Serum do twarzy

A'pieu Milky U Serum Serum do twarzy

• 1 stycznia 2022 o 18:32
    W porządku
    Nie wiem, dlaczego to serum ma tak niskie oceny. Moje wrażenia są pozytywne - stosowałam je przez kilka miesięcy i byłam zadowolona. Nie jest to wprawdzie wyspecjalizowana pielęgnacja, ale na co dzień, jako uzupełnienie pod krem sprawdzało się należycie. Konsystencja wodnista, lekko mleczna, zapach neutralny - szybko się wchłania, nie oblepia ani nie zostawia powłoki. Lekko nawilża, w mojej ocenie działa tez uspokajająco na skórę. Nie doświadczyłam żadnego wysypu ani podrażnień w trakcie stosowania, zużyłam do samego końca. Nie wiem, czy kupię ponownie, bo nie jest to żadna perełka (a tyle jest kosmetyków do przetestowania), ale daję uczciwe 4 gwiazdki, bo po prostu dobrze mi się go używało.
  • 24 września 2020 o 21:07
    Nie jest źle, ale nie kupię więcej.
    Na wstępie zaznaczę, że mam cerę mieszaną, z suchymi policzkami i z trądzikiem hormonalnym na brodzie. Serum ma przepiękne opakowanie i chyba głównie to skusiło mnie do kupienia go. Ma ładny, nieduszący zapach i przyjemną konsystencję (słabo sie wchłania, co powoduje u mnie czasami przeciążenie na skórze z nadmiaru kosmetyków nałożonych na noc). Jeśli chodzi o działanie, nie widzę zbytniej różnicy w nawilżeniu i poprawieniu wyglądu skóry. Takie przyjemne serum, które po prostu chce się zużyć i spróbować czegoś lepszego.
    Zalety:
    • piękne opakowanie
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • nie widzę różnicy w poprawie skóry
    • ponad 50 zł to dla mnie przesada w tym wypadku
    • mało wydajny
  • 11 sierpnia 2020 o 22:39
    Nie dla mnie
    Serum kupiłam na promocji w Kontigo. Zachęciła mnie właśnie niska cena, bo było to ok. 50% regularnej ceny. Czemu więc nie spróbować? Opakowanie faktycznie jest bardzo ładne, minimalistyczne, ale chyba nie szklane. Pipetka jest bardzo krótka, więc ciężko jest produkt wykończyć i czasem też nabrać. Być może to wina mojej wrażliwej skóry, ale już przy pierwszym użyciu piekła mnie twarz. Mimo to, testowałam dalej ;) Po paru razach postanowiłam używać tego serum na noc ze względu na to, że nie spełniał moich oczekiwań przy porannej pielęgnacji. Konsystencja wydała mi się bardzo nieprzyjemna. Po każdym nałożeniu serum od razu myłam dłonie, żeby pozbyć się z nich lepkiej mazi. Nie zauważyłam u siebie nawilżenia, ani też zbytniej suchości. Oczywiście po serum zawsze nakładałam sprawdzony krem, więc mógł on trochę ratować sytuację ;) Nie zauważyłam też wyprysków, ani krostek, które często się u mnie pojawiają. Ogólnie mówiąc skóra po zastosowaniu była napięta, dosyć tępa w dotyku, bardziej nawilżona, niż byłaby gdybym nie zastosowała na nią nic. Nie był to zachwycający efekt ;) Zużycie produktu trochę mi zajęło. Na raz nie używałam więcej niż 2 kropli. Po 2 miesiącach jednak bardzo mnie sobą zmęczył, więc używanie go do codziennej pielęgnacji przestawało być przyjemnością. Zapach mi nie przeszkadzał, aczkolwiek jest on dosyć słodki, intensywny. Nie każdy go polubi. Raczej nie kupię go ponownie ze względu na dyskomfort jaki u mnie powodował. Jak za tę cenę (regularną) spodziewałam się czegoś więcej.
    Zalety:
    • estetyczne opakowanie
    • nie powoduje powstawania wyprysków
    • przyjemny zapach
    • może podrażniać
    • problem ze zużyciem produktu do końca
    • mierny efekt nawilżenia
    • intensywny zapach
  • 23 lipca 2020 o 12:58
    Trochę się zawiodłam...
    Serum jest śliczne - pięknie wygląda na toaletce, ładnie pachnie. Natomiast jestem rozczarowana działaniem. Mam cerę tłustą, miejscami mieszaną, a to serum, jeśli u kogoś może zadziałać, to chyba wyłącznie u osób z cerą suchą. Jest dosyć ciężkie, lepkie i prawie w ogóle się nie wchłania - a za każdym razem używam zaledwie kropelki, którą staram się wklepać na twarz i szyję. Zużywam głównie na szyję, ramiona i dekolt, ponieważ tam mniej przeszkadzają mi tłustawe kosmetyki, natomiast nie planuję kolejnego zakupu - szczególnie za tę cenę.
    Zalety:
    • wygląd opakowania
    • zapach (miodowo-kwiatowy)
    Wady:
    • ciężki, tłusty produkt
    • pozostawia lepki film
    • nie zauważyłam żadnych pozytywnych efektów na skórze
  • 7 lipca 2020 o 1:01
    Męczący
    Serum zdawało się być bardzo intersującym kosmetykiem. Przyciąga swoją estetyką nawiązującą do butelki z mlekiem i obietnicą o wspaniałym działaniu protein mlecznych. Niestety nieprzyjemnie mi się go używa. Jest bardzo lepiące i jakby tłuste (mam cerę moeszaną w kierunlu suchej). Nie wchłania się zbyt dobrze i nie nadaje się pod makijaż ponieważ powoduje bardzo szybkie i intensywne świecenie. Nie zauważyłam też rezultatów o których pisze producent. Ze względu na cenę "wymęczę" do końca i chętnie o nim zapomne.
    Zalety:
    • ładne, minimalistyczne i ciekawe opakowanie
    • źle się wchłania
    • średnio nawilża
    • powoduje szybkie wyświecanie
    • pozostawia uczucie lepkości

Zobacz także inne Serum do twarzy