalety:
    Wady:
    • Niszczy skórę
    • Reakcja alergiczna i to na całej części twarzy a nie w punkcie aplikacji
    Drogeria Natura
    pollyko
    5 stycznia 2019 o 11:41
    ostrzegam przed stosowaniem!
    Szczerzę ostrzegam przed stosowaniem tego kremu. Dwukrotna punktowa aplikacja na twarz w miejscu wyprysków spowodowała trwające ponad tydzień uczulenie i obrzęk na całej twarzy, włączając powieki. Miałam ostrą allergiczną pokrzywkę, którą udało się wyciszyć po kilku dniach tylko przy pomocy leków sterydowych. Po tym okresie skóra na twarzy jest przesuszona, reaguję pieczeniem na większość kremów. Jestem obecnie skazana tylko na krem Avene Cicalfate. Dodam, że nigdy przedtem nie miałam takiej alergii skórnej po zastosowaniu kremów. Kiedyś miałam lekkie uczulenie po maści Benzacne z dodatkiem nadtlenku benzoilu, który często występuję jako substancja aktywna w maściach przeciwtrądzikowych, i ewidentnie mnie uczula. Nie jest on natomiast wymieniony w składzie tego kremu, chociaż początkowa "faza" uczulenia po kremie Sattva wyglądała u mnie podobnie jak po maści Benzacne - opuchnięte powieki, łzawienie oczu.
    Zalety:
    • brak!
    Wady:
    • powoduje mocną reakcję alergiczną!