Fitoregulator z wyciągiem z oczaru wirginijskiego Organic Life zakupiłam by uszczelnić naczynia krwionośne wokół kostek. Nie zamierzałam go stosować na twarz, ale…
Opakowanie, konsystencja, zapach
Krem jest zamknięty w niewielkiej tubce, ma pojemność 50 mg. Tubka jest biała, ozdobiona grafiką Oczaru Wirginijskiego. Krem jest zabezpieczony sreberkiem, co widzimy, gdy odkręcimy srebrną nakrętkę. Produkt ma kolor biały, konsystencję w miarę gęstą. Pachnie nieco wytrawnie, powiedziałabym nawet, że jest to kwaśny zapach. Nie przypadł mi do gustu, ale na szczęście nie jest zbyt intensywny.
Skład
Kosmetyk ma naturalny skład. Nie zawiera pochodnych ropy naftowej, sztucznych emolientów, parabenów, PEG-ów,składników modyfikowanych genetycznie (GMO), ani też sztucznych barwników.
Ma natomiast w składzie: Witamina A, działającą na skórę silnie odmładzająco, która regeneruje, rozjaśnia, poprawia strukturę naskórka, redukuje objawy fotostarzenia skóry. A także: Witaminę B5, działającą łagodząco na podrażnioną i zaczerwienioną skórę, która dodatkowo łagodzi stany zapalne, doskonale nawilża i zmiękcza skórę, wspomagając jej gojenie. Produkt zawiera także: Witamina E, która działa silnie antyoksydacyjnie, wspomaga ochronę skóry przed nadmiernym promieniowaniem UV, wzmacnia barierę lipidową naskórka, działa przeciwzapalnie i wspomaga gojenie. Ze składników aktywnych mamy w produkcie: Olej słonecznikowy, Olej z pestek winogron, Olej z orzechów makadamia, Masło shea oraz Masło kakaowe. A przede wszystkim skoncentrowany wyciąg z oczaru wirginijskiego.
Wrażenia z użytkowania i efekty
Krem używam do uszczelnienia pajączków wokół kostek. Mam wrażenie, że pajączki nieco zbladły i nie pojawiają się nowe. Stosuję go także na zaczerwienienia wokół skrzydełek nosa i to z dobrym rezultatem, bo stają się bledsze przy systematycznym stosowaniu. Niedoskonałości nie zdarzają mi się często, ale zdarzają. Wówczas stosuję krem na twarz na noc, w tych miejscach, gdzie pojawiają się drobne wypryski. Rano zazwyczaj jest już po kłopocie. Stosuj go też latem na przebarwienia, które mam. Krem je widocznie rozjaśnia.
Krem Organic Life wchłania się dobrze, sprawdziłam to robiąc test na ręce na sporej powierzchni, ale jednocześnie ściąga też odrobinę skórę. W związku z tym nie stosuję go na całą twarz. W okolicach kostek uczucia ściągnięcia nie czuję.
Podsumowanie
Recenzowany kosmetyk traktuję jako produkt do zadań specjalnych. Jest wieloczynnościowy. Za 50 g. zapłaciłam 27,50. Jest to cena uczciwa za naturalny produkt. Polecam go osobom, które borykają się z zaczerwienieniami na twarzy, drobnymi przebarwieniami czy pękającymi naczynkami albo innymi niedoskonałościami. A także z pajączkami na nogach. Przy systematycznym stosowaniu nie likwiduje wprawdzie już obecnych pajączków, ale sprawia, że są mniej widoczne i nie pojawiają się nowe.
Zalety:
- Bardzo dobry skład
- Uczciwa cena za produkt naturalny
- Krem jest wieloczynnościowy
- Spełnia obietnice producenta
- łagodzi podrażnienia
- Rozjaśnia przebarwienia
Wady:
- Ma kwaśny zapach, który nie przypadł mi do gustu
- Nieco ściąga skórę