Olejki do twarzy

Bielenda Botanic Spa Rituals, Olejek nawilżający `Olejek z pestek malin + melisa`

• 6 listopada 2020 o 13:35
    Po około 3 miesiącach stosowania wypada słabo
    Jako miłośniczka promocji 2+2 w Rossmannie skusiłam się na całą serię kosmetyków Bielendy z maliną i melisą. Na początku wydawało mi się, że w końcu trafiłam w dziesiątkę. Olejku używałam w połączeniu z kremowym olejkiem do mycia twarzy, serum i kremem z tej samej serii. Urocza, szklana buteleczka z pipetą w mojej ocenie na plus. Zapach też nie zawodzi. Gorzej jest z wydajnością i wchłanianiem olejku. Pozostawia na skórze tłustą warstwę, która nie wchłania się przez noc. Producent obiecuje nam ukojenie dla skóry i zwężenie porów. Jak było w rzeczywistości? Przez pierwsze 2 tygodnie wysyp niedoskonałości. Przeczekałam ten etap i zauważyłam, że moja cera się poprawiła. Przez kolejne 2 miesiące było całkiem ok, jednak ostatecznie zakończyłam swoją przygodę z tą serią, kiedy moje pory zaczęły się rozszerzać, a skóra przypominać gąbkę. Do tego pojawiły się olbrzymie wypryski.
    Zalety:
    Wady:
    • słabo się wchłania, pozostawia tłustą warstwę na skórze
    • mało wydajny
    • rozszerza pory
    • zapycha
  • 12 października 2020 o 15:14
    obrońca...
    ....mojej zmęczonej, przesuszonej skóry. Jak najbardziej polecam ten olejek. Bałam się, że zapcha mi cerę, ale nie, nawilżył ją skutecznie i zmiękczył skutecznie, dając efekt zadbanej promiennej cery. Pięknie pachnie, jest wydajny, nie klei się i nie lepi. faworyt.
    Zalety:
    • wydajny
    • design opakowania
    • nie zapycha
    • nie klei sie
    Wady:
    • mala pojemnosc
    jussel
    29 września 2020 o 15:53
    Wspaniały
    Razem z kremem z tej serii tworzą duet idealny! Wybawienie dla mojej suchej skóry :) Zalety: - Przepięknie pachnie, - Koi - Nawilża - Skład pochodzenia naturalnego Wady: - wolno się wchłania, ale przy aplikowaniu na noc nie stanowi to problemu
  • 11 lipca 2020 o 12:03
    Nie ukrywam, że olejek skusił mnie szatą graficzną...
    WYGLĄD I OPAKOWANIE Trzeba przyznać, że produkty z tej serii wyglądają świetnie. Połączenie mocnego, ciemnego khaki z odcieniami intensywnej, neonowej zieleni i różu przykuwają uwagę stojąc na półce w drogerii. Moją również przykuły :) Wtedy jednak nie przemyślałam, że jest to trochę średnie opakowanie. Mało wygodne i mało praktyczne jak na wodę tonizującą, ale przymknęłam na to oko. SKŁAD Ogromny plus za skład! Olejek składa się między innymi z naturalnych składników, wód roślinnych, hydrolatów i co najważniejsze! -bez silikonów -parabenów -sztucznych barwników DZIAŁANIE Produkt zapewnia bardzo przyjemne uczucie odświeżenia i ochłodzenia. Idealnie sprawdzi się w te letnie dni. Przywraca prawidłowe pH skóry. Nie wysuszył mnie, ani nie podrażnił. Spełnia swoje zadania, przy czym wchłania się dość szybko, nie pozostawia żadnego nieprzyjemnego uczucia na buzi. Jest delikatny dla skóry. Zdecydowanie polecam! :)
    Zalety:
    • uczucie odświeżenia
    • ukojenie
    • niska cena
    • ładna szata graficzna
    Wady:
    • słabo dostępny
    • niepraktyczne opakowanie
  • 13 czerwca 2020 o 19:08
    i tak i nie
    Nie pomaga i nie szkodzi. Bardzo wolno się wchłania. Jest mało wydajny. Piękna szata graficzna, plus za mało intensywny zapach oraz bardzo dobry skład. Fajny jako dodatek do "tępego" kremu.
    Zalety:
    • świetny skład
    • brak intensywnego zapachu
    • piękna, poręczna buteleczka
    • minimalnie widoczne odżywienie (?) skóry
    Wady:
    • bardzo wolno się wchłania
    • malutka pojemność
    • działanie prawie niewidoczne
    • bez promocji dość drogi